Sta bi mi sve trebalo od alata da bi svoju konzolu mogao modati
Hvala puno svima na ovom odlicnom nesebicnom forumu
Sta bi mi sve trebalo od alata da bi svoju konzolu mogao modati
Hvala puno svima na ovom odlicnom nesebicnom forumu
zavisi sta hoces da radis, ako samo hoces da flesujes drive onda ti treba Ck3 Pro ili CK3i i X360USB to su dve stvari koje sluze za flesovanje
tanki srafcigeri komada vise :), torx t10 i torx t8 za svaki slucaj
ako hoces da radis JTAG/RGH onda ti treba NAND-X, nand-x jtag cable, ck3 to nand-x update cable i TX Coolrunner
lemilica sa 1mm vrhom ili manjim, tinol 0.5mm sa fluxom u sredini, dodatni flux, pinceta, hot glue gun, sucker za svaki slucaj
naravno podrazumeva se da imas sav set ovih preciznih alatkica ali ajd pomenuo sam sta od prilike treba
spremis jedno 200$ i to je to opremis se lepo
ja mislim da si mu sa ovim ubio svaku zelju za modovanjem
Hahaha, Akiris, ovo je drugi put da si me nasmijao danas… Mora da si levelovao charm.
pa ne moze na svadbu bez one stvari 
Prosto ako hoces da flesujes drive za pocetak kupi X360USB PRO Mega Bundle i to ti je to ( i T10 i T8 srafciger) ![]()
Ovo ce te kostati oko 100e
I mozes kupiti na modtraders-u ili na [URL=“http://www.ck3.co.uk/product.php?productid=239&cat=5&page=1”]ck3-u
E sada ako hoces malo dublje JTAG tu ti vec treba nesto vise opreme i malo znanja oko elektronike (lemljenje itd…)
Zanima me samo da moze citati kopije iz razloga sto svi ovi majstori su mi predaleko a imam malca koji nemoze dugo da cwka znate kako to ide …
Hvala puno za ove info sad bar imam nesto od kud krenuti
ako imas phat konzolu, onda ti treba samo ck3 bilo koji i probe 3. to ti je najjeftinija varijanta. naravno srafcigeri pod obavezno
Po prvi put i ja da napisem nesto a posle toga,naravno pitanje vezano za moj problem.
Pratim xbr godinu dana,nedavno sam se i registrovao i mogu reci da sam nesto ovde i naucio ali izgleda da nisam dobro.
Naravno da pohvalim i zahvalim se svima koji ovde resavaju probleme nas koji bas i nismo toliko strucni u vezi xbox-a.
A sad moj problem.Nasao sam nekih slicnih problema ali…
Kupio sam kutiju u Madjarskoj i krecem da podesim.Stavim kao regiju Madjarsku,nekako uspem kao jezik da stavim Engleski i krecem da pravim nalog za live.Posto je regija Madjarska a jezik Engleski pri kreiranju live naloga ne dobija madjarsko pismo i samim tim ne mogu staviti madjarsku adresu.Onda ja pokusavam biti “pametan” i stavljam adresu koju je Akiris naveo za London(ne zelim reci da je problem kod njega,vec kod mene.Njemu svaka cast).Nakon toga sve sljaka ok i ja prezadovoljan.A onda nastaje problem.Uz kutiju sam dobio i kod za Crysis2 i krenem da skidam al nece.Taj kod nije podrzan za regiju UK.(samo madjarska,poljska…).
E sada zelim da pitam,dal mogu resetovati sve(i krenuti ponovo),obrisati taj live nalog(i napraviti novi iz podrzanih zemalja)ili nesto slicno?
Probao sam iz console settings-language and locale.Lokal mi je Madjarska,jezik Engleski ali to nije za live.
Postoji li nacin za menjanje regije u live-u?
Hvala i pozdrav
Taj tvoj nalog ne moras da brises mozes jednostavno da napravis novi account i da njega podesis tako da mozes da skines tu igru sto se tice menjanja ili restartovanja tvog prvog naloga odnosno menjanja regiona mislim da to nije moguce ja sam nest slicno pokusavao i na kraju odustao
Gospodin Covek,hvala ti najlepse i pozdrav
Konzola je vec prije radjena u zg majstor je tu mislim aktivan na forumu H.A pokusavao sam ga zvati ali je promjenio br . sve kompli irano zbog granica slanje pa zato bi pokusao sam nesto uraditi
malac ubacio fifu 12 i uradio update koji je stao na pola
Uspio sam preko usb nastaviti update ali nazalost sada samo radi sa org
Moras opet da flesujes na LT+2.0, a sad ce ti uskoro Lt+3.0
Koju konzolu imas phat ili slim (po ovome pretpostavljam debeljka) ?
Cijenim tvoj entuzijazam, i ja sam mislio sam flash-ovati box, međutim, lično mislim da se ne isplati nabavljati opremu ako ćeš je koristiti samo za sopstvene potrebe. Pored toga, nije lak ni sam proces flash-ovanja, postoji solidna vjerovatnoća da nešto zezneš. Nije slučajno što se na našim prostorima mali broj ljudi bavi ovim.
Najbolje bi ti bilo uraditi JTAG/RGH na konzoli, jeftinije ti je nego da nabavljaš opremu, a posle toga nemaš problema sa novim update-ima, CFW-ovima i sličnim kvrkulama… Eto, pa sam odluči.
Ovdje niko nije pisao ili ja nisam pronasao
Sta mislite o ovom
wasabi xbox360
ista stvar kao i Xkey, nije doziveo neku popluarnost iz razloga jer se vise ispalti jtag nego ovo… plus nije live safe, a skuplje nego jtag, samo sto je lakse za ugradnju, a opet nemas mogucnosti nikakvog modovanja kao kod jtag-a
hmmm sad mi malo cudno ovo sto pise na sajtu kod njih
Finally, if you are testing this BETA firmware, it is now safe to continue using Xbox Live with Wasabi 360 Ultra in pass-through mode.
**vise informacija na **http://wasabi360.com/
planiram da kupim Xbox 360 slim + kinekt treba da stigne za koji dan pa me zanima gde u Kragujevcu u mogu da ga cipujem … a 2. pitanje je sta moze poci naopako pri cipovanju … 3. da li se cipovanjem/flesovanjem kako vec gubi garancija …
ako kupis ovde u shopu imas garanciju na flesovani samo ako flesujes kod nasih ovlascenih flesera, lepo posaljes ljudima konzolu odrade posao vrate ti nazad svi happy
imas link ka shopu na vrhu stranice pa baci pogled
A ako kupim u bilo kojoj radnji npr list coputers u KG u pa flesujem … da li tada zadrzavam garanciju na Xbox. Iskreno pomalo imam strah da tek tako posaljem konzolu nepoznatom coveku kako da znam da ce mi je vratiti
A sta moze krenuti po zlu nestrucnim flesovanjem 
Da ako kupis u nekoj radnji i ti sam flashujes ili posaljes kod nekoga automatski gubis garanciju na konzolu,pa ti ispada skoro kao da si kupio polovnu konzolu.
Sto se flashera tice imas ih tu PROVERENIH vise od pola foruma flashuje svoje konzole kod njih tako da…a to su ti Akiris,M007P,Dushan,Prenex(pokrivena cela Srbija) a ako si iz BIH imas Nemesis-a evo ti njihovi oglasi videt ces odmah pod Sticky:Ponuda i potra
Svasta se moze desi ako nestrucnim flashovanjem,neka nesto zeznes pa oped moras slati konzolu drugome na flash a najgore od svega mozes sprziti Drive na Box-u…
Ja bi ti isto preporucio da uzmes ovde iz Shopa:
1.Bez obzira sto je flashovana konzola ima garanciju godinu dana.
2.Garancija ti vredi tih godinu kad god je flashujes ali naravno samo kod zvanicnih flashera XBR Shopa a to su ti ovi gore sto sam ti dao.
3.Jako povoljne cene.