Problem sa HDD-om verovatno

E ovako, imam jedan problem…verovatno mi je crkao HDD, nisam siguran. Upalim racunar i on se bootuje u windows 7. Prikaze ikonice i tu se zamrzne…nece da mrdne uopste…restartujem ponovo isto…bootujem u safe mode i tu radi…udjem u cmd odradim chkdsk…dodje do stage 2-68% i nece da mrdne…
Da li mi treba nov HDD ili se moze nesto uraditi sa ovim ?
U pitanju je Seagate Barracuda 7200.12 1TB

Probaj prvo da odradis administratorski pristup cmd-u i kucaj sfc /scannow. Ako odradi sve kako valja i nema problema, restartuj komp i onda probaj da odradis chkdsk. Ne verujem da je BIOS neupdateovan, s obzirom da si ranije koristio, tako da ili je neki malware ili su neki sistemski fajlovi corruptovani. Ako u najgorem slucaju nije hardverski problem… Ako nece nista, ubaci disk sa operativnim ili nabaci na USB, idi na repair ili recovery (nisam siguran kako bese) i probaj da resis stvar. Ako ne uspe da ti fixuje probleme, prebaci lepo sve bitno na D i E particije ili sta vec imas i obori sistemsku particiju. Ako ti se i dalje bude javljao problem, to vec vise nije moj domen, hardware mi nije jaca strana. :slight_smile:

Da ne ucis i to danas kojim slucajem? :smiley: Proverava sistemske fajlove i pokusava da odradi repair. Ja malopre uradio, zdrav sam k’o dren. :slight_smile:

Hahahaha, ne ucim. :smiley: Danas ucim kontroler prekida 8259. :lol:

PIC takozvani. :lol: