PlayStation 3 je bio "noćna mora" kaže kreator Gran Turismo serijala

[quote]Yamauchi se žali na PS3 i hvali PS4

Prvi čovek Polyphony Digital studija i legendarni kreator Gran Turismo serijala Kazunori Yamauchi je rekao da je PlayStation 3 era za njegov tim bila “noćna mora”. Yamauchi je istakao da su uslovi u kojima je rađen Gran Turismo 6 bili naročito teško. Ovaj naslov za PS3 je inače izašao nakon što se PS4 već pojavio na tržištu, a prodaja je bila ispod očekivane.

“Mi smo uvek pod pritiskom broja prodatih kopija igre,” rekao je Yamauchi za IGN kada smo ga pitali da li smatra da je pad prodaje za GT6 u odnosu na GT5 potencijalno problem za predstojeći Gran Turismo Sport.

“U isto vreme, uslovi u kojima smo radili GT6 nam zaista nisu išli u prilog, najviše zbog toga koliko je PlayStation 3 bio komplikovan komad hardwarea i koliki je to pritisak stvaralo na naš tim. Zato su za nas [GT]5 i [GT]6 bile prave noćne more,” zaključio je Yamauchi.

Međutim, on je izrazio i veliko zadovoljstvo u vezi sadašnjeg rada na PS4 na predstojećoj igri Gran Turismo Sport.

“PS4 je kao hardware veoma pogodan za rad i sva naša očekivanja su za sada ispunjena,” kaže Yamauchi. “Već više puta sam ovo istakao, ali za mene, količina inovacija koju donosi Gran Turismo Sport je najveća još od kada smo uradili prvu igru u serijalu. A povrh svega toga, zabavno nam je da otkrivamo i nove stvari dok radimo na igri.”

“To što smo nešto kasnije počeli da radimo na PS4 za nas se pokazalo kao odlična stvar. Imali smo vremena da proučimo PS4 sistem i koje nam sve opcije on pruža, poput mogućnosti physics-based renderinga,” istakao je Yamauchi.

Gran Turismo Sports izlazi sredinom jedanaestog meseca ove godine za PlayStation 4, a Yamauchi je nedavno potvrdio i da igra ovoga puta neće imati dinamičnu promenu vremenskih uslova u toku trka.[/quote]

IZVOR

1 Like

Sve mu super al dynamic weather jok.

Biti ce ali nece u toku samih trka, nego ces pre trke moci odabrati… Razlog zasto su to odlucili je bolji fps u igri i kvalitetnija grafika, evo tacno sta je rekao Yamauchi pre mesec dana vezano za to:

Pa znači da ipak nije dynamic weather.