Ne kazem ja da je moj stav FIFA>PES 100% ispravan. Ukusi se razlikuju i to je meni skroz ok.
Sa druge strane, itekako sam kompetentan da poredim ove dve igre jer sam u ove utrosio stotine i stotine sati, ako ne i hiljade.
Ne, mene kod FIFE nije prvo privukao FUT, vec sam gameplay, koji mi se nakon samo tri utakmice vise svideo od PESa, a koji sam te godine igrao vise nego ikada. Cak 8 sezona odigrah, bez preskocene utakmice, a pored toga jos sate i sate sa drustvom.
Tada se nije igrao online, tacnije, ja se nisam sa tim bakcao, vec se nas 4 skupimo i kod nekog odemo i cepamo do jutra uz “gotivu” (pice i hrana).
Zatim, nakon tih par utakmica kada sam probao FIFU 11, gameplay me oduvao. Drustvu sam samo predlozio da probamo. Nikada se vise ozbiljnije nismo vratili PESu. Svake godine se odigra nekoliko desetina utakmica, ali nije to to.
Dakle, mene je kod FIFE privukao sam gameplay, koji mi je jos tada, kao i sada, bio svetlosnu godinu ispred PESa.
Ja igre ne gledam kroz ocene po sajtovima, ali bih bio jako srecan da PES zaista bude vredan te ocene, jer kao sto sam mnogo puta i rekao, to bi nateralo FIFU da neke svoje nedostatke resava.
Sve u svemu, covek treba igrati ono sto mu se vise igra, a sta je kome bolje… Kao da je i bitno
Vidi probao sam i ja Fifu i takodje svake godine odigram 10-20 utakmica. Ok mozda mojih petnaestak godina ljubavi prema igrama nisu dovoljne da uvidim tu svetlosnu godunu za gameplay, meni je Pes gameplay bolji. Nemam problem da priznam kako je Fifa nasminkanija i ima te modove za siroke grind mase ali kad sednes sa drugarom jedan na jedan sve to pada u vodu. Da sam stvarno uvideo tu svetlosnu godinu veruj mi da bih iste sekunde presao na Fifu, msm nije mi Konami rikao na Bozic
Svi transferi dolaze u obzir samo Nintendo ima zakucano mesto kod mene
Evo da ne budes sam, ja sam veliki fan Pes-a, meni se ove godine jako svidja i oduvek sam ga igrao sto na PC sto na PS4, zao mi je samo sto ne unapredjuju My Club, FUT je mnogo ispred ali ja Fifu ne volim i nikada je nisam voleo… Ali mogu da je igram
Odlicno izgleda? Svi vrljavi… Lukaku i ne lici na sebe… Benzema i Jovic (vidi se da PES ima licencu samo za Barsu)…
Sanco i Ikardi kao autizam da imaju.
Rojs je jedini koji ovde na nesto lici.
@jahalang0112 Profa, tema je PES, ovo mozes u temi FIFA okaciti
Nadam se da je gamplay makar brutalno mocan, ako ti je ovo odlicno…
Ajde kad si vec ovde spomenuo FIFU, jesi li pogledao svih 10 minuta?
Neke su brutalno realno uradjene, dok su druge promasaj. U svakom slucaju veliki korak u odnosu na 19.
Par njih su za nijansi pokvarili (tipa Alonso je meni izgledao bolje na 19.).
Lukaku i Mahreza nisu skinuli, tacnije lose izgleda, kao i neke mnogo manje poznate igrace.
Ali Sterling je brutalno uradjen i bas mi je zapao za oko. Ima ih jos dosta koji odlicno izgledaju.
Na kraju krajeva, nebitna je faca, ionako se i ne vidi dok igras, ali ipak…
Nadam se da u PESu nisu svi vrljavi, inace nece moci gol pogoditi
Slazemo se da se ne slazemo . Neko vise voli gameplay fife neko vise pesa. Volim ja i fifu, ali mi je gameplay pesa bolji, nekako mi je legao. A imam pozamasno drustvo koje kad se okupimo samo pes surimo uz pice i hranu. Fifa online jedan veliki plus ali ofline smor. Malo je falilo da nabavim novu fifu, pa sam hteo ipak 19 pa na kraju nista. Evo sutra odoh do ortaka da isprobam po ko zna koji put, uskocicu malo i u karijeru da vidim o cemu se radi. Bezmisleno je postalo da se raspravljamo sta je bolje. Niti ces ti prevagnuti na stranu pesa niti ja na strani fife. Mi smo na forumu zbog video igri a ne konkretno zbog fife ili pesa.
Hm sad tek vidim da su odradili mnogo bolje scanove i sa vise poligona nego u Fifi 19, ali i dalje je PES bolji, bez obzira na to koliko su pogodili ili promasili izgled u stvarnosti, jednostavno su mnogo detaljnije modelovani, sa vise poligona.
Tako je, na forumu smo zbog igara, a PES i FIFA su igre i ovo je tema o njima, tako da ne vidim problem.
I kao sto kazes FIFA Online je jedan veliki plus, ali za mene FIFA offline je zanimljivije, bas kao i za moje pozamasno drustvo. Cak ne znamo ikoga da vise PES igra, dok smo ga mi sami nekada igrali.
Sve je stvar ukusa, samo meni ipak ne ide u glavu da se nekome PES gameplay vise svidja, jer je za mene FIFA svetlosnu godinu ispred.
@padawan Ipak mislim da nisu mnogo bolji. Individualno je. Neke igrace su bolje uradili jedni, neke drugi.
Pogledaj samo ovo
Aj dok je branio Fifu u njenoj temi pa je bilo i podnosljivo
Ako nastavi da bude ovako agresivan rasterace i ovo malo Pes ljubitelja pravog fudbala, tj jedine prave simulacije fudbala
Plus mi stvarno nije jasno cemu toliko dizanje Fife u nebo kad je Fifa 20 losije ocenjena od Pes 20, a user score ne zelim ni da komentarisem, ocigledno igraci imaju izuzetno lose misljenje jer kako inace tumaciti 2,7 ocenu…