Pitanje: Ping na konzoli u online igrama

Da li je ping u igrama veci na konzolama nego na pc-ju,zanima me kao buduceg vlasnika konzole,kakvo je iskustvo sa online igrama,da li zna da zeza,I da li ping zavisi od regije u kojoj smo Ili se automatski stavlja na najblizu moguci
HVALA NA ODGOVORU

Druze, dosta duze sam se igrao na pc-u nego na konzoli i po ličnom iskustvu ti kažem da je na konzolama konekcija i ping dalekooo ispred pc-a. Nekada sam igrao LoL jako cesto i svako vece mi pucala konekcija i imao sam dosta visok ping. Na konzoli je samo par puta od kako je posedujem (3 god) znao da skoci u Dragon Ball fighterz, ali na kratko.

Ping nema veze da li igraš na pc u, konzoli, telefonu ili smart frizideru. Ping je vreme koje je potrebno jednom icmp paketu da ode do servera i nazad. Sve mp igre imaju servere po Evropi, a najčešće i najveće u Frankfurtu. Osim servera minimalno zavisi od tvoje lične opreme, bandwidth-a, odnosno da li si povezan putem lan a ili wlan-a.

U svakom slučaju, kao budućem vlasniku, poslednje o čemu treba da brineš je ping. Uživaj u igrama. :wink:

4 Likes

Sto rece aterzin za online igranje samo kabl i sve je reseno.

Ja sam na ps4 povezan vairlesom na extender od rutera :grin: od online igara igram samo fortnite i fifu,fifa po nekad svaka 5-6 partija zna po malo da zašteka dok fortnite nisam primjetio da je ikad zezao.

Hvala sa zakasnjenjem xD

2 Likes