Prelazak sa Androida na iOS

Pozdrav drustvo. Prilikom produzetka ugovora kod operatera “castili” su me sa iphone 13. Koristim preko 2 godine galaxy note 10+ i stvarno nemogu jednu losu rec da kazem za telefon. Uvek me je verno sluzio, i zadovoljan sam 101% sa njim. Nekako, uvek mi je android privlacio zbog da kazem “slobode” koju daje korisniku, za razliku od ios-a, kojega sam doduse isprobao samo jednom pre par godina, uzeo iphone 7, i za manje od mesec dana vratio se na android ponovo… sada bi ponovo probao ios, a najveci razlog je to sto me je smorila velicina telefona. Koliko god mi je note serija prirasla za srce, ipak je ovo manji telefon, a i kontam noviji je pa samim tim i bolje odradjene neke stvari, kao npr. kamera. Zanima me misljenje vas koji ste presli sa androida na ios, sta je bila prelomna tacka za vasu odluku… tojest, zbog cega ste odlucili promeniti o.sistem?

Cek bre dobio si iphone 13 gratis?!?!?

1 Like

Pa teoretski jeste gratis… ali to je produzenje ugovora. To je austrijska mreza drei.at, ja sam kod njih vec dosta godina. Na svake 2 godine produzim ugovor i dobijem novi telefon. Takl je bilo i sa note 10+. Sad me izadje otprilike paket sa svim neogranicenim razgovor+sms+internet sa roamingom za celu evropu takodje neogranicenim + 5g gde postoji, sve to za 50ak € mesecno. Uz tu tsrifu dobijes telefon da biras.

3 Likes

Za te pare ga imas i u Srbiji :joy:

Ja stalno šaltam izmedju dva sistema, nekih godinu - dve sam na androidu, onda godinu dve na ios.

Generalno su mi ios tj iphone uredjaji ostali u boljem secanju, i sto se tice aplikacija i funkcionalnosti. I promena izmedju dva nije toliki problem. Cak sta vise.

Jedini razlog zasto se vracam na android je jer mi je iphone DOSADAN neverovatno. Apple davi sa reciklazom istog dizajna svake godine. Zato i furam Fold 2 trenutno, jer je inovativan eto nesto novo i zanimljivo. Iako ne bas prakticno.

U svakom slucaju mislim da ti nece biti problem preci, i ili ces ostati “zaljubljen” u Appleov ekosistem i ostaces, ili ce za dve godine doci momenat upgrejda, kada ce ti taj upgrejd delovati minimalan i dosadan, pa mozes da se vratis u raznoliki hardver androida. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Prednost nosenja dva telefona :grin:
Zato ja nosim dva razlicita. Ne bih voleo da nemam i android uz glavni ios.
Evo sada pisem sa Androida.
Ali bih kao jedini uvek birao ios.

1 Like

Možda je to ova ponuda?

Pravo mucenje je bilo kada sam pokusavao ovo. Onda sam od ta dva (android+iphone) presao na 2 ajfona i super je :blush:. Mada ponekad ne vidim svrhu “imanja” 2 ajfona u isto vreme, drugacije ne mogu. :grin: sto neko rece, najbolje je ili jedno ili drugo.

Nema mi nikakvu svrhu dva iphone. Imao sam tako jedno vreme 2x iphone5 i smor mi je.
Ovako sada iphone + neki android.

Po malo merkam S22, u A1 sa mesečnom pretplatom od 22 do 32e izađe 350-450e. Plus dobiješ slušalice Galaxy buds pro. Mislim da je dobra ponuda ako nekoga interesuje.
Inače jedina dva telefona koja me “trenutno” interesuju su iPhone 13 mini i S22.
Koliko sam shvatio iPhone 13 serija ima odlično trajanje baterije

1 Like

Galaxy buds pro će presuditi u tvom slučaju…već te vidim sa S22

4 Likes

Ja bas uzeo da pogledam ponudu mobilnih uredjaja za poslovne korisnike i vidoh da mogu da uzmem S22 sa Buds pro slusalicama za 86 000 dinara. Bacili ste me u rebus :joy:

1 Like

Ovo sto sam ja pisao je za privatne. Neo neo ili neo 15 paketi

1 Like

@N3no : jeste, to je taj paket, ali ja sam ga uhvatio zadnji dan dok je vazila neka bozicna akcija, tako da me izaslo oko 49€+ naknada za telefon par € mesecno, mislim da placam oko 53-53€ tako nekako.
Kao sto je neko gore napisao, to je moj najveci strah. To me je i odvratilo od iphone7 svojevremeno kada sam ga imao, jer mi je stvarno bio dosadan. Stalno neke verifikacije, gde god udjes mora potvrda identiteta itd itd… u ono vreme mi je bas bilo smor da se bakcem sa tim. Sad, posle neke 3-4 godine, vec gledam to sa drugacije strane, imam par aplikacija bez kojih ne mogu, i koje stvarno treba da budu zasticene pa na to gledam sad kao plus… a i dizajn se promenio od onda, nekako je sada lepsi telefon, zanimljiviji… mislim da cu pokusati opet pa kako bude… a 2 telefona ne bih bas da nosim, previse mi je i o jednom da razmisljam :grin::grin::grin:

Mala napomena za Buds slušalice. Imao sam Galaxy Buds, sada svakodnevno koristim Galaxy Buss +. Slušalice su stvarno odlične, zvuk je sasvim dobar, glasne su, redovno dobijaju ažuriranje preko Galaxy Wearable aplikacije, iako su sa jednim ažuriranjem zeznuli Ambient sound.

Pored ovoga moram da napomenem i odlično trajanje baterije, još mi se nije desilo da se isprazne. Čini mi se na specifikaciji 11 sati neprekidnog slušanja, a 24 sata u kombinaciji sa Charging case.

Tako da znam da niko neće zbog slušalica da se odluči za telefon, ali samo da znate da ako ih dobijete, neće vas razočarati.

3 Likes

Ja imam Buds Pro, mislim da sam isto uz telefon dobio. Meni te galaxy buds uvek ispadaju iz uveta, pa ih ne koristim. :grin:

2 Likes

Moze da donese prevagu na neku stranu. Ako vec neko zna da zeli neke kvalitetne sluske.
Tako sam ja jedan HTC uzeo.

1 Like

Ma naravno,nego kazem moze da pomogne. Neko ko vec zna da to zeli.