Pozdrav ljudi nov sam ovde. Skoro sam nabavio xbox 360 falcon ploca ne znam koji je softver (ono LT +) konzola je cipovana uz nju sam dobio dzojstik 4 narezane igre. Imam problem ja ne znam kako da rezem igre danas sam skinuo cod mw i narezao sam u ashampoo iso jer mi je u Imgburneru izlazio neki error nece ni da krene WRITING. Na maxell disku sam rezao igru. Gledao sam ovaj tutorial na yt How to Burn Xbox 360 Games with ImgBurn and ABGX360 - YouTube kada nisam pecovao igru u abgx-u imgburn nije hteo da reze, a nije ni ashampoo, zatim sam je pecovao i probao u imgburner nije htelo. Onda sam ubacio u ashampoo i sve je normalno radilo. Molim vas pomozite mi ljudi imam samo 4 igre smorile su me A mislim da imam lt 2.0 jer mi trazi update preko kad ocu na live da odem, ali necu da ga updatujem jer mi ovaj koji mi je dao xbox kaze da se gubi “cip”, da li to znaci da trebam da rezem xgd2 bez ikakvog provlacenja kroz pec program ? Cini mi se da sam to negde procitao na ovom forumu, a inace lik koji mi je dao xbox rekao mi je da je samo igru ubacio u imgburn i to je to nista nije pecovao.Edit: Inace sad sam izvalio da moj drugar kod koga rezem igre jer je meni pokvaren rezac pa ne rezem kod sebe ima taj liteon ihas 122.
Auuu, bre covece, imas ovde tutorijal za rezanje, korak po korak. Drugo, ne sme se direktno linkovati piratski materijal.
Ako ti je LT 2.0 onda moras da posaljes nekom na flashovanje da bi igrao najnovije igre.
Kako da vidim da li mi je 2.0 ili 3.0? Da li mogu xgd3 igre da rezem na 2.0? Ili smeju samo da se rezu xgd2 na lt 2.0? Kako to ide nije mi jasno.
XGD2 i XGD3 su ti oblici zastite. XGd2 igre mozes da rezes kako hoces, dok je proces malo komplikovaniji za XGD3, to ti sve pise u mega tutorijalu. Najjednostavniji nacin da vidis da li ti je LT 2.0 ili 3.0 jeste da narezes neku noviju igru preko tutorijala za XGD3 igre, pa ako je pokrene, u pitanju je LT 3.0, a ako neće. onda je LT2.0.
I reci nam, koji dashboard imas na konzoli?
Dashboard je 2.0.16203.0 … Ovaj disk cod mw 1 sto sam narezao konzola mi ne vidi disk kao igru nego kao multimedia Jedino je htelo ovako da ga nareze onako kao u onom tutorialu sto sam ostavio link provukao sam ga kroz abgx i onda narezao sa ashampoo na 4x i nije bilo problema dok u Imgburnu nece da reze neki error izlazi na pocetku rezanja ne znam sad tacno a i nisam kod drugara da pogledam jer kod njega smo rezali to.
A ne bih se peglao da nosim konzolu kod nekog da mi flesuje. Da li mogu da flesujem sam xbox 360 na lt 3.0 i da mi cita kopije po nekom tutorialu sa neta ili moram da nosim ultra pro hakerima koji imaju opremu (ako za to treba oprema) sa kupujemprodajem da mi to odrade . A pretpostavljam da mi je lt 2.0 jer mi trazi update na live. A TDU2 radi bez problema da li on spada u novije igre? A ovaj lik mi kaze nemoj bas najnovije igre da rezes i kaze mi da je samo preko imgburnera rezao. E da i cod mw koji sam skinuo u iso-u je pisao xgd2.
Auuu koja sam botina trebalo je malo mozga sad mislim da sam konacno shvatio.
Ja sam menjao telefon za xbox 360 na kupujemprodajem. Falcon ploca, bez HDD-a, dzojstik i 4 piratske igre. Pre sam gledao ocene ovog lika i vidim da je sve ok ima 6 ocena i ajde da mu prvi posaljem i poslao je on meni posle sve ok radi xbox vec par dana. Ali kada sam ga pitao kako da rezem igre koji je firmware sta ima na xboxu kako sta? On mi kaze nemam pojma koji je LT…ma mozes igre da rezes samo ubaci u imgburn i to je to… (to mi je prvo bilo sumljivo, al ajd.) i rekao mi je da je dao xbox na flesovanje davno pre (zvucao je u razgovoru kao da je to bilo pre god dana xD ili mi je rekao da je pre god dana ne secam se tacno ) I sad se mucim da rezem igru i upropastio sam 1 disk. Udjem ja na ovaj forum i reko “hocu ja sam da updatujem na LT 3.0” HAHAHA ali sad kapiram da nmg. I upalim neki tutorial gde onaj studiovpc obljasnjava kako se updatuje dashboard… Gledam update history i vidim da ja imam najnoviji DASHBOARD i to mi je malo cudno… udjem na kupujemprodajem pogledam ovaj sa kupujemprodajem je dobio pozitivnu ocenu jer je flesovao konzolu datuma 02.08.2013 (sto automatski znaci da je to lt 3.0 verzija milion posto, kazite mi ako nisam upravu?), a samnom je zamenio 22.08.2013 i kaze mi samo ubaci u IMGBURN i narezi. Ne znam sto mi lik nije rekao samo, brate ne znam kako se reze, nego me laze ovako i ja smaram vas po forumu sad. Ali ne bitno kontam sad da imam sve najnovije na konzoli i jos da sve ima srecan i lep kraj moj drugar ima bas “taj” liteON ihas 122 rezac i mogu da rezem sve najnovije igre
. A ja indijanac rezao xgd2 Call of dury modernwarfare boze me sacuvaj. Nista od ovoga se ne bi desilo da me lik nije slagao ovako glupo bez razloga.
Svasta si ti sada napricao ovde, jedino sto je bitno i sto ti preporucujem jeste da procitas DETALJNO tutorijal za rezanje koji ti je vec postavio deamonkiller92. Samo radi polako i po tutorijalu i moci ces da igras igre bez ikakvih problema.
Pa dobro sada mi ni ne treba pomoc, nisam noobina tolika znam tut da nadjem i da pratim. Nego dok sam otvarao temu ja nisam ni znao koja je verzija LT-a na konzoli , a mislio sam da to moze da se vidi iz konzole bez prikljucivanja drive-a na komp…i normalno da sam upropastio disk i dosao ovde da kukam. Izvinjavam se na romanu.
Nema potrebe da se izvinjavas druze, sve je ok. Nego bas dosta ljudi dodje i kazu da su procitali tutorijal za rezanje a u stvari nisu i onda kad zeznu nesto, nastane veci problem. Javi obavezno kako je proslo rezanje, necemo zatvarati temu.
Evo brate sad idem kod drugara da rezemo to posto sam provalio da je lt 3.0 sad ce valjda sve biti OK. A hocu da rezem cod 4 (to nije xgd3 igra koliko vidim) znaci samo trebam da ga pecujem i to je to ? Praticu ovaj tutorial abgx360 - Ulitmate Patching Tutorial (XGD2, XGD3, AP2.5, SSv2) - YouTube i uradicu sve isto kao sto je ovaj lik uradio sa COD 4 jer istu igru i rezem
. Ovo je metoda za lt 3.0 ? Ja koliko sam razumeo, iz vasih postova po forumu, za stariji LT 2.0 ne treba nikakvo provlacenje kroz abgx?
Metodu za LT 3.0 ti je linkovao daemon u prvom odgovoru. Za lt 2.0, moras prvo da patchujes pomocu abgx, i onda da u isti folder stavis .dvd i .iso fajl i otvoris .dvd pomocu imgburna i to je to.
Cekaj nije mi jasno oko rezanja za lt 3.0 iako igra nije xgd3 (upitanju je cod 4: mw - to je matoro iz 2007) iso je oko 7gb tako da ne razumem da li mi za to rezanje treba truncate metoda ili specijalan rezac da bih narezao 100% igre? Znaci mogu da pustim samo kroz ABGX kao u tutorialu i da narezem igru lepo i gotovo? To cu probati za 15 min ispravite me ako gresim.
Ali pre svega ne razumem da li za LT 3.0 mogu da resem SAMO XGD3 igre ili mogu i xgd2 kao u ovom tutorialu sa youtuba http://www.youtube.com/watch?v=ngCEmOFWidY
Jok, samo ubaci dvd+dl, udjes u imgburn, odaberes .dvd fajl i on ti automatski namesti layer break i rezes.
Za LT3.0 mozes SVE igre da rezes, imas metodu za XGd3 sa rezacem i par programa, a XGD2, njih provuces kroz ABGX360, upalis Imgburn, odaberes .dvd fasl i teras, one se rezu na bilo kom rezacu pomocu bilo kojih diskova, dok XGD3 mogu jednio na Verbatim diskove. Sve to pise u onom tutorijalu, i za ABGX i za rezanje, procitaj sve jos jednom da nesto ne pogresis. Dvaput meri, jednom seci (u ovom slucaju rezi)
To sam juce uradio u ashampoo jer imgburn nije hteo izadju mi neka tri errora i nije mi radila igra sa ashampoom. Konzola igru vidi kao media, a pre toga sam je provukao kroz abgx po ne znam kojem tutorialu sa neta. Sada cu probati sve kao sto ovde pise u mega tutorialu.
Imgburn je program za to jer automatski stavlja Layer Break, tj. gde se jedan nivo diska zavrsava, a gde drugi, sto je za igre najbitnija svar. Ashampoo, iako dobar, nije za rezanje Xbox igara.
Ok ali izlazio mi je neki error u imgburnu probao sam 2, 3 puta i na pocetku kada krene writing (tj ne krene nego je 0% i 50 puta program ide retry) i na kraju mi izbaci neki error ne znam tacno sta je bilo i ja idem continue i samo prekine rezanje. Jedino je ashampoo hteo. Nema veze pokusacu ponovo mozda je neki bag juce bio ne znam…
Ako ti izađe lepo uradi screenshot i postavi da vidimo o čemu se radi.
Probaj da napises koji je error, ili najbolje, kopiraj Log i tamo sve pise
Samo bi trebalo da ti pise vise stvari, probaj da kopiras sve sto pise tu, i videcemo koji je problem
Kada stavim ova podesavanja za rezac sa ovog foruma kaze mi no devices detected. A kada radim normalno sve idem samo write img ovo mi izlazi
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/v/954353_711273815556184_2073489350_n.jpg?oh=0a418b5df6966ad7b4577401868a9f6a&oe=521B548D&gda=1377597036_36286a96a99a8c242a869d1774c7b587
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/v/1057114_711273618889537_223704483_n.jpg?oh=1a96801ff1ce231c7469c7eec636293a&oe=521B7577&gda=1377571158_6bd77236a2081faffa9844d4a0666941
Citao sam nesto o tome po netu uglavnom kazu da je do diska . A probacu na nekom drugom rezacu.
E sad sam miran dok ne kupim verbatim disk. Sva 3 maxell sam unistio :D. Primetio sam da mi rezac na kompu ove igre na verbatim diskovima koje mi je ovaj lik dao ucita u roku od 5-10 sec, a moje maxell ucitava po pola sata i narezane i prazne :P. Nego da javim da vise nemam onaj problem kao na slikama gore, probao sam na laptopu i hoce da reze u imgburnu, konzola mi prikazuje da je disk mixed media a ne igra, sad to znaci jedino moze da bude do diska… sutra idem po verbatim.
Edit: Evo sad sam ubacio opet disk drugi put i imam opciju Play game, ali konzola se toliko muci sa diskom da mi odmah izadje error “The disc is unreadable” , a jos i laptop ga cita pola sata znaci da je disk tezak shit.