Dobio sam danas USB stick na kojem se nalaze dvije particije od kojih je jedna zaštićena od mijenjanja podataka, dok se drugoj pristupa slobodno. Na zaštićenoj particiji se nalaze neki nevažni dokumenti.
Htio bih potpuno obrisati ovu zaštićenu particiju, tako da mi na USB-u ostane samo jedna particija sa slobodnim pristupom. Guglao sam dva sata, probao razne programe za čišćenje i formatiranje, sve što sam uspio je da isformatiram ovu slobodnu particiju, a prva se ne da maći. Ni disk managment nije pomogao, jer kad nađem zaštićenu particiju, desnim klikom mi ne da opciju brisanja iste. Pomozite.
Ne znam o kom USB-u se radi, neki custom made sa logom firme od koje sam ga dobio. Zaboravio sam reći da ovu zaštićenu particiju računar vidi kao CD-ROM??? :smoke:
Koja firma, tj, koji logo pise.Postavi neku sliku. Ja sam imao problem sa Transcend 16GB USB-om, jer sam nesto cackao za HDD na Xbox-u, nije htio da ga prepozna Xbox, nemam pjma ja nesto obrisao, ali, odem ja na Transcend sajt, prepoznam model svog USB-a, skinem recovery tool i on odradi proces na USB-u, ubacim u Xbox i radi.
Taj recovery me pitao hocu li sve da obrisem i ja kazem da hocu, tako da mozda tebi pomogne.
Nema šanse ljudi, šta sve nisam probao… Ova particija koja se ne može obrisati je CDFS tipa, odnosno pokazuje se kao CD ROM, prosurfao sam masu specijalizovanih sajtova, probao sve programe što su preporučivali i ništa… Još nisam probao ovu linux varijantu kao što je SlobeX rekao, ljudi prijavljuju da to pomaže, ali mi je to pegla prevelika za glupi USB. Jbt, prije bih flashovao box viljuškom i digitronom nego formatirao ovo g**no…
Da, taj fdisk je mama, a ovi programi, uključujući killdisk, ne vide uopšte ovu CDFS particiju, našao sam možda dva koja je vide, ali to ti je kao u striptiz klubu, džabe gledaš u nju…