Problem sa Genius tastaturom

Idemo redom. Tastatura je Genius G265 sa pozadinskim osvetljenjem,i kod mene je već izvesno vreme.

E to isto vreme me neke stvari užasno nerviraju.
U stvari, tastatura je najverovatnije ok, jer uredno radi na drugim računarima, ali evo šta se dešava sa mojim kompjuterom.

problem 1 (tastatura je spojena preko zadnjeg usb panela):
Tastatura radi savršeno, no svako paljenje računara ili restart dovodi do blokade dizanja sistema na logo-u matične ploče. Ništa ne pomaže sem vađenja tastature iz USB-a i tada se sistem se diže uredno. Bilo koji uređaj priključen preko USB-a dok je tastatura uključena radi ok.

problem 2 (tastatura spojena na prednji usb panel):
U ovoj varijanti tastatura opet radi savršeno, i nema problema pri dizanju sistema, međutim, bilo koji uređaj da spojim na USB - NE RADI!

Evo šta sam do sada uradio:

1. u BIOS-u pod stavkom _Halt On _stavio no errors.
  2. U BIOS-u uključena opcija za USB uređaje
  3. svi drajveri na svom mestu
  4. sklonio sve USB drajvere i podigao ih ponovo (svaki put se tastatura uredno instalira)
  5. komp radi na Win 7 ultimate 64bit verzija

Otprilike mi je tu ponestalo ideja, pa da vidim imal’ ko voljan da pomogne?

o’s da ti kazem sta je problem?

Genius je problem eto, isto kao kada se Akiris zalio na njihove zvucnike, sta da ti kazem drugo, lepo na oko samo a krs iznutra, surova istina

isprsi se i kupi logitech G15 v2 npr da vidis sta je tastatura

Probaj prvo da iskljucis logo ploce u biosu. Zatim probaj da zamenis konektore na ploci na koje je prikljucen prednji usb hub, i na kraju probaj naravno da osvezis bios. Probaj i neku drugu usb tastaturu, cisto da vidis sta se desava. To mi trenutno pada na pamet. Ne verujem da ima veze sa driverima.

Pomoglo je isključivanje logo-a! Hvala ti puno.

More i dalje ne valja tastatuta :stuck_out_tongue: ne bi logo trebao da ima veze sa time da znas, mada opet svaka ploca je prica za sebe…

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Ma tastatura je odlična. Radi super na drugim računarima, samo je ovde kod mene brljala.
stavljam lock

e pa onda ploca heheh, ali moram malo da te bacam u bedak :smiley:

ajd LOCK