Pocetnik :D Nekolika pitanja :)

Pozdrav svima novi sam odje :slight_smile: Planiram da uzmem Xbox 360 i imam dvije mogucnosti: 1. Xbox 360 Jasper 120gb LT-3.00 i **2. Xbox 360 4gb LT 3.00 Slim ** :smiley: Sto biste mi Vi preporucili ? I da mi napisete razliku izmedju ova dva i ima li kakva u igricama ? I sve sto treba da znam :slight_smile: Hvala :smiley:

1. Xbox360 PHAT 120GB- jasper ploca poznata sa 120GB HDD
  2. Xbox360 SLIM 4gb- trinity ploca novija od jaspera- imam manje memorije i stalno ima da se cuje DVD kada cita igre.

Konzole citaju iste igre i isto izgledaju, glupo pitanje kada je upitanju ista generacija konzole samo redesign konzole.

Sve jedno sta ti vise odgovara.

Razlike velike nema, osim to sto je slim pouzdaniji, i naravno, noviji. 4 GB memorije koje ces dobiti su za arcade igre i save fajlove, tako da HDD ne igra veliku ulogu kod slima. Oba konzole su pouzdane i dobre, iako bih ti ja preporucio Jasper sa 120 GB, ako su u istom sjenovnom rangu. Naravno, samo se uvjeri da je stvalno Jasper

uzmi jaspera,sve ce ti sljakati,a i trebalo bi da je jeftiniji od tog slima…

E sad najvaznije pitanje tj dva :smiley: Kad kupim Xbox (piratsku) igru naravno kod provjerenih prodavaca u CG ja nju treba da instaliram na ovaj HDD jel tako ? I drugo pitanje radi li piratski COD:BO2 na ovaj jasper :slight_smile: Hvala vam momci puno :smiley:

Sve radi, za to nemas problema, samo ako pratis tutorijal za pravilno narezivanje igara.
Instaliranje je opcionalno-mozes, a i ne moras

Svi su ti rekli da je Jasper bolji, i ja stavljam tu +1. Igre nemaju nikakve beze sa modelom konzole, rade na svima, sad, ti moras na toj konzoli da imas najnoviji LT, i da u PC-u imas odgovarajuci rezac i softver za rezanje. Ako ces da kupujes igre, samo pazi da ti je najnoviji LT u konzoli, i naravno, proveri da li je igra od kojeg si uzeo dobra verzija.

Phat konzole>Slim. Slim se pregreva. Svi kazu da je to normalno, da to je normalno al za slim model. Posle 15 minuta mozes komotno jaja na njemu da ispeces, dok na phat konzoli se samo zagreva tamo pozadi kod napajanja (sto je najnormalnije)

Slim se ne pregreva slim se zagreva to je velika razlika dok phat konzole,ove koje nisu Jasper,se ne zagreju nikada kao slim ali bez obzira sto na dodir nikada nisu tako tople mnogo pre i cesce ce se pregrejati a i generalno su mnogo mnogo losije izrade u poredjenju sa slimom kao da sam ih ja sklapao.

Pogresio sam u pisanju, ne pregrva se, al se jakoo brzo greje, sto moras i ti sam da potvrdis. Konzola bude tako topla da ja nekad nesmem da je pipnem…

Tako je ali joj to nista ne smeta tako radi jednostavno a osim ako ne sedis na xbox-u ne vidim zasto je to problem.

Predlazem ti da pre nego sto uzmes bilo koju konzolu dobro procesljas ovaj forum, jer nije to bas tako jednostavno kupis pirata i picis, kao na PS2, prvo moras imati lt 3.0, onda moras imati dash koji podrzava recimo COD BO2, jer ako imas stariji dash stokovace ti drive i neces moci da igras ni jednu igru itd, itd…

Visoka temperatura nevalja nizakoga…Pogotovo za ove osetljive stvari. Bolje da radi na hladnom nego na toplom…Kao moj mobilni npr…uzeo sam xperiu arc s…nisam trebao, nisam znao da se tako brzo i strasno greje…posle 15 min provedenih u nekoj aplikaciji on bukvalno gori…to je normalno za njega, ali nevalja…

Moram jer mi mnogo bode oči:

[SIZE=6]Čas pravopisa:[/SIZE]

NEVALJA - NE VALJA

NIZAKOGA - NI ZA KOGA

I sada ponovo joÅ” jednom

NEVALJA - NE VALJA

Ovo se isto odnosi i za reči sa rečcom NE, koje jedno 80% članova ovde piŔe sastavljeno:

[SIZE=6]NEZNAM, NEMOGU, NERAZUMEM, NIODJEDNOG (NIODJEDNOM), NIODKOGA, NERAZUMEM (ultimate), NEŽELIM, NEZANIMAME, NEJEDITEGOVNA[/SIZE]

**OSIM U SLUČAJEVIMA: NEMAM, NEĆU, NEMOJ!!! **

[SIZE=6]NISAM ,ISTO TAKO!!! Ukoliko ne želi neko da kaže NI SAM NE ZNAM!!! (Ovo može da bude komplikovano za većinu jer se upotrebljavaju ČAK DVA pravila od gore navedenih.)[/SIZE]

Opet gresis slim je topliji na dodir tamo kod ventilatora o odnosu na phat ali ono sto je bitno je koja je temperatura unutra a ne spolja:

[h=3]IDLE for an Hour[/h] Xbox 360 Falcon – 140 Degrees F / 60 Degrees C
Xbox 360 Valhalla (Slim) – 123 Degrees F / 50 Degrees C
[h=3]Playing Modern Warfare 2 for an Hour[/h] Xbox 360 Falcon – 167 Degrees F / 75 Degrees C
Xbox 360 Valhalla (Slim) – 139 Degrees F / 59 Degrees C

Neka svi prisutni pročitaju moj prvi post u ovom topiku, da ne bi dolazilo do takvih situacija u budućnosti.

Procitao sam sva tri tvoja posta, i mogu ti samo reci ne kaki vise, dosta ti je. :slight_smile:
Gore i dosta drugih telefona. To sto si negde procitao da veca temperatura ne valja, to je tacno, ali nije nista drasticno. Moj slim ne prelazi 70 na auto, s obzirom da imam rgh mogu da stavim fan koliko hocu. Nisam tacno ni merio, al najvise sam na auto letos video 70, ovako mi stoji fiksno 65%.
Drugacije je izrade slim, ali nije toliko topliji, i to sto slim ispusta topliji vazduh je sto je fan postavljen direktno na heatsink radi boljeg hladjenja. I da, ne cuje se uopste, u full load-u jedva da zazuji malo i to sa stock termalnom pastom.
U svakom slucaju imas temu temperature konzola pa se tamo uci, nemoj da delis pogresne informacije dok se sam ne informises, pogotovo ne kao ona prva ā€œSlim se pregrevaā€ jer ja jos nisam cuo za pregrejan slim, koji, cak i da se to desi (eto, kvarom kulera sto moze bilo cemu da se desi), on ce da se ugasi pre nego da s**** celu plocu.
Back to topic, ja imam slim, meni je odlican. Ako ne za drugo, svidja mi se crna boja, svidja mi se mat finish, manji je i laksi, ne cuje se (za disk ne mogu da potvrdim ali opet u glavnom gledaj da instaliras na hd koji mozes i da dokupis) izacice te malo skuplje ali ja mislim da vredi tu neku razliku zbog kvalitetnije izrade koju ce ti svi potvrditi, ugradjen wi-fi meni dobro dodje jer mi je ruter daleko.
Ali ako se odlucis za jasper, to ti je u svakom slucaju najpouzdaniji fat tako da u svakom slucaju neces ni s njim imati problema jer je rrod u glavnom stvar proslosti, izbor je na tebi…
Uzgred, ako ne bi planirao da za slim uzmes hard ni u jednom slucaju, onda bih ja odabrao jasper samo iz razloga 120gb hard diska. Laser je cudna stvar, ode kad se najmanje nadas. Haha. :slight_smile:

@wahad
NIZAKOGA… Aj svi izgovorite u sebi il na glas ovo bas ovako kako je napisano i pokusajte da pravilno akcentujete, pa samo po tome se vidi da nesto ne stima. :slight_smile:
Ma za mene je pobedilo ā€œradi teā€ ā€œgleda teā€. Vi koji pisete ovako, kaze se i ā€œvi s teā€, zar ne? :slight_smile: Al na srpsko-italijansko-francuskom jeziku.

Tema ce da bude zakljucana zbog povisenih strasti, beskorisnih savjeta, manjka tolerancije, i jos par drugih stvari. Decko koji je postavio pitanje je vec imao kontakt sa administacijom u vezi ove teme, tako da je najbolje da ase ovo sada zavrsi