PlayStation Vita TV - Nova Sony-jeva konzola

Igre za PSP i PS Vitu dolaze na velike TV ekrane kroz zasebni uređaj koji će poslužiti i za streamovanje PS4 igara na drugi TV prijemnik.

https://youtu.be/rG5l78gbvpU

Osim redizajna PlayStation Vita konzole, Sony je na svojoj konferenciji koja prethodi TGS sajmu predstavio i novu konzolu. Dobro ste pročitali, novu konzolu – ne novi model postojeće. PlayStation Vita TV je maleni uređaj (6 cm x 10 cm), ima 1GB interne memorije, jedan USB 2.0 port, HDMI izlaz za 480p, 720p i 1080i; slot za kartice za PS Vita igre i dodatni slot za Vitine memorijske kartice. Ovaj najmanji PlayStation hardver do sada pokretat će PSP, PS Vita i PS One Classics igre – na TV-u. Uz konzolu je obavezan DualShock 3 kontroler, ali sama Vita nije potrebna u toj kombinaciji.

Osim što će ponuditi igranje preko 1300 PS One, PSP i PS Vita naslova na TV-u, Vita TV moći će streamati i PS4 igre na TV. Ovako to zvuči pomalo blesavo, ali zamislite si situaciju da vam je TV na kojemu vam je PS4 spojen trenutno okupiran, a vi biste s ekipom nabacili meč u Pesu ili Fifi. U tom slučaju PS Vita TV dolazi kao spas jer je taj mali uređaj jednostavno prenijeti do drugog TV-a u kući (dakako, pod uvjetom da ga imate), PS4 upaliti ondje gdje se nalazi i preko Vita TV-a streamati igru na drugom TV-u.

PS Vita TV prodavat će se po približnoj cijeni od 100 dolara. To vrijedi za sam uređaj, no ako vam treba i DS3 kontroler, za njega ćete u paketu s konzolom i 8 GB memorijskom karticom platiti 150 dolara. Doduše, govorimo kao da je to izvediva stvar, no zasada ipak nije – PS Vita TV trenutno je najavljen samo za japansko tržište gdje će biti dostupan od 14. novembra ove godine.

Izvor: HCL

Verovatno nije video posto je razlika 10 min.

Ok, onda moze lock na ovu temu a diskusiju nastavljamo u drugoj.