Odeš u svoju poštu i kažeš da hoćeš da vratiš pare koje si uplatio
Ne zovi nego idi u bilo koju postu i pokusaj da podignes nazad postnet, prijavi policiji i vidi da povuces novac.
Malo prekasno sam editvao prosli post. Nisam ja njemu postnetom uplatio, dao sam pare direktno kuriru pri dobijanju paketa i onda on treba preko postneta da preuzme pare. Vazi li isto pravilo za to? Malo mi nelogicno jer onda moze da ispadne da sam ja njega zeznuo, uzeo sony i povukao isplatu…
Sta bi Aleks, ima li nekih novosti?
Ne bih zaboravio da vam javim da je bilo nesto bitno Da ne dajem previse informacija za slucaj da posecuje ovaj forum, da kazem ono sto zna i on. Prijava je podneta, rekli mi inspektor i tuzilac da je slucaj vrlo interesantan i lak jer je ostavio mnogo tragova iza sebe, i da posebno vole ovakve slucajeve sto znaci da bi trebalo sve prosto da se resi. Ono sto su mi rekli da mu zasigurno sledi necu da pisem ovde, da ne bude da posle pretim, ali to sto mi je receno mnogo me je obradovalo i kako god da se zavrsi bice ekstremno lose po njega (sa legalne strane).
U svakom slucaju javljam ste ce se desiti, necu sigurno zaboraviti!
more udri bre
Samo tovari djubre! Drago mi je sto su ti rekli bar neke dobre vesti.
Aj jos da covek nesto i resi normalnim kanalima u ovoj zemlji. Sa srecom.
@aLx, sretno! Javi obavezno šta je bilo
Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”
Sa srecom, i da se sve resi
I policija nešto da uradi, javi kad se nešto dogodi
Odlicne vesti. Mislim da postoji neki limit od 15.000 dinara, sve ispod toga se klasifikuje kao sitna kradja i prevara, i mora da se pokrece privatna tuzba… tako da si za dlaku premasio taj limit.
Sitna kra?a, utaja i prevara (210 KZ) • PRO BONO
Inace, ako nemas advokata mozes da postavis ovde pitanje:
Jesi li proverio da li je kinta podignuta sa PostNet uplatnice? Ako nije, ti možeš da je uzmeš nazad ako imaš svoj primerak uplatnice i LK.
Na koji nacin bi dokazao da nije dobio ono sto je dogovoreno da se isporuci? Nije bilo komisijsko otvaranje tako da nema svedoka.
Kurir pred kojim je otvoren paket je svedok. I plus poruke prevaranta govore o tome. Ali ja nisam uplacivao postnetom, bilo je placanje pouzecem, zato sam i prevaren, a on pare dobija na postnet.
Mislim da je spustena granica za novcanu sumu jer se kod nas pojavila velika kolicina prevara… Skoro mi je neko pricao da je spusteno da ne mogu da se izvlace. Realno u kineskoj radnji neki ljudi rade za po 6000-10000din po srbiji, apsurdno je da ne bude prevara nego eto nista, ne mozes da ga gonis.
Za greške kriviti Tapatalk 2
Granica se verovatno ne odredjuje na osnovu toga kako zive socijalni slucajevi, nego na osnovu toga koliko se cesto desavaju kradje ispod tog iznosa (vrlo cesto) i koliko se zbog toga isplati za to koristiti preskupe drzavne resurse (vrlo malo), pa napravis neki presek. A ljudi su ovde i dalje u zabludi da je prosecna plata 400-500e, i to se uzima kao zvanicna statistika, na zalost, tako je.
Pa sta mislis zasto je toliko obezbedjenja po trznim centrima? Platis ih 14.000 da rade smenu 12h i da jure lopove…
Kurir pred kojim je otvoren paket je svedok. I plus poruke prevaranta govore o tome. Ali ja nisam uplacivao postnetom, bilo je placanje pouzecem, zato sam i prevaren, a on pare dobija na postnet.
Ma ono sto hocu da kazem jeste da ne mozes tek tako otici na salter i traziti svoje pare. Cak i da je prepo postneta sve. Eventualno da se blokira isplata… A utvrdjivanje krivice je valjda sudski posao i zahteva neko vestacenje, neko treba te poruke da cita, procenjuje, presudjuje, neki silni papiri moraju da se popune, imaju neke komplikovane procedure, taj postar svedok radi smenu do 5h, ima zenu, decu, i nece se tek tako pojaviti, sta ga briga, mora da dobije poziv za svedocenje. Sta moze obican radnik poste na salteru, da preskoci sve to i samo ti isplati tvoje pare…
Cestitke matori, makar nesto da se desava. Srecno sa svime.
Sent using Tapatalk
Tuzno je sto je to ovde kod nas tako. Moj drugar je u US preko ebay-a kupio kola od preko 15000usd sve regularno. I ne moras da se sekiras oko prevare i slicno.
Samo napred Alx
hmmm ebay, tacno u pravu si za to, na nemackom ebay-u, uvek stoje kompletni prodaci prodavca dostupni odmah u javnost, mislite da je nekad bilo problema? Kupovao sam sve i svasta tamo, od polovnih do skupocenih novih stvari, ljudi znaju kako posao ide, lepo opisano sve, to sto vidis to dobijes… nekada cak i vise
Imala je od tog drugara iz US zena jednom problem. Narucila je neku robu od nekih kineza oko 120usd. Lik nije poslao i pravio se blesav. Ona pisala ovima iz ebay-a u narednih 7 dana je dobila pare nazad. Ne zna ni sta ni kako. Ja sam tamo kupio brdo stvari preko ebay-a. Ali ovde se ne bih usudio ista da kupim.