Pomoć oko prevare na kupujemprodajem

Ja sam samo jednom bio prevaren za PS2 i od tada nista nisam kupovao sa domacih sajtova. Samo sam prodavao stvari i zeleo sto vise da izadjem ljudima u susret, Lampard sa foruma je jedan od ljudi sa kojima sam trgovao. Najbitnije kod nas je provera ljudi od kojih kupujete makar morali da im trazite da se slikaju sa svojom licnom kartom radi sigurnosti. I posle promovisu internet kupovinu kao sigurnom kod nas.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Decko je poremecen, na PC berzi ima cela tema o slucaju, zalosno sto je 18ogodisnjak…

Sent from my alcatel_ot_995_4.0.4 using Tapatalk 2

Au covece sta se ovaj setio da podeli Savet. Pa ne verujem sta se sve desava, ovaj je za 4 zida i bela kosulja… Zalosno

Poslato sa HAL9000 Terminal editor Tapatalk 2

Daj link za temu da vidimo. Ladno ne mogu da verujem kakvih debila ima…Ja eto uvek trazim pouzece, pa su tako i manje sanse da me za**** (mislim i dalje mogu upakovati neku glupost ali ce opet morati nesto poslati i onda eto meni adrese da se “igram” sa njim).

Opet prevare na KP.
http://www.kupujemprodajem.com/Paznja-Prevara-11488586-oglas.htm?filter_id=586

Treba napomenuti da tamo ima i skroz ok i korektnih prodavaca.

Ja na tom sajtu samo pozitivna iskustva, ovo je od pre neki dan,

.kupujemprodajem.com*

I, povratih novac! Trebalo je godinu i po dana, ali povratio sam ono sto je moje. Funny thing, nije vratio kada mu je stiglo resenje od suda, nego tek kada mu je stigao poziv da se javi za sluzenje kazne (6 meseci zatvora, 2 godine uslovne). Koga mrzi da cita 12 stranica:

1. Nadjem PS3 preko KP, prodavac nema ocena, cujemo se telefonom, ali i razmenimo par poruka. Dogovorimo se da posalje Post Expressom.
  2. Umesto PS3 stigne mi neko, pa, djubre. Paket nije imao istu tezinu kao PS3, sto je i bilo zapisano, a i otvoren je paket u prisustvu postara (drzavno lice kao svedok).
  3. Nastavlja razmena poruka (umesto poziva, da ne bi posle bilo rekla-kazala), i tu se vadi na foru “posta zeznula”, “videcu ja sa policijom, icicu u moju postu, itd.”. Fino i kulturno mu je bilo ponudjeno da vrati pare, u suprotnom idemo na sud.
  4. Sve je odneseno u tuzilastvo, sve detaljno objasnjeno i zapisano, kao prilog date poruke, ip adresa (koju je prosledio kp), ma apsolutno sve sto smo razmenili.
  5. Posle nedelju-dve nalazi ga policija, uzima izjavu, itd. Sve je priznao. Tuzilastvo naravno preuzima i posto je suma bila veca od 5k postupak je automatski pokrenut.
  6. Dugo vremena se nista nije desavalo, zvao je tuzilac da proveri jos nesto, slao sudskog vestaka opet po poruke, itd. Ovo je mnogo usporilo sve.
  7. Na prvom sudjenju nije se pojavio, ali se na drugom (valjda, oprostite ako gresim, mnogo je vremena proslo) pojavio (ili su ga priveli, ne znam), gde je ponovo sve potvrdio i priznao. Tu mu je izreceno da plati nama sta duguje i isplati sudske troskove. U suprotnom sledi 6 meseci zatvora. Daje broj za kontakt.
  8. Na taj broj se javlja skoro gluva baba, koja kaze da doticni zivi na 1km od nje. Ok, dovidjenja. Posle dobijam poziv sa tog broja od neke zene i pita sto joj uznemiravamo majku. What? Sve je lepo rascisceno i nastavljamo dalje.
  9. Nista se ne desava skoro 2 meseca, kada mu stize da se javi sudu. Tada zove njegova majka i kaze da ce da uplati, ali pita da li moze ona, posto je sin u Austriji. “Moze, ali bolje je uplata glasi na njegovo ime.” “Ok, oticicemo sad do poste.” - cekaj bre, zar nisi rekla malopre da je u Austriji?
  10. Stigle pare, sada je na redu da se ide u tuzilastvo, da kazem da je uplatio posle roka, pa neka oni rade sta misle da treba, moj deo je zavrsen.

Na kraju ostaje samo da se zahvalim svima na pomoci, i posebno Vladi (@studiovpc), sto mi je odmah priskocio u pomoc.
Tako da, pamet u glavu, i kupujte samo od proverenih. Iako sam povratio izgubljeno, usteda tih 50e nije bila vredna frustracije, a i dalje nemam PS3.

Ponudili su mu odlaganje krivicnog gonjena, u tvom slucaju ukoliko nadoknadi stetu i plati troskove predhodnog postupka, vestacenje itd (pretpostavljam). Nisi dugo cekao, u proseku od ghodinu dana jer imaju dosta predmeta, nije kao u CSI ;). Ako imas odluku, mogao bi skeniranu ili slikanu kopiju da mi posaljes na PM zbog pravosudnog :slight_smile:

U svakom slucaju odlicno se zavrsilo :slight_smile:

Citam onu tl;dr verziju i ne verujem – takvi ljudi postoje?!? Koliko on bre ima godina? Ko da si na igralistu s uciteljicom, a ne u pravom zivotu s policijom. Preko svega, nagluva baba, o boze…

Prica je dobar podsetnik gde i sa kakvim ljudima zivimo. Trgovina preko KP i Limunda je odavno postala lutrija sa 50% sansom da pokusaju prevaru. Svaki ali svaki put sam imao neki problem. Kurirske sluzbe naravno znaju za jadac i satro ne dozvoljavaju otpakivanje, kao nemaju vremena a u stvari nece da vracaju robu i da ih uvlace u sudske sporove. Jad i beda zemlje srbije. Kupac na kraju mora da glasa novcanikom i kupuje samo od proverenih trgovaca, i da potpuno batali polovnu robu osim ako ne kupuje od proverenih ljudi. Prevare su u srbiji oduvek bile cesta pojava samo su sasa pronasli idealan nacin za zavlacenje. Sve im ide na ruku. Mali iznosi, nema kontakta, posrednici potpuno nezainteresovani da podignu nivo sigurnosti, neefikasne institucije kojima treba dve godine da rese potpuno ocigledan slucaj prevare. A nazalost i ne bas mnogo inteligentni kupci koji su navuceni na kupoprodaju polovne robe. Ne bi me cudilo da je pola od tih “artikala” izvuceno direktno iz kontejnera.

100% si upravu sve sto si rekao,potrebno je samo da dozvole da se roba pogleda pre placanja i to je to…

Evo kako sam ja prosao pre nekoliko dana… Postavio oglas za onaj Xbox, i javlja mi se jedna “devojka” po imenu Marija… Vidim iz Nisa je. Pita da li bih zeleo zamenu za S4, rekoh, moze, ali ne saljem prvi u zameni… Dobro, posalje mi “ona” slike telefona, telefon stvarno full, u odlicnom stanju, lepo ocuvan, kutija, sve… I da slikam kao licnu kartu, rekoh, moze… Slikam i zamaskiram broj licne karte… Posaljem, e sada tu krece… Sta meni znaci vasa licna karta bez broja? Pa reko sada, zamislite da ja vama dam golu licnu kartu, i vi krenete da dajete neke garancije za nesto sa mojom licnom kartom? Sta cemo onda? Odgovori mi “ona” Ma sta pricate vi? Necu vam tako slati telefon. Ja odgovorim, okej, pozdrav.

Juce nesto prelistavam inbox, i vidim kod te prepiske pise ime nenad, i banovan na kp… Toliko o tome…

Nije ti ni to resenje jer moze imati 1000 skrivenih mana koje ne mozes da utvrdis 5 minuta fizickim pregledanjem robe u prisustvu kurira. Ako treba nesto da se ukljui u struju i proba npr…

Znam ali kada posiljalac zna da ces otvoriti paket nece ti poslati ciglu umesto PS3 npr. i ipak si onda malo sigurniji…

Izuzetno mi je drago da si pare izvukao. Blaga rec je reci da mrzim prevarante. Kada bih sada krenuo da nabrajam koliko ih mrzim banovali bi me sada i to zauvek koliko bih svasta rekao! :wink:
Ali ozvalavio sam pricajuci. Nemojte ljudi koristiti KP sem ako bas nemate nikakvu opciju. Pogotovo ne te zamene to je tek problem u najavi.
A te varijeante malo je jeftinije uvek izadju skuplje. Pogotovo je nezahvalno tehniku kupovati.
Kada sam prodavao konzolu ovde zato sam i naveo da bih voleo da je neko iz BG-a da dodji i proba. Ja prevarant nisam ali kako to vi da znate! Niko me od vas ovde nije video uzivo!
Na kraju je otisla na nevidjeno. Verujem da je kupac prezadovoljan ali eto to je sve lutrija!
Mala je ovo zemlja. Ako vam bas nesto treba probajte da nadjete nekoga iz tog grada odakle kupujete. Evo ovde nas ima iz svih krajeva zemlje.
Meni iskreno ne bi bilo tesko nekome da ucinim i vidim nesto po BG-u kada imam vremena. Ako treba kupim i posaljem. Dovijajte se tako nekako.
Znam da bi mi svi voleli da sve funkcionise online kao da smo US ali smo mi ipak vise kao Nigerija!

Ma ti si meni sumnjiv odavno. Vidis kako te moj avatar gleda.

Da znas :smiley: :smiley: :smiley: