Problem sa igrama u game listi

Pozdrav svima,

Nadam se da je OK ovdje, da ne otvaram novu temu.

Juce kupljen XBOX Slim 250GB, sa RGH chipom, kernel verzija 2.0.16747.0, Dashboard: 3.0b rev483. Datum proizvodnje 22/08/2011. Koristena od novembra 2013 (ocuvana, kao nova), znaci ima jos neka 2 mjeseca garancije.

Trebalo mi je nesto vise od 24h da krenu problemi, tj, cim sam krenuo u nesto vise od igranja…

Skinuo img igre (GH Metallica), extractovao sa Backup Creator-om, snimio na FAT32 USB drive, pokrenuo .xex file da vidim jel radi, radi, e onda problemi…
Prateci ovo uputstvo, sam pokusao da pridodam novonabavljenu igru u Library/Xbox360 Games. Nakon vise pokusaja sam kao uspio, tj. vidio sam je u listi, samo su igre u listi bile bez covera i info-a. Pokrenem Guitar Hero, izbaci me kaze nesto online, ne moze (izbrisao update folder kad sam extractovao). Hajd reko odoh izaci iz Freestyle-a i ponovo uci, ja u Library/Xbox360 Games, kad tamo 0 of 0 - no games found. Kada odem u manage paths, isti je path kao i ranije (HDD1\Games). Pokusam pokrenuti PES koji je ranije bio instaliran, preko .xex, moze.

Tutorial kaze:

[SIZE=1]otvara se novi meni gde idemo na change path, ostalo ne diramo nista

onda idemo skroz u folder koji hocemo pa na Y potvrdimo (select this directory)

Pozeljno je promeniti SCAN DEPTH na 6 u slucaju da stavljate igru u nekoliko SUB-FOLDERA (npr igra extractovana sa ISO2GOD ili XBLA igre skinute sa neta kada se raspakuju uvek imaju nekoliko foldera pa tek u zadnjem bude sam file od igre)

[B]posle toga SAVE na X i ispratite do kraja sve sta pise, to je to sada kada se resetuje dash (Guide dugme pa Xbox Dashboard) trebalo bi da ucita igre ako ih imate na hdd, usb…[/B] evo kod mene ih ima i cita ih sve, onda mozete na Y da skinete Title Update ako treba, i sve covere mada to radi auto, u svakom slucaju moze i na Refresh Artwork[/SIZE]

Malo mi je ovaj dio konfuzan. Meni niti je sta pisalo, niti se resetovao dash.

Nadam se da je problem lako rjesiv, da nisam sta ozbiljnije upropastio.

EDIT: Prijasnji vlasnik je ja mislim preko externog HDD-a ubacivao igre na interni, da li to stvara problem, sto ja preko USB-a hocu da ubacim?

aLx: Ne upadaj u tudje teme, za svoj problem napravi novu temu.

Bas niko?

Btw. pokusao sam uraditi manual scan, kao na ovom videu https://www.youtube.com/watch?v=RATpyQe6fIE
Stvar je da kada pritisnem na Manual Scan, ne vidim u status bar-u da se ista desava, da se kopiraju fajlovi (a opcija status bar je enableovana u settingsima). Samo kaze Status: Idle

Imas staru verziju FSD-a (rev 483). Prvo probaj da update-ujes FSD, imas u samom FSD-u opciju za update-ovanje. Ukoliko i nakon toga budes imao probleme, kompletno izbrisi FSD i ubaci poslednju verziju manuelno.

I jos jedno pitanje, koji Dashlaunch imas?

[h=3][/h]

Nisam napomenuo da sam totalni pocetnik sto se tice ove konzole i bilo kakvog vida moddanja, pa me samim time i strah da sta ne upropastim. Npr. nisam (a ni ne znam) se spojio na wi-fi, da nebi kakav update uradio i nesto poremetio. To kako kazes da kompletno izbrisem Freestyle i da posljednju ubacim rucno… pa tek bi tada sve unistio cini mi se.

Ne znam koji je Dashlaunch (ne znam ni kako da vidim), samo znam da mi je kolega sa drugog foruma rekao da tu nista ne diram, da tu stvarno mogu nesto zeznuti.

Uglavnom, hvala na reply-u, i pokusaj da me razumijes kao neznalicu kad je u pitanju bilo sta vide od pukog igranja, a jos me pritom i strah da nesto ne pokvarim. :slight_smile:

EDIT: Haha, pa svaka druga mi je ‘‘strah da nesto ne userem’’