Povezivanje zvucnika

Mozda cu smoriti sa ovom temom, ali mi treba neki odgovor.
Naime, imam zvucnike od onog starog, kako god se to zvalo, dvd plejer, home theater, sta god, koji ni ne koristim, niti ga je neko dok sam ziveo kuci koristio, al eto, kupilo se. I sad, ja bih te zvucnike uzeo da povezem na tv/sta god drugo, i da na to prikopcam sve sto imam u stanu, tipa lap top/xbox/tv, ako uzmem jos neku konzolu, i to. :smiley:
I sad, najprostije bi bilo da ja sve to povezem na tv preko koga ionako pustam, pa da kroz 3.5mm out to izbacim na zvucnike. E sad, tu ima 2 problema, prvi je sto jednostavno mislim da taj 3.5mm ulaz za slusalice od tv-a sigurno ne daje surround sound, a drugi sto cak i da daje, zvucnici imaju 6 konektora, tacnije, svi zvucnici se bodu u woofer a od njega izlazi 6 cinceva, 3 crvena, 3 bela, potpuno isti kao ona 2 sto idu u kompozitnom kablu zajedno sa zutim za sliku.
Pa ako neko ima ideju kako da to uradim najprostije mogao bi da mi pomogne, jer trazio sam po netu, ljudi u glavnom imaju one drugacije 5.1 zvucnike koji imaju samo 3 cinca, i koje povezuju na pc.

Problem je re┼íen ukoliko TV ima optical out, a poja─Źalo optical in.
Po┼íto verovatno nema┼í jedno od ta dva, jer bi ve─ç i spojio na taj na─Źin, jel, evo jednog predloga:
kupiš ovaj adapter:

A posle iskoristi┼í klasi─Źne AUX (┼żenski) na RCA (mu┼íki) kabel :


i spoji┼í zelenu, crnu i ┼żutu, i sve to bocne┼í u woofer.