Pomoć oko kupovine laptop-a

Momci, odlučio sam da uzmem laptop pošto ovo putovanje na relaciji Srbija-Nemačka postaje zamorno takodje skoro da ne mogu da koristim moj PC za obradu slika i videa.

Tako da mi treba neki laptop prvenstveno za obradu slika i videa pa posle za surfovanje i filmova i mozda poneku igru. Gledao sam više komada koje pominju na netu za to ali sve to mi je konfuzno. Da li ići na AMD ili Intel verziju, da li mi je dovoljno 1080p (komp je trenutno te rezolucije) ili juriti neki 4K. Kao preporuka mi je najviše istakao Dell XPS 15 koji mi deluje ok ali nemam pojma ni sam i HP Spectre x360 koji mi opet deluje ok zbog te 2 u 1 opcije da moze da bude tablet i da može da se koristi olovkica.

Takođe ne dolazi u obzir Mac sto zbog cene sto zbog toga što mi je sve nepoznato i nemam programe itd itd.

Budžet je pa da kažemo da sam spremam da dam oko 1500 kada odbijemo VAT u Nemackoj sto znaci da je neka gornja granica 2000e. Veličina pa nekako ne bih išao ispod 15 inča. Sto se tice količine memorije pa mislim da bi bilo okej da bude 16GB, a moze SSD 512GB ako postoji opcija proširivanja. Ostalo mi je totalna nepoznata jer odavno nisam u tim vodama.

Ala sam se raspisao ali valjda se neko susreo sa nekim od modela koji bi se uklopio u ovo moje.

Thread ‘Lenovo Legion 5 17ACH6H’ Lenovo Legion 5 17ACH6H | Benchmark Forum

Thread ‘Pitanja vezana za gejming laptopove…’ Pitanja vezana za gejming laptopove... | Benchmark Forum

Thread ‘Laptop za obradu fotografija’ Laptop - Laptop za obradu fotografija | Benchmark Forum

Na Benčmark forumu mogu da se nađu korisni saveti.