"Potres" u Gaming Industriji

[SIZE=3]Iran na Battlefield 3 odgovorio - igrom pod nazivom Napad na Tel Aviv[/SIZE]

Iran uskoro priprema bizarni novi naslov za političko prepucavanje s EA-om

Kao što vrlo verojatno znate, radnja novog Battlefielda bavi se (među ostalim) i zamišljenim napadom američkih snaga na Teheran. Uzevši ovo k srcu, iranske vlasti odlučile su ozbiljno odgovoriti na pretnju zabavnim softverom. Izvršni rukovoditelj Iranskog nacionalnog odbora za videoigre (da, postoji i to), Behrooz Minaei, nedavno je objavio rad na novom naslovu pod imenom Napad na Tel Aviv.

Battlefield 3 je, naime, nakon svog izlaska s razlogom podignuo mnogo prašine u Iranu. Nakon pisma prigovora od iranskog ministarstva (te, naravno, EA-ovog protokolarnog oglušivanja na prigovore), Battlefield 3 zabranjen je u Iranu. Kao konačni odgovor na uvredljivu igru koja ‘na neprihvatljiv i uvredljiv način opisuje napad na Teheran’, svi lokalni developeri ujedinili su snage te odlučili napraviti multiplayer igru za 24 igrača u kojoj - napadate Tel Aviv. Da stvar bude još bizarnija, čitavu stvar financira iranska vlada.

Iako igra verojatno neće postići jednaki uspeh kao novi Battlefield, uvereni smo da će, ako već ništa drugo, zadovoljiti povređeni nacionalni ponos svih iranskih gejmera i onih koji se tako osećaju.

[SIZE=3]**
Kontroverzni multiplayer u TEHERANUARGH!**[/SIZE]

[SIZE=3]**Tenzije među Izraelom i Iranom. Malo pozadinske informacije

**[/SIZE]

Hahahhahaha hahahahaha hahahahaha znaci kako sam se sad nasmejao…“Izvršni rukovoditelj Iranskog nacionalnog odbora za videoigre” pazi ovi nasi ima odma da uvedu to ministarstvo i kod nas sastojace se od 5 gejmera + neki politicar sa vec iskusan radom po raznim ministarstvima na celu.

Podržavam to :wink: E sad nešto sam razmišljao pošto je napad na jevreje da možda će biti i zombi nacista u tom naslovu pa možda bude čak i zanimljivo pola sata,a engine će vjerovatno biti sa countera 1.6

Bolje da ratuju u video igri nego stvarno…

Kad sam video ovaj naslov odmah sam se prijavio SAJ :slight_smile:
"Igrate Call of Duty? Možda ste ratni zločinac"
u daljem teksu "Prema Ženevskoj konvenciji kao zločin se tretira i vojna obuka, a ona može biti stvarna i virtuelna, pa bi i igranje “pucačkih” igrica moglo da se tretira kao zločin."
pa vi vidite i dalje igrajte pucacine…