Pitanje u vezi Slim Liteon DG-16D4S fw 9504

Pozz kolege. Naime dobio sam slim verziju xbox360 konzole i naravno hteo bih da je flesujem. Trazio sam dosta po netu tutoriale i nisam uspeo da nadjem ni jedan schematic kako napraviti neki probe za ovaj drive. Dash nije updejtovan original je kao i firmware na njoj. Nikad nije ranije flesovan ovo bi bilo prvo. Elem interesuje me da li postoji neki nacin flesovanja za dzabe kako bi se to reklo ili ako ne koji su mi alati potrebni za ovaj drive. Vidim da bi to bio x360 usb i npr ck3 etc. Naime sad za taj x360 pro kolko sam shvatio menja sata driver cip a ck3 napaja konzolu / El moze to bez jednog od ta dva ili bez oba da napajam konzolu sa xbox-om i direkno bodem kabal u moj sata prikljucak na ploci? Ovo je malo visepitanje i edukativne prirode pa ako bi neko hteo da mi objasni bio bih mu zahvalan. Hvala

ne moze druze, mora oba, ako napajas drive preko konzole rizikujes da flagujes konzolu za ban ili jos gore da ti crkne southbridge na njoj… x360usb jednostavno moras da imas jer slim nece nikako na drugi cipset, a napajanje takodje moras preko ck3i jer moras brzo da upali i ugasis kad zatrazi prilikom flesovanja… imaj na umu da kad flesujes taj drive on sada nije zakljucan, moras da ga flesujes na 0272 verziju i da ga zakljucas, na sledecem flesovanju otkkljucavanje moguce samo busenjem cipa ako je winbond u pitanju ili ako je MXIC moras da seces vodove… kako god okrenes negde moras da puknes lovu

1. ne mozes bez X360USB(usb2sata za xbox slim drive) to je neophodno
  2. ako hoces da rizikujes bez ovoga CK3xx , mozes.
  3. 9504 drajv ima i miss labeled gde je unutra 0225 hardware, znaci ako je posle avgusta 2010 na kucistu pise 9504 to je 0225 i on je zakljucan. Statistika od 50 slima ja sam vide 3-5 marcronix ili MXIC, sve si su morali busenjem.

Na tebi je da odlucis.

yup, misslabeled sam zaboravio ali eto ima i toga… kako god u jednom trenutku mu busenje ne gine nikako :slight_smile:

video sam SLIM iz 2011 februar, 9504 case kao MFR july 2010 a unutra 0225 :slight_smile: jedan je bio MXIC :slight_smile:

E super ljudi hvala na brzom odgovoru. Kasnije cu bas da pogledam koji je cip u drajvu . Verovatno cu nekome ko vec ima opremu da prepustim flesovanje ovako se ne isplati za jednu konzolu :slight_smile: Hvala jos jednom.

Posalji mi sliku cipa, kada skines poklopac, recicu ti kako se otkljucava.

Sent from my iPhone using Tapatalk

imao sam prije par dana august 2011 MXIC nisam mogao da vjerujem :slight_smile: 1:100000 :slight_smile: