Pomoć oko HDMI na konzoli

E evo ovako imam problem.
Kada upalim konzolu i prebacim na HDMI kanal na Monitoru pise " No signal" , znaci konzola radi normalno, cak sam i probao sa komponentnim kablom i slika jeste losija nego preko HDMI-a normalno ali konzola radi normalno.
Znaci kad utaknem taj HDMI kabal uopste nema slike, cak pokusavam da drmam kabal i uopste nema slike, nema ono cak ni da se kontakt gubi i dolazi kako drmam kabal.

Inace odneo sam taj kabal u “Techno market” oni su ga proverili i rekli su mi da je kabal ispravan i da radi, sad u cemu je fora jebem li ga.

Jel se nekom desavalo ovo i ima li neko neku ideju ?

Aj sledeći put ti i ostali koji hoće da postave slično pitanje, lepo definišite nazive threadova, posebno za pomoć jer ništa nikome nije jasno ukoliko staviš samo “Upomoć”. U slučaju da se to nastavi, biće oduzeta prava na postavljanje tema.

Da ti nije podesena rezolucija na HDMI-ju koju tvoj monitor/tv ne podzrava? Imas na netu kako se to “hard” resetuje.

Ma skoro 2 godine sam igrao najnormalnije ovako i nisam menjao nikakvu rezoluciju.
Uostalom kako da menjam rezoluciju na konzoli kad uopste nemam sliku, nema nikakvog signala (plav je skran skroz i samo pise “no signal” ) ?

isti djavo i kod mene. 720p sljaka, 1080p nema slike, menjaj kabl, nisu “tehnomarketasi” najpametniji ljudi na svetu

Kako mislis nema sljake ?

Uostalom ja ni nemogu nikako da promenim rezoluciju na 720 zato sto ne mogu uopste ni da vidim dashboard, nema nikakvog signala.

Ko sto ti je Akiris rekao,menjaj taj kabl.

mislim da nisi dobro shvatio. 720p sljaka tj radi , dok kad stavim full hd tj 1080p, nemam sliku. zamenio kabl, problem solved…

Zamenio sam kabal i djoka , opetisto :frowning:
Znaci nije do kabla definitivno.

Verovatno je HDMI port otisao , nego zanima me koliko bi me izasla popravka toga ?

E mozda ukoliko je HDMI izlaz riknuo mozda bi mogao da predjem na VGA kabl , mozda bi mi to bila jednostavnija varijanta nego da nosim konzolu u servis ?

Da lI VGA pruza isti kvalitet slike kao HDMI (ja sam cuo da pruza) ?

Za 1080p rezoluciju moras da uzmes neki bolji kabal. Nece svi kablovi da prikazu 1080p. JEr ako ti 720p radi, a 1080p nece onda si uzeo mozad neki sporiji kabal. Imaju i High Speed HDMI Cable.
Postoji nekoliko verzija hdmi kablova, i standarda.

HDMI - Wikipedia, the free encyclopedia

Slicno se desaca drugaru na PS3.

VGA ako je dobar kabal, pruzice isti kvalitet slike. Ako je kvalitetan kabal sa dobrim shielding-om. Odnosno ako je svaka zica oklopljena. R,G,B zice moraju da imaju svoj oklop, a i ceo kabal mora da bude oklopljen. Na losim kablovima sam vidjao da zice R,G,B nemaju oklop. I slika je uzas.

Probaj da odneses konzolu i prikacis na neki drugi tv , mozda si opet uzeo neki losiji hdmi, ako nece ni na drugim televizorima, onda je verovatno otisao hdmi port…

Nisam video da on uopste nema sliku na TV-u. :slight_smile:

I ja sam imao isti problem, riknuo HDMI.
Kupio VGA cable i uzivam :).

Pa jel isti kvalitet slike kao kad si imao HDMI ?

Gde si uzeo VGA kabl i posto kosta ?

Pazi razlika izmedju VGA i HDMI je u tehnologiji prenosa slike. Kod VGA je analogna tehenologija dok je kod HDMI digitalna. Slika bi trebalo da bude ista. Jedino je sto analogni nacin prenosa podataka podlozan smetnjama, koje u slucaju loseg VGA kabla mogu da se vide kao duple linije ili ghosting. HDMI je daleko manje podlozan smetnjama i ako se pojave videce se kao razni artefakti po ekranu. Ali se daleko redje javljaju u odnosu na smetnje kod analognog signala. Odnosno hdmi moze da bude jeftiniji zahvaljujuci boljoj tehnologiji rada. VGA da bi dao dobru sliku mora ad bude dobro napravljen.

Ovo pricam iz licnog iskustva. Imam dva VGA kabla, jedan ima ghusting dok drugi nema.

Da skratim, dobar VGA kabal daje dobru sliku. Uostalom i slika na kompu je najcesce sa VGA kabla, pa daju full hd sliku bez problema.

Evo malo poredjenja

Prva slika, opcije sa HDMI kablom

isto to samo VGA

Ingame HDMI:

VGA:

I vece slike:
jos uvek se premisljam sta bi bila bolja opcija dal da nosim konzolu u servis da mi poprave HDMI izlaz ili da predjem na VGA kabl ?

To moras sam da zakljucis. Pogledaj vece slike na linkovima sto sam dao. Prva i treca su HDMI a druga i cetvrta su VGA.
Uostalom to ce zavisiti i od cene popravke.
Nego iskreno nesto nisam imao vremena da se raspitujem oko toga , nesto sam zauzet ovih dana (radim sad kao popisivac na ovom popisu stanovnistva) , ali zvacu sutra one u Vrtual Masteru.