I’am pitanje. Npr… prodam konzolu i kupim drugu, i sada, naravno koristim svoj gamertag. Da li će mi ostati svi achievement-i i sejvovi ukoliko su na cloud-u ili ne? Ili moram nešto drugo da radim da bih vraćao achievements-e i ostale za****ncije?
Drugo pitanje, imam pal konzolu i odlučim se da uzmem ntsc i sada da li bih mogao da zamenim hdd sa pal na ntsc ili ne?
Ako su na cloudu onda bi trebalo sejvovi da se skinu kad downloadujes profil na novu konzolu, zajedno sa achievmentima koji su i inace bili ranije u “cloudu” tj sinhronizovani sa live servisom. Tacnije, skinuce ti sejvove i achievmente od poslednjeg puta kad si bio na Live-u.
Kakav hdd pal/ntsc, ne kontam pitanje? To su video regioni i jedini nacin da igras ntsc igre na pal konzoli i obrnuto, je da uradis JTAG. Koliko ja znam nema to nikakve veze sa hardom jer regionalne restrikcije postoje i na konzolama bez hard diska sto znaci da su vezani za samu konzolu. E sad, ako ti samo prebacis sejvove sa pal na ntsc konzolu iz clouda, u teoriji to bi trebalo da radi dokle god koristis ntsc verziju igre na ntsc konzoli, ali tako nesto nisam probao…
sejvovi ce ti raditi bez obzira na ntsc/pal region jer je u pitanju ista igra, prebacis na cloud i svuces posle na drugi hdd ili pak prebacis na flesku i samo ustekas u drugu konzolu i voila sve je tu