Playstation 4 na monitor

Pozdrav,
Posto kao i vecina ovdje dijelim kucu sa ostalom obitelji, vrijeme koje imam za TV da bih igrao je dosta malo,a i kad imam moram da pazim zbog mladjih (kad igram npr cika Gerry fruitcake :wink: ), htio bih da razmestim ps4 u moju sobu, gdje mi se nalazi pc i gdje imam i vise nego dovoljno privatnosti i vremena.E sad posto Imam monitor koji ima 2x hdmi + display port ulaze, pc mi je povezan na display port, rezolucija monitora je 1920x1080 , model samsung cf398, ps4 bih povezao na hdmi, i taj dio mi je donekle i logican, e sad problem je zvuk.Posto moje main headset koristim za pc, konstanto swith izmedju pc i ps4 bi bio donekle glup, pa bih razmislio nekako da iskoristim ili zvucnike koje imam, ili da koristim neki mobilne ear buds slusalice, i je li funkcionise dobro full audio preko dzojpeda, ili je samo za chat u party, ili ima i neko drugo resenje? Kakva su vasa uopsteno iskustva u povezivanju konzola sa monitorom?

Možeš da povežeš slušalice preko kontrolera, samo u opcijama kad zadržiš ono PS dugme staviš da ide sav zvuk, ne samo chat, na slušalice i to je to. Za sad se ne žalim na kvalitet.

Dok sam koristio monitor za PS4 koristio sam HDMI za sliku a Optical Out za audio preko Digital to Analog konvertera na mini liniju.

Imam slim konzolu, nema optical out na zalost…

Onda ti ne gine igranje sa slusalicama jer prosto ne vidim bilo koji drugi nacin, a da ne potrosis tone love na adaptere, kablove i drugo.