Power bank

Interesuje me kakva su iskustva sa eksternim baterijama za punjenje mobilnih uređaja i ako može nekak preporuka?

Moze li malo detaljnije da se objasni jer te ja nisam najbolje razumeo? Koji uredjaj zelis da punis, mobilni telefon ili neki drugi? Punjenje ide preko kabla od univerzalne serijske magistrale ili drugacije nekako?

Da li si na ovo mislio:

Da da,na tako nešto sam mislio,mobilni telefon bi punio

Imao sam ja za s3 jedno vreme. Ogroman oklop, baterija u njemu 3200mah, indikator za bateriju, on off dugme i kickstand. Znači puniš takoreći eksternu bateriju tj. bateriju u oklopu, koju pališ i gasiš po potrebi i ona puni bateriju telefona. E sad jako je nezgodno i varira koju uzimaš. Meni je na fonu baterija 2100 mah a powerbank od 3200 je mogao da je napuni nekih 75% plafon. Drug je takođe imao čajniza za s2 i njemu nije ni 30% moglo da dopuni. Jako praktična stvar ali meni se posle godinu dana s**bala i bilo je nemoguće otvoriti je pa je završila u smeću.
Ovakav je bio moj

Sto se tice Power Bank uredjaja za punjenje mobilnog telefona ako se uzme jeftiniji uredjaj to zaboravite na punjenje. Ti uredjaji za oko 20e ne valjaju nista. Ja sam hteo da kupim za sebe da kupim takav jedan uredjaj ali sam odustao kada sam video sta se sve prodaje i prosle godine napravio sebi takav uredjaj sa indikacijom punjenja sa stabilizacijom napona itd, i samo delovi su me izneli 30e a moj rad ne smem ni da racunam tako da za jedan uredjaj srednje klase ja sam dao oko 30e tako da neki Power Bank malo ozbiljniji bez 50e zaboravite. Opet da naglasim da to nisu uredjaji koji ce napuniti bateriju 100% nego sluze kao prva pomoc ako se baterija isprazni a niste u mogucnosti da je napunite. Najvise struje telefon trosi iz Power Bank-a kada je baterija prazna sto znaci da je bolje puniti ako je telefon na pola baterije nego cekati da se skroz isprazni ako vec imate Power Bank kod sebe.

Ja imam ovaj model:
http://www.geniusnet.com/Genius/wSite/ct?xItem=58802&ctNode=3633&mp=1

Uzeo sam ga pre 10-tak dana i korsitio samo jednom na putu pre par dana, napunio mi je dva samsunga S3 (totalno ispraznjena), i nekih 20% na m8.
Cena je oko 2600 dindzi.