Povezivanje bez internet konekcije

Evo ovako, posto mi je crkla usb flash memorija pa vise ne mogu da kopiram sa nje, preostalo mi je povezivanje pc-ja i xbox-a lan kablom.

Dakle povezao sam pc i xbox lan kablom tako sto sam jedan kraj kabla ubo direktno u ulaz za mreznu karticu jer nemam ruter/switcher a drugi kraj u xbox. Zanima me sta dalje treba da se radi da bi mogao da umrezim pc sa xbox-om, nije mi potrebna internet konekcija, samo da budu povezana ova dva uredjaja?

Pa najlaksi nacin, i onaj kojim ja to radim uvek je ovaj.
Sve stavis na automatic i na kompu i na box-u. Izadjes u ms dash u box-u. Tad ubodes kabal u pc i drugi kraj u box (sve u ms dashu, meni tako najlakse), i onda udjes u fsd. Iz fsd-a kliknes desni analog, ono ti izbaci u donjem levom uglu neku adresu tipa 192.162.153.145 ovo sam ti random stavio, ono ce nesto drugo da ti da ali ce tako da izgleda. e sad, u kompu udjes u my computer, i gore ukucas ftp:// i posle te dve kose crte upises ono sto ti je izbacilo u box-u.
Pitace te za sifru i username, oba polja su xbox i to je to, kad to uradis ubacice te u xbox i videces hard diskove. Posle toga ti je sve lako, copy/paste i to je to.
Kada zavrsis samo ides manual scan i ono pronadje, ali to vec znas. Pozdrav.

jel mozes malo da mi pojasnis ovaj deo da stavim sve na automatic? ovo ostalo sam razumeo.

U Network settings na boxu stavis sve na automatic.

Probaj sa automatci settings u XBOX i u Networkna PC. Ako to nece onda je najbolje rucno dodelis IP adrese sa istim gateway-om, radice 100%

Uradio sam sve i na kraju mi izbaci ovo:


Nisu ti dobre IP adrese, pogledaj na PC-u IP i pogledaj IP na XBOX-u i napisi ovde

ako sam dobro shvatio treba da mi budu iste ip adrese na pc-u i na boxu?

na pc-u ovako ide: IP address: 10.10.29.18
subnet mask: 255.255.255.0
default gateway: 10.10.29.254

na boxu ovako: Ip address: 169.254.174.52
subnet mask: 255.255.0.0
gateway: 0.0.0.0

Namesti ovako rucno i mora da se vide:

PC

IP Address 10.1.1.1
Subnet Mask 255.255.255.0
Defualt Router 10.1.1.0
Primary DNS 10.1.1.0
Secondary DNS 10.1.1.10

XBOX 360

IP Address 10.1.1.2
Subnet Mask 255.255.255.0
Defualt Router 10.1.1.0
Primary DNS 10.1.1.0
Secondary DNS 10.1.1.10

stavi automatic na PC
ili na XBOX
10.10.29.19
subnet mask: 255.255.255.0
default gateway: 10.10.29.254

moze i ovako

bez DNS moze, ne moze da rade :wink:

Da… i ovo router je gateway, da ne bude zabune.
U ftp konekciji koju pravis na PC-u stavis IP adresu boxa, znaci ako je to npr. 10.1.1.2 onda izgleda ovako “Host name : Port: 10.1.1.2:21”

Probao sam ovo, i isto mi izbacuje onu poruku kao pre. da nije zbog toga sto nemam internet konekciju jer moram da vadim kabl od interneta kad prikljucujem lan kabl?

  1. si trebao oba uredjaja da stavis network da bude AUTO i da probas

  2. da uneses rucno u network parametrima i jednog i drugog uredjaja, naravno nekada i reset PC pomaze. dobio si primere.

  3. Na sta mislis sa ovim poslednjim ? Internet ti ne treba za mrezu ako je manualno konfigurise, cak i automatik windows zadaje IP adrese i prepoznaje uredjaje.

Nema to nikakve veze sa internetom ti povezujes mrezu 2 uredjaja, za to ti nije potreban internet. Ali cudno da nece, iako nisam imao iskustva sa konzolama, jer licno moja je radila iz prve kada sve stavim na automatski, razumem se i u kompjutere i u mreze, tako da ako bas nece automatski jer se mozda nesto zbune i ubaguju, mora da hoce manuelno kada podesis.
A kabal ti je proveren, mislim, taj koristis za internet jer tako?
I OBAVEZNO iskljuci BILO KAKAV firewall koji imas, ne znam da li to vec znas jer je on cisto nepotreban, pogotovo onaj windows. :slight_smile:
Ja bih ti rekao da ti opet pokusas, lepo pogledaj, na konzoli da si sve postavio, pokusaj prvo opet na automatic, znaci u ms dashu sredi i stavi da je sve automatic, i na kompjuteru pogledaj da su sve ip veze automatic.
Edit1: i kao sto je rekao M007P, reset pc, reset konzole, ti u network options za adapter mozes da ga gasis i palis.

Vazi pokusacu sutra, smorio sam se, vec 3 sata pokusavam bezuspesno. hvala svima na pomoci, javljam sutra dal sam uspeo.

neke LAN kartice traze ukrsten kabal kada idu dva uredjaja direkt, to su stari modeli ali ima ih. Moze svasta da bude pa cak i neka glupost.

tačno. možda mu treba crossover upucan kabl pošto povezuje direktno…

Ljudi uspeo sam da povezem, hvala svima na pomoci.

Izgleda da je bilo do windows firewall-a, upisao sam rucno parametre na box i na pc-u, iskljucio windows firewall i onda je proradilo.

Moze lock