Ovako,imam problem sto se tice konfigurisanja mreze i prebacivanja igara.U network settings mi je sve podeseno na auto,ali kada hocu da testiram konekciju pise mi “PC not found”.Dalje,kada hocu da skinem cover-e,kliknem na odredjenu igru sa Y,pojavi se meni i onda kliknem na “Refresh artwork” ali nista se ne desava.Takodje kada hocu da skinem TU uopste nece da ih skine sa neta i da ih prikaze.
I jos ovo,kada hocu da prebacim igre na XBOX,prebacuje mi ih brzinom od oko 700KB/s.Spojio sam konzolu preko LAN kabla sa ruterom i to je brzina koju dobijam.Zanima me da li se moze nekako brze to prebaciti,posto nemam drugi externi hard ili neki veci flash drive i da li je uzrok takvoj sporoj brzini prebacivanja moj ruter?Model je Huawei Aolynk DR814Q,koji je ljubazno ustupljen na koristenje od dragog mi Telekoma.
Hvala unapred.
Imala sam isti problem,pogotovo taj sa refresh artwork,obicno bi mi pisalo da nemam konekciju.Konzola je LAN kablom povezana na modem.Mislim da nema veze koji je model modema ili rutera,za refresh artwork ne trebaju nikakva dopunska podesavanja.Problem sam rjesila u sistem setingu [mislim na onaj originalni,ne ovaj DASH],tamo gdje se nalazi internet konekcija,sad nemam trenutno LAN kabl u konzoli [imam jedan od 10m koji po potrebi koristim,jer mi je racunar daleko u drugoj sobi] da provjerim,ali mi se cini da sam uradila defaul postavke ili nesto slicno,probaj.
Potrudila sam se da provjerim na svojoj konzoli sta i kako pa cu krenuti redom-
Ako ti je konzola povezana sa modemom [ruterom] pomocu LAN kabla,trebas da uradis automatsko dodjeljivanje IP adrese.Opcija sa PC i koju si naveo i jos neke kod mene stoje kao nepoznate,ne koristim ih.[Igre kopiram sa USBa 32GB na interni HDD]
Bitno ti je kad radis refresh artwork da pritisnes desnu gljivu [neznam kako se vodi to dugme,sjecam se da je na PS2 ili PS3 R3],da bi ti se pojavile gore [sad u ovom nebitne informacije o temperaturi i HDD] i dole tebi bitne o downloadu [kako si naveo,ne vidis da se ista desava,vidjeces kad ovo uradis,pa ces malo i pricekati da zavrsi kako treba].Znaci kad pritisnes refresh artwork za odredjenu igru dole obrati paznju da li se i kojom brzinom skidaju coveri,screenshotovi i sta vec-kad se zavrsi,cca.5-10sec.treba da pise HTTP Idle.Tad provjeris da li su pored covera tu i background i scrrenovi,ako je ok ides na drugu igru ako nije ponovis operaciju.Neke igre nemaju screenshot [ja sam pokusavala naci za MGS HD collection npr.i nema].
Nisam nasla opciju za refresh artwork za vise igara odjednom.
Nadam se da ce ti pomoci,pozdrav.
Marija,hvala ti na savetima i pomoci.Igra za koju hocu da skinem artwork je Silent Hill Downpour i bezuspesno.U network settings sam resetovao podesavanja na default i kad sam npr.kliknuo na drugu igru da skinem TU,on krene da skida bez problema.Ali kad krenem za sledecu onda nece.Kao da konekcije cas ima,cas nema.I da kod mene dole ne pise Http idle nego FTP idle.
Opste poznat problem sa FSD-om je taj da, za neke igre, nece da skida TU dok ih prvo ne pokrenes. Dakle, prvo udji u igru za koju zelis da skines TU, pa izadji i onda probaj da skines.Obavezno stisni stick, da bi video da li uopste FSD skida title update. A sto se tice Downpour-a, ni ja nisam mogao cover da skinem a za sve ostale igre sam mogao. Mozda nemaju u bazi ili je jednostavno neki bag.
Sada sam probao i skida TU za svaku igru koja je na hardu.Za jednu nije hteo ali kada sam je startovao,kao sto si i rekao,skida bez problema,ali za Silent Hill nece nikako.To je reseno.
Samo me jos zanima da li neko zna da li zbog rutera ne mogu da dobijem neku normalnu brzinu prebacivanja preko FTP-a?
Video sam da ti pise da ti je brzina 700 kb/s. Meni je xbox isto povezan sa kompom i igre prebacuje brzinom 8,7 MB/s. Proveri kabl, mozda ti je neispravan. U krajnjem slucaju, prikaci hard na komp i prebacuj igre, tako ce ti ici brze sigurno, samo sto je cimanje.
Edit: Sada sam video, nije jos izasao TU za Downpour pa ga zato FSD ni ne skida. Uvek gledaj na ovom sajtu koji su TU izasli jer sa ovog sajta FSD skida TU. http://marketplace.jqe360.com/
Ne verujem da je do kabla,ali svasta je moguce.Ovaj kabal sam dobio uz ruter i tek sada sam ga iskoristio.
Brzina mi je sada oko 1.2MB ali to opet nije to.Da li mozda ima veze sto je ruter spojen preko USB-a a ne preko mrezne kartice?
Moguce a moze biti i da su ti neki portovi zatvoreni. Nikakvih slicnih problema nisam imao.
izgleda da fsd iima problema s coverima na kojima nije naveden izdavac … Silent Hill Downpour ima ispod naziva 4b4e0823
Sto se tice Silent Hill-a,sredio sam sam omotnicu i screenshot-ove.
Mislim da se tema moze zakljucati,a problem oko prebacivanja cu vec nekako resiti.
Hvala svima jos jednom na pomoci.
Zakljucavam je cim objasnis sta si tacno uradio da bi rjesio problem. Tako ces pomoci nekome ko bude imao slican problem
Omotnicu i pozadine za Silent Hill sam skinuo sa interneta i rucno ih ubacio preko browser-a u FSD a ruter cu spojiti na mreznu karticu a ne na USB,kako mi je sada spojen,pa cu videti da li ce brze prebacivati fajlove.
Onda moze lock