Pomoc Xbox Republikanaca

Imam jednog druga koji pravi sajt zajedno sa mnom.
On je naravno PS3 360 fan i dao mi je ovo pitanje. Ja sam mu odgovorio sa nekih 6-7 odgovora, ali to nije vredelo. :frowning:

Ovo je pitanje:

Sta ce biti sa Xbox-om kasnije jer mu dolaze dosta zahtevne igre kako on kaze. Crysis 2, FF. Kaze da ce na PS3 biti mnogo kvalitetnije igre.
Drugo mu je: Gde se vi srecete osim u igrama na Xbox-u.
Ja mislim da je to retardirano pitanje. :smiley:

Pitanje za sve vas. Jel biste voleli da imate neku vrstu Home-a na Xbox konzoli?

Mozda jesu malo glupa pitanja, ali moram nekako da mu odgovorim. Do sada smo mu nas par pokusavali da razjasnimo stvar, ali nista. On je ubedjen PS3 i samo PS3.

Dobar je igra. Tu nema sta. Ima cak iz Uncharteda platinum.

Plus: Kako resiti najblaze to pitanje sa console-warsovima?

prvo PS3 ima jaci procesor(gledajuci operacije sa kompleksnim proracunima jer je iz IBM super kompiutera) ali slabiju grficku od Xbox-a, Xbox ima bolju graficku definitivno i jacu, konzole su skora pa identicne retke su igre koje su bolje na PS3 i jesu jer su pravljene specijalno za PS3 a nema ih na Xboxu.
Znaci posedujem obe konzole.
Koliko pise na internetu Natal ce imati neku vrstu svog virtuelnog sveta i bla bla bla nesto kao Home ali ne Home.
Iskreno Home je za bolesne ljude nema nikakvu svrhu tj glupost.

Da Crysis se razvija za obe konzole tj razvijaju 3 engina zanci: PC, PS3 i Xbox360.

Drugar ti je zaljubljen u sony i dalje od nosa nista mu nije poznato, njegov propust. Iskreno Sony da je hackovan system i da rade pirati bio bi mozda vise prodavaniji zbog blueray citaca.
Ali razlike u grafici i naslovima maltene su nestale, cak ce je Hideo Kojima najavio MGS za Xbox360 sta reci vise o tome…

Nek da i nama kes da i mi kupujemo originale i da mozemo da igramo sve nove naslove a ne da se stiskamo da skupimo kes za jednu igru koja kosta boga oca a tek u srbiji …

Pozdravi ga i reci mu neka rat pocne :slight_smile:

HOME je meh.Party-ji na box-u su sasvim dovoljni za bilo sta.
Sva pitanja su mu relativno glupa,pa ne vidim da ima smisla odgovarati mu na ista.
Ako voli PS3 ne vidim zasto bi ga ti ubediivao u bilo sta,zar je bitno uopste.
Neka skoncentrise misli u drugom pravcu,bice mu kul a i nece se opterecivati sa “sta bi bilo kad bi bilo”.

M007P je sve rekao,PekiSa takodje.

Vi imate logikal’ lik nastavlja:Prvo,ne mozete da pravite ovakvo glasnje jer se ovim nista ne postizete. Ako ima vise ljudi sa Live-a,onda ce Xbox imati vise glasova,a ako ima vise ljudi sa PSN-a onda ce PS3 imati vise glasova. To je kao da je postavnjeno pitanje koga ima vise,da li Live-a ili sa PSN-a? Mogu da ja pozovem pedesetoro ljudi sa PSN-a i da PS3 bude prvi,ali mi nije to cilj. Posto su skoro svi sa ovog foruma sa Live-a onda je normalno ko ce imate najvise glasova. Predpostaljam da smo samo Stadim i ja glasali za PS3. To vam pricam.

PS3 jos uvek nije hack-ovan,zato nema piraterije,a Xbox jeste,sto samo pokazuje koliko PS3 ima kvalitetaniji softver. Sto je softver kvalitetniji,to ga je teze hack-ovati. Ja cu dati 3000 din,ali cu igrati na kvalitetnijem sistemu.

To su ti podaci za februar,ali od kada je God of War 3 izasao u martu,PS3 je najprodavaniji. Narucito kada izadje neki novi bundle sa novim hitom. Vi nemate ekskluzive,vama su najbolje igre multiplatformske sto je ponizavajuce. Pogledaj samo koliko mi imamo poznatih ekskluziva,a sta vi imate? Halo 3 i Gears of War i sta? To je game over za vas. Imate li vi jos neku ekskluzivu vrednu igranja? To sto Xbox ima malo bolju prodaju nema nikakve veze,to moze da se sutra promeni dok trepnete,i sta onda? LOGIKA 96% STANOVNISTA JE DA KUPUJE PRVO NAJJEFTINIJE A NE NAJBOLJE. LOGIKA SRBINA: “PS3 JE ZAKON,XBOX JE JEFTINIJI A ODLICAN KOKURENT PS3-JU… KUPUJEM XBOX!!!” I to ne vazi samo za Srbiju,vec i za 60% zemalja sveta,ne racunajuci Ameriku gde je to domaca konzola na ovaj nacin vi postizete dobru prodaju. Moze igra da ima fenomenalan cover,ali da je obicno djubre. Ne znaci da ako se nesto vise prodaje da je bolje i to vam je primer. Znam Frogera bolje nego svi vi i znam da je hteo da kupi PS3,ali kada je cuo da postoji piraterija na Xbox-u odmah se predomislio iako nije nista znao o Xbox-u. Prodaja ce se preokrenuti,samo je pitanje momenta kada igre ne budu pocele da izlaze na Xbox zbog preslabog hardvera.

Kakva Xbox republika,a da li Xbox ima oficijalni sajt za Srbiju kao mi? PlayStation Srbija

Ne pokrecem ja nikakve war-ove,nego lepo kazem sta je rekao direktor EA-a, Xbox-ovci nasrnu,pa im ja odgovorim,i tako u svakom drugom postu.

Dobro,tebi su dobre teme,a ja cu da pozovem drustvo i da idemo po net-u,da gledamo Blu-ray filmove,da slusamo muziku,da gledamo fotke ,da igramo nepravezidjene ekskluzive kao God of War 3 (o kome vi mozete samo da sanjate),i da igramo sve najvece hitove sa Xbox-a (multiplatforme)! I naravno da cete igrati samo igre na Xbox-u kada ni ne moze nista drugo! Ipak je Xbox samo za igranje igara!

Reci ti “Jednom coveku” da nije upravu sem za procesor u PS3-ju. Ovako stoje stvari:

PS3 koristi procesor koji se koristi u najbrzem superkompjuteru na svetu (Cell procesor sa 8 jezgra na 3.2 GHz),i ima JACU graficku od Xbox-a! PS3 koristi NVIDIA RSX ‘Reality Synthesizer’ na 550 MHz, a Xbox Ati Xeons na 500 MHz.

Nisu PS3 i Xbox ni slucajno jednaki po snazi! Pa samo uporedi procesore!

Moguce je da je Crysis radjen u 3 engina jer je onda logicno da ima malo bolju grafiku u odnosu na Xbox i PC.
Kojima je pravio drugi engine za Xbox iz samo jednog razloga. Ima preslab hardver za onaj koji se koristi na PS3-ju i zato moraju da prave novi!

I kakva socijalna zajednica za Natal!

Reci “jednom coveku” da moze da ima i 50000 PS3-jeva i isto toliko Xbox-eva ali sta mu to vredi kada ne zna mnogo o PS3-ju. Ne mozes da ukljucis neki sistem i da ga odmah ocenis,a prema informacijama koje je dao “jedan covek” ne vidim da mnogo zna o PS3-ju.

Verovatno je i Aleksa dobio deo odgovora u ovom postu.
Slazem se sa Major-om u vezi hardvera,ali je sve na PS3-ju vrh,koji vidim da i Microsoft ne usprva da dostigne!

VAMA SE CINI DA SAM PROTIV SVAKOGA NA OVO FORUMU,ALI POSTO SAM OKRUZEN LJUDIMA SA LIVE-A, A SEM SANINA NEMA NIKOGA SA PSN-A JA MORAM DA DA ODGOVARAM XBOX-OVCIMA ZATO SU OVAKO DUGI POSTOVI. MOGU JA DA POZOVEM PRDESETORO LJUDI SA PSN-A,I STVAR CE BITI POTPUNO DRUGACIJA ALI MI TO NIJE CILJI. CILJ MI JE DA VIDITE STA JE BOLJE,A JA NE NAVIJAM NI ZA KOGA,NEGO ZA BOLJE A TO JE PS3. TO JE SONY. JAPANSKO JE NAJBOLJE!

MOLIM VAS,PROCITAJTE CEO POST DA BI STE SE PRAVILNO INFORMISALI!

**
PS3 jos uvek nije hack-ovan,zato nema piraterije,a Xbox jeste,sto samo pokazuje koliko PS3 ima kvalitetaniji softver. Sto je softver kvalitetniji,to ga je teze hack-ovati. Ja cu dati 3000 din,ali cu igrati na kvalitetnijem sistemu.**

MS ako oće može staviti softver od 1000000 slojeva zaštite i da ne može piraterija da si mu iz oka ispo. Al neće .Neka proizvođači gube,šta nas briga.

Elem 2. Dobra ti je maska. Znaš na šta me podsjećaš? Na klinca koji 20 sati skače oko mene i priča kao je Zvezda bolja od Partizana,ide do profesorke istorije i prikuplja podatke i obliva me informacijama koje mjenja u svoju korist da bi na kraju dobio…Ništa! So,samo ću iskulirati.

**
Moguce je da je Crysis radjen u 3 engina jer je onda logicno da ima malo bolju grafiku u odnosu na Xbox i PC.
Kojima je pravio drugi engine za Xbox iz samo jednog razloga. Ima preslab hardver za onaj koji se koristi na PS3-ju i zato moraju da prave novi!**
PS3 ima bolju grafiku od PCa?

**
Reci ti “Jednom coveku” da nije upravu sem za procesor u PS3-ju. Ovako stoje stvari:

PS3 koristi procesor koji se koristi u najbrzem superkompjuteru na svetu (Cell procesor sa 8 jezgra na 3.2 GHz),i ima JACU graficku od Xbox-a! PS3 koristi NVIDIA RSX ‘Reality Synthesizer’ na 550 MHz, a Xbox Ati Xeons na 500 MHz.**

Džaba ti sve to. Kakve koristi imaš od toga? Imam i ja u mojoj Nokiji 3310 AMD Phenom X8 (na ku*cu te nosam :wink: )…I sad bi trebalo da svi korisnici PCja,Xboxa i PS3ja plaču jer sam ja to rekao.

**
Ipak je Xbox samo za igranje igara! **
Informisan si ti o PS3.Ali se malo informiši o Xboxu.

PS3 se najmanje prodaje u svojoj državi tj.Japanu dok Xbox i Wii rulaju. Pa šta? Sad ćeš me oblivati dezinformacijama da bi na kraju …šta? Ništa. Boli me briga za PS3.

I da ,ekskluzive i grafika. Ja oću da igram FIFU i ja ću sada da se divim teksturama i poligonima jedne kante za đubre u pozadini .A igranje tj.gameplay igre? Ma jooook.
Xbox sada ima GeoW,Halo,Alan Wake,Splinter Cell Conviction (on ima za PC tj.samo Windows koji je opet Microsoftov),Metal Gear Solid kao i Tekken nisu više ekskluzive za PS3,StokeD,Forza Motorsport 3…
Igre se diče po gameplayu. Kako su se samo one prodale u tolko primjeraka? Tako što su svi kupovali igru maxuz zbog teksture jedne kuće u igri?
Ma daj.

Pogledaj način na koji sam dolje ispalio lika.

Aleksa graficka iz PS3 je slabija po kolicini obradjenih informacija i trenutno na PS3 najveca greska jer su je ubacili da bi bili konkurencija Xboxu! inace RSX je usko grlo u PS3 i zbog toga su jednaki po moci. Killzone 2 ima slicice u pozadini a ne objekte jer je lepo nasmikana da izgleda wow…
Nekada nije radni takt ono sto diktira jacinu cipa nego arhitektura, kes, ram, magistrala…

“Moguce je da je Crysis radjen u 3 engina jer je onda logicno da ima malo bolju grafiku u odnosu na Xbox i PC.
Kojima je pravio drugi engine za Xbox iz samo jednog razloga. Ima preslab hardver za onaj koji se koristi na PS3-ju i zato moraju da prave novi”

Prave fiziku da bi hardver mogao da radi normalno a ne sa nekom soft emulation procedurom gde se gubi snaga i kvalitet igre kao sto su i uradili sa FF13 na Xbox jeftini port…

Imas 16godina ne znas sta je engine i zasto prave 3 jer ne pije arhitektura se razlikuje

Sto ne prebace igru od xbox360 na wii ???
i on ima mocan hardver :slight_smile: kao ps2 je.

Dzabe sto mozes da ides sredjen u grad i sa dosta kesa kada u novcanik ne mozes da stavis 2 miliona dinara u kesu!
to je NVIDIA RSX u PS3.
Ja sam kupio prvo PS3 i imama 8 igara i spravom kazu da nema razlike u igrama.
Lik je postavio glupu temu koja je detinjasta no nema veze ali ALEKSA prosuo si dosta stvari kojima nije mesto ovde!
PSN: M007P
Ubaci me pa ce da igramo i ja volim PS3 ali Xbox je nesto sto je za igranje skora pa identicno sa PS3
Igranje igara i one mogucnosti blueray, snimanje brisanje filmova ,slika … nisu iste.

Mislim da je sve ovo BZVZ Konzole su za igranje igara!

Fifa 10 na PS3 je lose programirana bolje radi na XBOX toliko o portu.

I ALEKSA ako si mislio da ne znam sta pricam ocigledno si pogrezio poredi se kompletan hardver a ne procesor procesor, moze sve da bude ekstra luksuzno i do jaja ali kada je lose arhitektura povezana ili ako je jedan segmen losiji sve pada u vodu.
Zapamti ovo
Sistem je jak koliko i njegov najslabiji deo!!

da ne pricamo o tome kako bayonetta radi na PS3. IGN je dao igri 9.5 za X a 6.0 za PS3. i da jos nesto:

To su ti podaci za februar,ali od kada je God of War 3 izasao u martu,PS3 je najprodavaniji

malo si se zajeb’o

Nintendo DS: 700.8K
Nintendo Wii: 557.5K
**Xbox 360: 338.4K **
**PlayStation 3: 313.9K **
PSP: 119.9K
PlayStation 2: 118.3K

ali najjace je sto je ovaj Nitendo DS ubedljivo najprodavaniji…

@M007P: To nisam rekao ja, samo kazem sta je rekao jedan lik :slight_smile:

Da ne sony produzio jos 6 meseci razvoja grficke za cell kao sto je obecano i planirano stvarno bi bio nadmocan RSx graficka nvidia 7 generacije povezana na mocnu magistralu cell cini cuda kada on odradjuje jedan deo posla :).
Ti podaci za prodavanost su cist marketing. Npr Microsoft ima strategiju koju niko ne zna ali zna se da mogu da nas pobiju sve sa livea banom automacki a oni to ne rade, oni po potrebi to rade da dignu popularnost i prodavanost Xboxa.
Sve je planska akcija i planirano unapred.
Obe stvari su vredne posedovanja za igranje igara, jer su x puta jeftinije od PC koji tera igre isto!
End.
\ :slight_smile:

Nije to rekao Aleksa. Samo citira njegov odgovor na tvoj M007P.
Reci cu mu da te stavi na PSN.

@ JustAnotherBrickJope
Zavisi da li ima bolju. Nemoj sada da pises kao taj moj drug.
Ovo sto je M007P rekao je dosta dobro receno.
Pricao si da nisi bas voleo konzole, tako da mislim da ti je Xbox prva konzola.

Nije to rekao Aleksa. Samo citira njegov odgovor na tvoj M007P.
Reci cu mu da te stavi na PSN.

@ JustAnotherBrickJope
Zavisi da li ima bolju. Nemoj sada da pises kao taj moj drug.
Ovo sto je M007P rekao je dosta dobro receno.
Pricao si da nisi bas voleo konzole, tako da mislim da ti je Xbox prva konzola.

Ovu temu nisam postavio da bi mi uporedjivali konzole ovde. Nego da vidim sa onima koji imaju PS3 i Xbox 360 sta im je bolje, kako bih malo mom drugu objasnio. :slight_smile:

Pa čuj jarane ja sam počeo mrziti konzole otkako sam dobio PC. Kad nisam imao PC imao sam** samo NES.**

Zar nece Xbox 360 imati nesto slicno Home-u?

auu Rave ti si bas totalno out :smiley:

PC je tata za sve konzole. Na kraju krajeva ni sav taj skup hardware nije vishe toliko skup da bas nikako ne moze da se priusti. Ipak stvar je kalkulacija velikih cika… i po meni PC ipak, VEOMA polako ali sigurno postaje ono sto je nekada bio IBM… masina za posao a konzole za zabavu. Ostace par prozivodjaca koji ce raditi konfiguracije za GAMING i to je to. Generalno gledano PC je masina za sve. Istina i konzolama se u poslednje vreme prosiruje upotrebna vrednost (nije samo za igranje) ali jos su one daleko od PC-a po tom pitanju.

PC moze da dominira, ali to ne zele neki ljudi i to je tako… mislim ti mozes nabavis serversku masinu i pikas sve igre sa Xbox360 ili PS3(s uslovom da naprave emulator), ali to nije nikako isplativo…

Sta ces xD.