Pomoc oko HDTV-a

Ljudi jel je bolje da kupim LED TV od 80 cm ili LCD od 102 cm a igram na duzini od 3 metara?
I da li je dovoljno veliki ovaj LED TV za takvu daljinu?

p.s. U pitanju su oba FULL HD TV-a.

Veci bolji, na toj daljini ic nista neces ni da primetis… Neces ni na blize sem prenapucanih boja na led tv

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

slazem se sa Vladom,uradio sam i ja tako,mogo 32’’ led a uzeo 42’’ lcd fullhd i nisam se uopste pokajao.

LCD uzmi… LED cak i ako je pravi LED nece da ti znaci koliko ta dijagonala… a jos gore je sto cesto kao LED uvaljuju LCD koji ima samo pozadinsko osvetljenje LED a naplate ti to bespotrebno… uzmi LCD i ne lupaj glavu

Najbitnija je veličina da ti odogovara u mom slučaju što veći tv to bolji a led jedino što malo jače boje ima i navodno manje troši struje

Na 3m 32" je premalo.

Yup, treba bar 40" na 3 metra.

e bas nije tacno na 3 metra je sasvim dobra velicina i 32.nego vi patite svi od velicine ekrana :tmi: evo adekvatni odgovor.ako ces igrati samo igre onda uzmi neki 40,42 ali ako ces da gledas i tv e onda bolje uzmi neki 37inc po meni to je super velicina za daljinu do 3 metra.jer mnogo je ruzna slika ako gledas tv programe na velikim ekranima

Nije, pre malo je 32" na 3 metra…
Po istrazivanjima(pa tako i po vecini uputstva), preporucuje se **velicina ekrana x3 **i dobijes najbolju udaljenost gledanja.
Tako da na 32"(81cm) bi bila najbolja(max.) udaljenost 2,4 metara, sve vece od toga preporucuje se veci ekran.

kod mene je tako :slight_smile: zato sam i preporucio 37inc mislim da je to idealna do 3metra udaljenosti

A moze i 37" ali manje od toga nikako, posto njemu na 3 metra udaljenosti bi trebao ekran od 1m, znaci kad pogledas neki prosek mu dodje min. 37"(94cm) do 40"(102cm).
Ma da bi mu ja sve jedno preporucio 40", posto je to blize 1 metru.

sto se tice full hd-a na 82 cm, to je porez za budale. Tu rezoluciju nase oko ne primjeti na 82 cm. Koju si TV kontao da uzmes i koliko eura mislis da izdvojis za TV ? Plasme su ti bolje od LCD - a, sto se tice SD signala i igranja, jer imaju najmanji input lag.

Pazi, ja gledam 42" na 3,5m. I navikao sam se na tu velicinu, posle 29" crt-a, vec posle 7 dana, i sada mi je 42" bas malo. Na ovoj daljini bi mi legao neki 50" ili veci. Mislio sam da je 55" preveliko za tu daljinu ali kod drugara gledamo 55" na 3m i navikao sam se vec prvi dan. Veliki tv nikad ne moze da bude overkill, zapamti to.

Ma, treba da se ima TV kao oni u bioskopima, samo se ode tamo u sred noci i izneses, cas posla, imaju oni da kupe jos 2-3 takva :smiley:

Ajmo dalje, planiram da izdvojim oko 45000 din. Meni je stv bitno da ima lepe boje i kontrast, e sad mi kazite koliki je min kontrast koji bi trebalo da ima a da uzivam u slici? Video sam kontrast u rasponu od 40000 do 100000, pomognite mi tu kako sta?

A da moj deda ima neki FULL HD FOX od 42" kosta oko 35000 din ali nisam zadovoljan bojama i kontrastu. Cak moj obican TV ima lepse boje i kontrast od ovog.

p.s. Na kraju teme cu da zahvalim svima koji su mi pomogli svojim postovima. :slight_smile:

Ne mozes da poredis fox sa lg-em ili samsungom… Npr. Kolega je kupio dva fox-a 32" u rodicu i na oba obilje mrtvih pixela… Vratio ih je i doplatio za led samsung…
Sto se tice obicnog lcd-a, lg se pokazao kao dobar sto se tice kontrasta i boja. Naravno mislim na ‘mlade’ televizore :slight_smile:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Potvrdjujem ovo sto je receno za LG. Kupio sam LCD, oznaka LK 430 32" (model sa kraja 2011-e) i prezadovoljan sam. Postoji opcija “Picture Wizard” koja ti detaljno moze pomoci da sto bolje nastelujes sliku, ukoliko za to osetis potrebu. Input lag nisam primetio, nema ghosting-a u igrama i slicnih gluposti.

LG LED TV 32" 32LS5600 Full HD
Ja bih ti ovaj preporucijo… 47.999,00 (u ComTradu)

Pa ako hoces veliki kontrast uzmi plazmu. Naravno ako uzimas veci od 40’’.

Ja kad sam sebi uzimao tv, procitao sam jedno 100 recenzija i razlicitih clanaka o razlikama izmedju plasme i lcda. Uzeo sam sebi panasonic plasmu 42st50e i razradio je 200 sati. Sto se tice SD signala, perfektan je i ne moze se mjeriti ni s jednim lcdom. Sto se tice igranja na njoj o tome nema potrebe da se puno prica, jer je input lag neprimjetan. Tako, ako ti je budzet oko 750 € preporucujem ti istu plasmu, jer se neces pokajati. Mozda se pak tebi vise svidi lcd. Svako opet ima svoj ukus, isto tako i od budzet mnogo zavisi. Uglavnom baci pogled na ovaj site i tamo ces dobiti jos preciznije odgovore. HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucijeHD Portal. Nadam se da ne krsim pravila postanjem ovog linka. Veliki pozdrav