Primanje/podizanje novca u Srbiji poslatog iz inostranstva

Ljudi imam jedno pitanje. Koja mi je najbolja varijanta da mi neko iz inostranstva pošalje pare ili uplati na račun a da što bolje prođem po pitanju provizije ili da je ne bude uopšte ako je to ikako moguće? Čuo sam da npr. Western Union dere…

Vidi skrill, ali ti treba visa kartica.

Direktno na devizni racun iz banke, sve ostalo je skuplje

Sent from my Sensation XL using Tapatalk

Moze preko deviznog racuna sto traje par dana,a i 20 provizije za 250e preko WU mi i nije bas previse …

Mislim da je skrill najisplativiji, salju kartice u srbiju, ali ako ti je hitno ne vredi, ceka se malo…

10€ kartica na 2 godine + provizija 5-10% ali jeftinini mislim da je od WU.

Sent from my Sensation XL using Tapatalk

Trenutno jedino imam Visa Internet i Intezinu dinarsku karticu, jel’ može Skrill da se pravi preko te Visa Internet? Pošto mislim da on ne može da mi uplati na nju, tj samo valjda ja mogu lično (kako sam i do sad radio).

Evo ti par informacija iz prve ruke. Da ti neko posalje na racun moze iz bilo koje banke ti treba da mu posaljes SWIFT code i IBAN to trazi u banci gde imas devizni racun.
Nije ista cifra u zavisnosti odakle saljes. Iz Amerike je oko 40USD koliko god da je iznos do 10000USD
Iz Emirata je oko 30USD isto do 100000USD
Tako da se to ne isplati za male iznose.

Znači Skrill mi je trenutno najisplativija varijanta? Uzeću sada da ga napravim.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Da, za neke redovne uplate i manje iznose to ti je najbolje resenje (bivsi moneybookers ako se ne varam). Imam njihovu karticu, mozes da podizes pare sa bilo kog bankomata.

A jel’ će mi se novci (koje mi uplati na moj Skrill account) automatski prebaciti na moj Visa Internet račun, koji sam vezao za Skrill account s’ tom karticom? Ako tako može, onda samo trebam da odem u banku i podignem pare.

Nemoj me drzati za rec ali ja mislim da ako hoces podizati pare da moras imati bas njihovu(od skrill-a karticu, Mastercard - Skrill), to podneses zahtev na skrill-u za karticu, dobijes je za nekih 20-tak dana i sa njome mozes podizati pare bilo gde na bankomatu(znaci pare koje su ti uplacene preko skrill-a)…

Ok, a šta je uplatiocu neophodno da ima od podataka da bi mogao da mi uplati na moj Skrill račun?

Mora imati otvoren svoj Skrill racun…povezati svoju bankovnu karticu sa koje ce uplacivati pare, da bi je povezao mora je prvo verifikovati(sve ce mu pisati kad napravi nalog - kako da je verifikuje) da bi je povezao, takodjer po novome mora imati otvoreno i internet bankarstvo da bi ti mogao uplacivati pare…

Auu onda mi ta varijanta ne vredi, zbog uplatioca. De ću sad njega da cimam da pravi Skrill, on se još slabije (i to dosta slabije) razume u ovo sve, samo bih komplikovao stvari. Onda stoji da mi je najbolja varijanta da mi uplati direktno na devizni račun?
Jel’ otvaranje i održavanje deviznog računa besplatno?

Ja imam devizni račun al’ za Visa Internet karticu, a na nju mogu samo ja lično u ekspoziturama banke Inteze da uplaćujem tako da mi ta varijanta otpada.

Otvaranje i odrzavanje bilo kog deviznog racuna je besplatno.

Ok, e sad’ čovek koji mi šalje pare je u Dubaiu. Treba da mi uplati tačno 200€ (za sad’). Koliku provizuju bih trebao da očekujem?

On ce to znati jer ce on Iz Dubaija da salje, iz njegove banke.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Error bot

Napisao sam gore vec. Oko 30usd

Kasnije sam video, tj prevideo sam kada sam prvi put čitao, hvala :slight_smile: