Podsetnik za rodjendane

Moze li neko da mi kaze kako da aktiviram podsetnik za rodjendane ljudi koji su mi vec ubelezeni u imenik kao Google kontakti, odnosno sinhronizovani su sa internetom? Njihovi rodjendani se vide u kalendaru, ali bih voleo da imam notifikaciju (kao kada npr. stigne poruka) za iste te rodjendane. Milion puta mi se dogodilo da ubelezim neciji rodjendan s namerom da ga ne zaboravim i onda ga opet zaboravim jer ne izadje notifikacija. :?
EDIT: U pitanju je Android.

Ides na Google Calendar aplikaciju, pa Settings, pa onda Events ( ili u koju si kategoriju stavio rodjendane ) i onda ides Add a Notification ( ili ako ima vec neka podesena, promjenis ). Ez Pz :smiley:

Nemoj mi reci da to moram da radim za svaki pojedinacni event, tj. event? Znam da su rodjendani vec odvojeni u posebnu kategoriju, pa jel moguce da nema neka opcija da se to uradi jednim klikom?

Koliko ja znam moras za svaki event pisati uostalom sta ti je tesko? :smiley:

Čekaj, zar ne može da se sinhronizuje sa fb i da deo tih notifikacija sredi? Meni je Outlook Calendar sinhronizovan sa fb i stižu mi podsetnik nedelju dana ranije, a nisam ništa dodavao ili pisao. Sigurno može i na Google.

Za Facebook stizu obavestenja ali sumnjam da moze za Google+

Evo gledam sada, vec imam izdvojenu kategoriju Birthdays za koju ne mogu da dodam notifikaciju?!? -_- Android je ubedljivo najgori operativni sistem ikada smisljen, znate li kakva je integracija na Windows Phone 8.1, ono je zlo. Devojka ima neku Lumiu, postavi podsetnik, ne samo da joj izlazi na telefonu, nego i na kompu koji ima Windows 8.1. Ja joj rekao da joj samo Xbox One fali (ali radimo na tome :D)

E ovo vec nije uredu , to sto nema notifikacije za rodjendan ne znaci da je najgori operativni sistem i nije uredu da tako govoris o njemu , windows phone mozda ima to za rodjendane ali pogledaj samo sta android ima a windows phone nema :wink:

Ammm, nista?
P.S. Samo ne zelim da se ova tema pretvori sada u raspravu Android vs. WP ili iOS. Ova opcija koju sam naveo je samo jedna od mnogih. Android je najfragmentiranije go*no od OS-a koje sam ikada video, gusi ti RAM memoriju raznim bloatware-om, i u 90% slucaja ne dobijas nikakav apdejt. A SVI telefoni koji su izasli na WP8 su dobili apdejt na 8.1, pa na 8.1 Update 1, pa sam danas procitao da dolazi i Update 2, a sledece godine SVI ONI dobijaju apdejt na Windows Phone 10 kada se bude pojavio. Od low entry modela tipa Lumia 520 koja kosta 100 evra, do telefona od 500 evra. Znas kad bi Android od 100 evra dobio apdejt na 5.0? Nikada. Android je samo za one koji ili imaju mnogo para pa im nije frka da priuste Nexus 5 ili za one koji ne znaju za bolje. Govorim kao covek koji je probao oba, i Android i WP.

Motorola Moto G

Sent from my D6603 using Tapatalk

Koju aplikaciju koristis ? Jesi li siguran 100% da koristis Google Calendar, a ne AOSP Calendar aplikaciju ? Nemoguce je da nema, evo ja sada gledam i imam opciju da dodam notifikaciju odjednom za citavu kategoriju.

Moto G ne kosta 100 nego 200 evra.

Ne pravi se pametan, košta 150$ ako te tačna cena zanima.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Nadji ti meni gde da u Srbiji kupim za 150 dolara, i ja cu ti licno dati jos 150 dolara.

To ti je 120€ a kod nas može da se nađe za 140€ (nov naravno), Moto G2 je 180€.

Zaboravih da napomenem ovdje svakako. Sto ne koristis Windows Phone onda ? A da, nema aplikacije ni za sta. Such a shame :stuck_out_tongue:

Edit : One koje i postoje, ili ne dobijaju regularno update, ili im fali tona features-a. Pogledati samo npr. whatsapp ili twitter aplikaciju za WP i sve je jasno

Ljudi, batalite se prepucavanja, ode tema u totalno pogresan smer. Drzite se teme.

Ontopic: Proverio sam u Google Calendar aplikaciji, kada odem na rubriku Birthdays, nemam opciju add notification, imam samo u rubrici Events. Ako ukljucim u rubrici Events, hoce li mi automatski ukljuciti za Birthdays mozda?

Zato sto sam zaglavljen u ugovoru jos godinu dana a u trenutku kada sam kupovao ovaj Android nisam imao jos malo parica za WP koji sam hteo… Nemojte misliti da necu posle toga odmah preci na WP.

Dodaj onda novi rodjendan neki tipa za 20ak minuta stavi, i dodaj onda u events notifkaciju pa vidi hoce li tako, ako vec ne mozes za birthdays posebno. Trebalo bi da radi definitivno, mogu i ja da testiram ako treba

Dodao sam rodjendan za neki random kontakt, i stavio da notifikacija izadje u 23:00 za celodnevne dogadjaje (all-day events), pa cemo da vidimo.