Pa koja je poenta placanja pouzecem,ako ne mozes da proveris tu posiljku
Necemo u OFF.
Moje iskustvo do sada sa KP je sjajno,nisam imao nijedan problem.Sve je bilo korektno.Naravno,zbog prevare,treba da prijavis svakome kome mozes od inspekcija,preko kupujem prodajem do nadleznih organa. Ne razmisljaj,zovi ga,reci da vrati pare,da je postupak u procesu, i da ces lako povuci tuzbu ako ne uradi to,ako je on zaista pogresio,lako ce se to dokazati u posti. Nemoj da pretis,jer nema potrebe za time,unosis nepotrebnu nervozu,neces dobiti nista od toga.
Ako nista,posto si trgovao na KP oni zele d apomognu,cenim da ce sve uraditi da ne kaljaju ugled (ali opet to nije stvar njih,vec bezobrazluka prodavaca). Na sajtu KP imas pitanja i odgovore evo sta kazu:
27. Prevaren(a) sam? Šta da radim?
Ako Vas je neki korisnik prevario, slučaj morate prijaviti nadležnom organu. Mi smo napravili stranicu koja će vam u tome pomoći. Potrebno je da opišete na koji način, gde i kada ste prevareni. Na osnovu poslatih podataka, na Vašu e-email adresu ćemo poslati detaljno uputstvo za dalju proceduru, kao i primer prijave koju ćete podneti nadležnom organu (Tužilaštvo ili Sud).
[SIZE=1]Izvinjavam se na linku,ali mislim da ce biti preko potreban coveku.[/SIZE]
Ako je nova postekspres adresnica, imaš na sredini POSEBNE USLUGE, piše otkup, i ispod toga tri kućice:
Poštanska uputnica
PostNet uputnica
Nalog za uplatu
Šta od toga?
Ne vidim što bi ti zvanje na kuću bio neki problem, i da se tebi obija o glavu? “Dobar dan, ja sam taj i taj, mogu li dobiti toga i toga? Šta ste mu vi? E, treba mi da se dogovrimo oko vraćanja paketa, nije poslao ono što je rekao, i treba da mi vrati pare, pokušao je da me prevari.”
Ako znaju za sramotu, to će ti pomoći mnogo više nego sva policija sveta.
Ja ne smem ni da pomislim šta bi se desilo meni da je meni to palo na pamet nekad, da nekog zavrnem, i da to dodje do mog ćaleta i keve…
Ili da neko pozove tvoje, sa tom pričom? Kako bi se ti proveo?
A i sam kažeš da je i sam ostavio dovoljno tragova, nikakva sramota. Nemoj da te čudi ako postane nedostupan danas sutra. Kartica je 200 dinara na kisoku, i možda je samo zbog toga i kupljena.
Nalog za uplatu je obelezen. Pravi li to nekakvu razliku?
Zasto je onda nije bacio odma’ posle slanja paketa nego se objasnjavao sa mnom. To mi uopste nije jasno, nema nikakve logike, sem te da je amaterski prevarant.
Pravi, i te kako. Znaci da je isla uplatnica uz taj nalog , i ja saljem tako, najjefti ine je za kupca, a meni pare lezu na racun u banci u 90 posto slucajeva isti dan.
Sto znaci da u posti postoji upaltnica sa njegovim imenom, prezimenom, adresom, i brojem racuna u banci, pa moze po racunu i u banci da se.pojuri.
Naravno, sve to sa sudskim nalogom.
A kad se pokaze da te prevario, on placa sve troskove.
Ja bih ipalk prvo probao da zovem na kucni fiksni, ispipaj teren.
Alcatel OT995 ICS - Android - za greske krivite: TapaTalk2
danas mi bio onaj kurir sto sam ga juce zvao, covek ladno pita sta ti uradio drugar za prevaru? I prica mi da upravo sad ide sa policijom do nekih tu lokalnih prevaranata koji su prevarili nekog u BG hehehe
Kaze da posle toga imaju BAN u posti da salju, tj ne mogu vise da salju sa te adrese i tog imena a sta ce sup da im radi ne znam, rekao mi je samo da je LIK koji je prevaren DOSAO ovde u SUP i svi zajedno sad idu kod tog sto salje… pa ti vidi razmisli
Joj, prevario sam se, nije Nalog za uplatu vec Postnet uplatnica, ono srednje cekirano. Samo ne znam da li to znaci da ide na kucnu adresu ili mora on na salteru da podigne.
Ohrabruje me. Ne posustajem, gonim ga koliko je zakonski moguce. Hvala na ovoj informaciji!
Postoji mogucnost da ovaj prati forum i sve sto pises na javnom forumu, uzmi to u obzir.
Ako mislis da je lud, ili glup, ili da misli da si ti glup, postoji mogucnost da on vec neko vreme zivi od toga, zna sve rupe u zakonu… Mnogi se tako prave ludi, a u stvari su to dobro razradjene seme. On zeli da osigura “odrziv” biznis i zbog toga ce te zavlaciti do sudnjeg dana, ako udjes u tu pricu. Ee braaateeee, ovo ono, evo sutra, pa neke nebulozne poruke. Batali. Time on kupuje vreme za nove prevare i samo ceka da se smoris i odustanes. Da on stvarno ima nameru da ti vrati novac, da je stvarno doslo do neke greske, to bi ucinio ISTE SEKUNDE.
Kako tacno mislis da ce ti se privatna tuzba isplatiti? Samo ces izgubiti jos novca.
Sad nesto razmisljam… koga je ono bese pre par godina prevario gruja prodavsi mu pokvareni ps3? Bila je slicna situacija, cak je ceo forum znao momka, i svi ste bili u fazonu “sam si kriv ako kupujes preko oglasa, niko ne prodaje polovno u srbiji ako ne zeli nekoga da prevari, you asked for it…” a sad odjednom svi vajni pravnici.
Ovde prava NEMA ili je toliko skupo da se ne isplati. Zbog bedne ustede od par desetina evra, ljudi se izlazu suludom riziku i ne kupuju nov, gde je uvek 100% sigurno - i to stvarno nije reklama za XBR shop, nego surova stvarnost. Mnogo puta sam prevaren kupujuci preko oglasa, makar kroz neku sitnicu, skoro uvek nesto ne valja, nesto se precuti, pa do ovakvih slucajeva flat out prevare.
jbg ja sam mu nudio slim, koji je na kraju uzeo moj drug, za 20e skuplje nego ovo sto je on nasao, slim kao nov posle sredjivanja, imao malo prasine, vec bio u dobrom stanju, ocistio sve, sredio sve… jbg nije se dalo tada da ga uzme
Znam, znam. Kao sto rekoh u proslom postu, trebalo je neko vreme da prodje do sledeceg koraka, imao je sansu do tad da ispravi stvar. Da li sam verovao da ce uraditi to - ne, ali nisam imao nista sem cekanja u tom trenutku.
Ma tad je precutao da je PS3 YLOD-ovao 2 puta i da je popravljan i da mu fale pola srafova i gornji case od blu ray drivea, a sve je to lepo napisao na emuglx gde stalno visi, a na limundo pola precutao.
Eh, da je par desetina evra uzeo bih ja novo. novi se prodaju vecina od 260/270 pa na gore, polovni ocuvani su od 210 pa na gore. Imao sam priliku da uzmem provereni dobri polovni za tu sumu, ali nemojmo sad o tome… Ako negde nadjete od proverenog prodavca do 150e ps3 odlicno ocuvan, a da nije jedan od onih serija sklonih kvaru, skidam vam kapu, trazim vec 3-4 meseca i ni na jedan nisam naleteo. Ali apsolutno ni na jedan, a trazio na kp, limundo, kupindo, razne popularne forume. Svi ti koji valjaju nestanu u trenutku, nesto me nece bas.
A Xbox kupio od lika preko Limunda, i to Falcon verziju koja je 50/50 da bude sklona kvarovima a radi bolje nego novi modeli. Go figure, huh?
Precnizije ne kupuj Sony proizovode preko oglasa, sve ostalo sto sam uzeo radi perfektno. Oce tako maler s’ vremena na vreme verovatno.
Jbg, razlika od blizu 100e je tad bila previse, ovo sto sam sad jedva izvukao za ovaj ps3 i sad da se ovo desi…
Na sve ovo samo mogu reći da je generalno nesigurno bilo šta kupiti preko oglasa a da nije lično jer su se iz gore komentara manje više svi opekli pa i ja lično sam imao loše iskustvo sa kupovinom prvog x360 tako da od tada preferiram samo lokalnu trgovinu tj da pogledam robu prije kupovine jer sam i ja bacio 150evra ali naučio školu
Opisacu iskustvo svog odlicnog drugara sa tim sajtom.
Stalno je valjao neke telefone preko kupujem-prodajem i nikada nije imao problema. Pre otprilike dva - tri meseca je uplatio liku 200 evra za neki telefon. Pre uplate su imali obilnu komunikaciju preko privatnih poruka itd. Kako je vreme prolazilo poceli su da komuniciraju i preko mobilnog a lik je davao prazna obecanja, tipa sutra cu, sutra cu itd. Onda nakon nedelju dana, prestaje da se javlja kompletno. Ovaj popizdeo.
Odluci da ga prijavi tamo preko sajta i opise im sta se desilo. Posle par dana vidi da je profil tog prodavca na sajtu blokiran zbog krsenja pravila…bla bla bla.
Par dana nakon toga dobija poziv da se javi u policiju u Beogradu kako bi dao izjavu (inace je iz Lazarevca). Ode on tamo i sve to odradi. Ulogovali su se na njegov profil, odstampali privatne poruke kao dokaz itd. Kaze im iskreno da je iznenadjen sto su ga uopste pozvaili i da takve stvari uzimaju za ozbiljno. Odgovorili su mu “**** ga, mora nesto da radimo”. Nedelju, dve posle toga zovu ga telefonom i kazu mu da su nasli lika, da je prevario jos petnestak ljudi i da ce im sva steta biti isplacena. Nakon toga dobio je poziv za sud kao svedok. Otisao tamo, opet dao izjavu i tad su mu rekli da je to sve, da nece morati vise da se vuce po sudu i da ce ga sledeci put pozvati da preuzme novac. To je bilo prosle nedelje. On je jos uvek malo sumnjicav ali se nada da ce dobiti lovu nazad.
Eto i mene bas zivo intresuje da li ce mu zaista vratiti pare pa cu javiti ovde sta bude.
To je zato sto je prevario isti lik vec vise ljudi i iznos je porastao i presao 20000din. A i garantovano je neko potegao vezu. Realno policiju boli uvo za sve ako neko ne potegne vezu.
Aleks idi u policiju,prijavi i nemoj vise da cekas…
Sudeci po ovom sto si napisao (aljkava prevara,puno tragova,razlicite price i odgovori u vrlo kratkom roku,plus karica i dalje aktivna) to nije prevarant.Lik je klasican Narkic,kojem je dop vazniji nego bilo sta drugo…Karticu ne menja zato sto je oko 250 din a on za 800-900 din vec moze da se uradi…tako da verovatno je vratio dugove i sad opet moze da uzima robu na ler a nista ga ne kosta da prica sa tobom kad ga zoves… Nazalost ako sam u pravu nemoj ocekivati nista. Onda nema pomoci i razgovora… Ovo je jedna od onih situacija kad bih voleo da nisam u pravu.
Zvao sam postu u Beogradu u kojoj je predat paket, tamo treba da mu stignu pare, rekli su da nema nacina da proverim da li je podigao? Ja mu nisam platio preko postnet uplatnice nego sam dao kuriru novac a on prima preko postneta.