Pozdrav, posto uskoro nameravam da krenem u kupovinu novog kompa, odlucih se ja da se prvo posavetujem ovde sa vama ljudima sta kako i gde.
E sad, za pocetak odmah da kazem da mi je trenutni budzet oko 450€ za kupovinu celog kompa, a pod time mislim na sve, kuciste, monitor, zvucnice itd. Ukupno imam oko 750€, ali posto nameravam da kupim i PS3, mozemo zakljuciti da mi je budzet oko 450, mozda 500€. Neki drugari mi govore da je bolje da kupim neki Toshiba laptop, posto bi kao mogao uzeti bolji laptop za tih 100-120€ sto bih dao za monitor, tastaturu itd. ako bih kupovao PC, ali problem je sto ja niti studiram, niti radim negde gde mi je potreban laptop, tako da bi mi on sve vreme bio kod kuce kao i PC, a ja i vise volim kad mi je ekran veci, a ne 15.6".
Moje pitanje je sta je vama bolje uzeti za te novce? Za igranje mi naravno ne treba, to odmah da rascistimo, posto imam Xbox, a kao sto rekoh, uzecu i PS3. Ono za sta mi je potreban je iskljucivo za surfovanje netom i gledanje Full HD filmova i serija. Nameravam da kupim preko WinWin-a tako da ako biste mi mogli preporuciti nesto odatle ili ako znate neki bolji sajt gde je povoljnije/bolje uzeti, bio bih vam veoooma zahvalan. Hvala unapred i oprostite na poduzem tekstu i ako sam napravio thread na pogresnom mestu.
za do 350-400e mozes da sastavis pristojan komp, samo bez monitora, dodaj jos 100 za njega… ali posto planiras da koristis za surf i filmove, razmotri bolje neki 17 inca laptop, mnogo ce ti biti korisnije, mada ako ti ne treba onda sastavis PC kako god ti hoces… resto u konzolu ulozis i svi happy
Pa da bolje uzmi laptop za tih 350-400e, uvek je bolje kad mozes da ga poneses sa sobom, mozda zatreba nekad. Ako se odlucis za komp, gledaj neki dvojezgarni procesor, graficka HD7770 ili R7 240, ploca nebitno koja samo da pasuje za procesor i napajanje od 400W (i manje ako je neko ljudsko) ce izdrzati. RAM vise od 4GB ti ne treba. Sad sto se kucista tice uzmi bilo koje ako nece da ti koristi kao dzak za boksovanje. Ima ih svakakvih, ali bilo koje koje drzi komponente na mestu i ne padaju same od sebe ce posluziti. Za 250-ak evra mozes sklopiti komp za surfovanje sa zvucnicima/tastaturom/misem i da radi odlicno za to sto ti treba.
Ovaj računar je prava četvoroglava Aždaja, a pritom i bljuje vatru… Spreman je da sa lakoćom izađe na kraj sa najnovijim 3D video igrama koje stavite pred njega. Osmišljen je tako da pruži maksimum igračkih performansi za uloženi novac, jer poseduje izuzetno moćne komponte i hard disk velikog kapciteta, pa će se svaki gamer oduševiti njegovim mogućnostima. Skrivena aždaja unutar njega čeka najsmelije korisnike…