Pitanje u vezi Xbox One i Xbox Live Gold pretplate

Poz ljudi, uzeo sam pre 5 meseci Xbox live gold na 12 meseci, i evo vec 5. mesec ne mogu da downloadujem besplatne igre za xbox 360. Sada je recimo Tomb Rider Underworld besplatan za xbox live gold, i ja ne mogu da ga downloadujem jer pise da nije dostupan u mojoj zemlji. Kako ste vi postavili vas profil kako bi mogli da skidate sve besplatne igre?

US nalog

Stavio sam i US i UK nalog, probao sam i sa proxy-jem i nista…

Ja sam imao problem samo sa x360 igrama…ovo mi je sce skidalo kako treba

Da xbox one igre skida bez problema, 360 nece nista…

Stvar je u tome što su Xbox 360 igre Region locked i treba se dosta potruditi da bi se MS nadmudrio i igre skinulo. Meni je sa nekima pošlo od prve (moguće je da su to Region Free igre) a sa nekima nikako.

Meni ni jednu nije hteo da skine od kako imam gold… Kontaktirao sam upravo Xbox one support i pricao sa live anentom, probali smo par stvari ali ni on ne zna u cemu je problem…

Problem je u Regionu, tebi je profil jedan region a stvarna lokacija druga, to se sve vidi preko ip adrese. Znam da su neki uspevali da skinu igre preko xbox sajta i vpna pa eto probaj i to.

Ja uspevam da skinem sa windscribe kada nece normalnim putem. Tako sam i Tomb Rider Underworld skinuo.

Aktiviraš VPN addon na pretraživaču, podesiš US adresu, odeš na xbox sajt i nađeš igru koja je besplatna taj mjesec i kupiš. Radi 100%

Skini na telefon Hola VPN, aktiviraj zemlju koju hoces I skidaj.

Kako preko telefona da skinem? Stavim na VPN zemlju i odem na xbox sajt ili nekako preko Xbox aplikacije?

Skinuo sam hola vpn, preko xbox aplikacije nece jer mi samo otvori store stranicu i nema opcija da se skine. A kada odem na xbox marketplace opet mi ispise da je region locked…

Na pretrazivacu otidji na igru koja te zanima (na telefonu), ali ne idi na kupovibu. Izadjes iz pretrazivaca I ides na hola vpn aplikacinu, I odaberes pretrazivac na kojem si ostao na stranici sa igrom. Po defaultu izabran je USA, ako si taj acc onda samo ides na kupovinu igre. Ako je drugi, samo promjeni I zavrsi kupovinu

Probao i nece… :confused: Ne znam u cemu je problem… Nece ni sa laptopa ni sa moba. Hvala svima na odgovorima u svakom slucaju! :slight_smile:

Pozdrav svima imam par pitanja nov sam u ovom svetu i pokusavam da shvatim neke stvari. Da li je moguce koristiti youtube i ostale aplikacije na xbox one s bez live gold pretplate. Uz live gold se svaki mesec dobijaju 4 igrice da li one ostaju i mogu se igrati i kada istekne live gold pretplata.Da li postoji ogranicenje koliko se mogu igrati demo igrice ili se mogu pokretati koliko god puta hocu i vremenski neogranuceno.Da bi se igrale igrice koje se nalaze na hdd da li je potrebna stalna konekcija na internet ili moze offline.To je sve sto me je bunilo. Hvala na odgovorima.

1.Mozes koristiti YT bez golda.
2.Kada istekne pretplata igre uz live gold se zakljucavaju dok ne produzis pretplatu.
3.Nema ogranicenja za demo igre,jedino igre koju su trials i imaju vremensko ogranicenje igras do isteka tog ogranicenja npr.Sunset Overdrive je imao taj tajmer.
4.Mozes da igras offline igre bez neta sem onih koje zahtjevaju net tj.MP dio igre.

1 Like

Ispravka samo, xbox 360 igre ti ostaju i kad ti istekne live, xbox one ne. Što se tiče offline igranja, sve zavisi od igre do igre, neke igre traže internet konekciju i za offline igranje.

1 Like

Ako konzolu postaviš kao Home console dosta igara ti neće tražiti da budeš online da bi ih igrao.