Pomoc JTAG problem ( odbija boot )

Pozdrav svima.
Duzi sam lurker ovde i odlucio sam posle duzeg citanja da se castim jednim JTAG-om.

Posle veoma kratkog procesa konzola je stigla i odlucio sam da uzivam u carima iste.
Ali na moju zalost, problemi jednostavno nece da me zaobidju ni u ovoj sferi zivota.

Problemi su sledeci -

Posto nemam externi HDD niti adekvatno veliki flash da prebacujem igre, jedina opcija mi je preko internog HDD-a PC-a.

Objasnjeno mi je da to ide veoma lako po principu ubacis lan kabal > kopiras i gotovo.

PC je registvorao Xbox kao unidentified network ali mi nije dao pristup HDD-u XBOX-a.

Pokusavao sam duze vreme da pronadjem nacin da prepozna Xbox ali PC je jednostavno odbijao.

U medjuvremenu nesto je iskrslo i morao sam da ugasim konzolu.

Kasnije da bih mogao da koristim internet i da vidim savete drugih tj da li neko jos ima ovakav problem, odlucio sam da povezem XBOX sa ruterom, ( na koji su mi vezane ostale komponente u sobi ) da bih mogao imati pristup internetu i kako bih pronasao resenje ovog problema.

Onda sam odlucio da upalim Xbox, ali tu se desio drugi problem.

Sad kada upalim konzolu, jedino sto prodje je Xbox uvodna animacija i to je to… nece da uloguje account, niti da pokrene CFW.

Ugaso sam konzolu, pokusao ponovo ( ali sam ovaj put opet iscupao iz rutera i direkno poveza sa PC-em ) , ali opet isti problem… samo se zaglavi na belom Xbox ekranu , gde mi prikazuje animaciju logo i to je to …

So generalno problemi su sledeci : 1.Kako prebaciti igru sa internog HDDa na XBOX ( tj kako naterati da se prepoznaju )
2.Kako naterati konzolu da bootuje account i pokrene CFW?
3.Da li je konektovanje na net mi nesto ucinilo sa konzolom?

U pitanju je Falcon revizija XBoxa , koja je odavno banovana sa Xbox Live-a

Izvadio sam HDD i ustanovio da MS Dashboard se bootuje bez komplikacija.

Posle toga sam opet ubacio HDD u Xbox i FSD se pokrenuo odmah…

Eh ti gremlini… iako nije hteo 4+ puta za redom da se bootuje ranije, sad funkcionise ok.

gledaj da ti mreza bude na auto da bi se prepoznali, i na kompu i na boxu

a ovo za FSD je verovatno jer si u pola necega presekao gasenjem i nesto ostalo u kesu pa zabagovalo, inace ceo FSD je izbagovan zesce, pa dok ne provalis samo kako sta funkcionise bez bagova heheh

javi mi samo za mrezu jel sve ok posto kod mene radi sasvim normalno, u vecini slucajeva bude problem kod korisnika zbog podesavanja mreze…

Mreza radi besprekorno. Sve je bilo namesteno na auto od pocetka, ali izgleda da je PC navikao da prepoznaje novi hardware samo preko rutera.

heeh gremlini su cudo :slight_smile:

znaci reseno sve zakljucavamo temu