Ponovo se vratio xBox-u, par vitanja za svaki slucaj... ;)

E vako, evo opet sam uzeo xBox posle 3 god. Prosli put je bio Japser, flesovan na neki LT, nemam pojma koji, a znam da je sledeci bio 1.9, no nije ni bitno… Sad sam naletio na povoljan Slim, flesovan, sa Kinect kamerom, pa ga uzeo…

E sad, prvo nisam siguran koji je fles, a najverovatnije je LT+ 3.0, posto prethodni vlasnik rece da je flesovan prosle godine, i da je busen drajv… a i pusta XGD3 igru, ako je XGD3.

Drugo sto me znaima, sve stare igre, XGD2, rezane na satri nacin, skinem, provucem po potrebi krzo ABGX i rezem brzinom 2.4 i to je to? Posto negde kao da sam procitao da ne moze, ali niti sam siguran, niti to mog naci. Kod mene dve za sad rade, pa pretpostavljam da moze, jel te…

Trece, narezao sam te dve igre ali odmah kako sam ih skinuo sa neta, nisam ih provukao kroz ABGX, nego odmah sprzio, verovatno me mrzelo i zurio da sto pre narezem, igre rade, ali sam ih posle provukao krzo ABGX i ne znam sta tacno ali odradi autofix necega i sledeci put nema greske. Zanima me ako te dve igre ne igram preko Live-a, jel bi bilo pozeljno da ih opet prerezem ili ne pretstavljaju problem za konzolu ako ostanu ovako?

Cetvrto, trenutno skidam neke XGD3 igre, ali sam jednu vec narezao, u pitanju je Dance Central 3, ali ima 7.29 GB i narezao sam je kao i svaku igru sto sam pre rezao i radi bez ikakvih problema, do sad… Rezac je neki LG, i nisam koristio BurnerMAX, i narezao sam je na Maxell. Pise da je XGD3 a isto tako sam procitao da Rip od XGD3 igre zauzima malo vise pa mora onda flesovan odredjeni rezac ili metoda BurenerMAX. Rezao sam je normalno jer moze da stane na disk, i naravno pre rezanja nije izbacio da izaberem Truncate ili Overburn, narezao je do 100% bez problema. Naravno za rezanje koristim ImgBurn… Dakle da li postoje XGD3 igre koje imaju manji Rip i mogu da se rezu kao i XGD2 ili ovde nesto nevalja, mozda igra i nije XGD3, mada je pisalo da je…

To bi bilo to za sad, pa ako neko ima volje da pise, neka pise… Pozz…

EDIT, za ovu igru gore, na netu negde pise da je XGD2 negde 3. Tamo gde sam je skinuo, u nazivu je pisalo XGD3…

Posto konzola ocigledno ima LT 3.0 onda ce ti sasvim normalno pustati stare XGD2 igre. Ove sto nisi provukao kroz abgx bi stvarno bilo pozeljno da ponovo narezujes (samo ih ne zaboravi ovaj put provuci kroz abgx.
Za Dance Central 3, ako ti nije izbacilo overburn i truncate onda nije xgd3, jer da jeste ne bi ti stala. Maxell diskovi su skroz ok tako da tu ne bi trebao imati nikakvih problema. Ne postoje manje xgd3 igre, sve su 8.13gb.

A za zadnju recenicu: Neke igre su izasle i u XGD3 formatu i u XGD2, tako da je moguce da je ta igra jednostavno jedna od tih.

EDIT: Proverio Dance Central 3, i na mestima gde sam je nasao pise XGD2, tako da su onda tamo gde si ti skidao pogresno napisali.

Za dosta igrica sam nasao da pise da su XGD3 a zauzimaju 7.29 GB… Znaci drzim se velicine igrice a ne sta pise tamo gde skidam… I da spomenem da neke koje su izasle posle Oktobra 2011. zauzimaju 7.29 GB…

Sto se tice ove dve dsto nisam provukao, Rip na kompu je trnutno provucen, tako da ako budem da ih rezem bice sigurno dobro… Nego pitam ako ih ne igram Live, jel ima potrebe onda da ih opet rezem, sa obzirom da ofline rade bez greske…

Svi offline podaci se salji microsoftu kad se konektujes, tako da je svejedno da li igras online ili offline jer ce oni svejedno dobiti informacije.
Inace izlaze jos uvek xgd2 igre, tako da to nema veze sa datumom.

Molim te daj mi listu igara gde pise xgd3 a te velicine su, da proverim, jer ako jesu xgd3 znaci da skidas polovicne ripove (bukvalno neko uzeo truncate disk i ripovao tako). Mada mislio sam da je ta praksa davno zamrla.

Znaci i time se bave… Ne znam ni ja tacno koje su bile, ali video sam par komada da pise da su XGD3 a zauzimaju manje… Jel imas neku preporuku za neki dobar sajt ili sta god gde se pouzdano moze proveriti koje igre su koje? Ili da proverim .dvd fajl koliki je layerBreak, ali ako je ripovana igra rezana truncate metodom, moze li se onda po tome videti? Ili koji je vec nacin najbolji?

Samo proveris .dvd fajl, u krajnjem slucaju uvek mozes izguglati igru pa tako proveriti. :slight_smile:
xgd2 layerbreak: 1913760
xgd3 layerbreak: 2133520
xgd3 truncate layerbreak: 2086912

zasto ga komplikujete boze ljudi

provuci to kroz ABGX (naravno provlacis ISO ne vec rezanu jer to onda nema smisla ako ides sa rezanom)

pisace u zadgradi pri kraju XGD3 ili ce pisati npr 4-7th WAVE, svaki put kada pise WAVE to je XGD2 igra, za ove druge uvek pise XGD3

MEGA TUTORIJAL je i dalje merodavan za sve, ne pravite previse komplikacija za najprostiju stvar

Zar nece izbaciti error ako je truncate xgd3 rip? Iskreno nisam se ni setio abgx-a,

nikad nisam ni probao, verovatno da hoce, nisam se majao sa truncate diskovima, znao sam da ne valjaju, narezao sam samo Gears 3 u truncate fazonu i to je sve, cim izasao Bmax bacio sam taj disk, nisam se ni opterecivao da ga provlacim da vidim

Da abgx izbacuje error za proveru takvog disk.

Poslato sa HAL9000 Terminal editor Tapatalk 2

Imam ja jedno baš retardirano pitanje, pošto sam bruku zbunjen…
Šta je bolje, truncate ili overburn ??? U principu nijedna od varijanti ne izbacuje igru u fullu…
A BMax…cuo sam da on trpa DVD do kraja, do daske…izlazi li onda full ISO preko burner maxa, ako se recimo trpa na Verbatim ?

Za BurnerMax ti treba poseban rezac koji podrzava to, ili jos bolje neki od iHAS-a kog flesujes jednom i posle normalno rezes preko ImgBurn-a. Ali da, Bmax nareze kompletan .iso na dvd. Ako imas LT+ 3.0 ne vredi ti truncate/overburn.

Imam ja RGH nebitno to, čisto me zanimalo, znam da ih samo iHAS ima ili varijanta crossflash…znači stane komplet, tj. “otključa” dvd do kraja i trpa maksimalno…hvala !

Jeste malo skupo ali ipak je najbolje nabaviti IHAS rezac, ja nisam nikada rezao ni truncate ni overburn, odmah sam ga nabavio i vredno je toga, jer dok sam imao xbox sa lt 3.0 nisam ni jednom morao razmisljati da li ce mi ocitati i da li cu dobiti error u sred igre. A i kad narezes prvu igru, rezac se vec isplatio.