I sta ces da radis sa tim boljim gameplay-em? 
Online je bezveze, ostaje ti samo povremeno pikanje sa drustvom koje nije preslo na Fifu.
I sta ces da radis sa tim boljim gameplay-em? 
Online je bezveze, ostaje ti samo povremeno pikanje sa drustvom koje nije preslo na Fifu.
Pravo da ti kazem tako i planiram da igram, povremeno sa drustvom, jer jbg proslo je vreme kad sam igrao Pes skoro svaki dan po par sati. Nemam nameru da zapostavim druge igre zbog fudbala 
Tako da tu dolazi do izrazaja mnogo bolji gameplay, a licence sredim kao sto sam uvek sredjivao 
Planiraju li da odobre patcheve za xbox, iskreno ne znam zbog cega ms ne dozvoljava.
Zbog konzole. Nema mogucnost ubacivanja slika i stvari.
Tako da od ove generacije nema nista od modovanja pes-a za xbox. Dok na ps4 mozes da odradis sve skoro kao i na pc.
Evo bio turnir u ns, gde su ovaj put stavili pes umesto fife, jer prosli put je bila fifa i bilo oko 150 ljudi pa hoce i pes-ovci da iskuse atmosferu. Dosla dva klinca koja zajedno imaju duplo manje godina od mene.
I onda neko kaze da se pes igra vise u Srbiji od fife. Zajebite 2005 godinu i pomerite se 14 godina napred, napredovali smo maltene u svim poljima sem politike
Kod mene u gradu u igraonicama se uvek igra pes.
Slabo se igraju i Fifa i PES. U FUT matchmakingu jako retko naletim na nekog naseg, hrvata, slabo zastupljeni kosovo i albanija, bosna… u nasoj okolini ubedjivo je najvise italijana i turaka. Ali kako je subkultura igraonica nestala logicno je i da oslabi vladavina PES-a. Niko vise maltene ne igra hotseat, dominirace online igre sve vise i vise. Kod nas samo vlada pogresna percepcija da je FUT pay to win, a klinci nemaju para za packove.
Ja povremeno odem na basket i onako osluskujem okolo glasove i moram priznati da sam cuo da neki klinci igraju Fifu, sto nikad ranije nije bio slucaj, stariji naravno rokaju Pes 
Msm uopste ne sporim da je Fifa mnogo popularnija ali to uopste ne znaci da je bolja, inace bi Fortnite, Minecraft i tako te igrice bile najbolje igre na kugli zemaljskoj.
Ovde u bg-u po igraonicama dominira pes, povremeno dodju neki osnovci upale fifu. Cak i kod mene na faxu se igra pes…
Isti slucaj, kad odem sa ortacima u igraonicu, i predlozim fifu oni mi se maltene 20 min smiju
. Ali naravno kao i svako normalan moram priznati da je fifa za 2 koplja ispred pesa. Sta meni znaci to sto on brze sutira u pesu kad je igrac Roldiano Cristian koji igra za Man White i slicno, a nosi HIKE kopacke 
Sve se to sredi za 5 min
Toliku cenu platis za tako losu igru i onda jos trebas da skidas i ubacujes neke peceve…
I ne, na XO ne moze to da se sredi…
Jednostavno je, FIFA > PES 
Pa aj da ne budem neposten moram priznati da sam samo par puta kupio Pes i to po smesnoj ceni, tipa 10 eura za pc, sve ostalo su bile piratske verzije. Isto vazi i za Fifu 
Zakljucak nikakvu veliku cenu nisam platio da bi bio problem 5 minuta muke…
Sto se tice te tvoje racunice FIFA > PES aj da sacekamo Metacritic pa da donosimo zakljucke. Nemoj da trcis pred rudu 
Pes 20 trenutno 84, a user score neverovatnih 90, iako taj drugi skor ne cenim fascinantno mi je da su sami igraci toliko odusevljeni igrom.
Mozete vi da pricate sta ocete ali cinjenica je da se fifa igra zbog licenci. Cist primer je sada Emel.
Fifa uvek ima neki mizeran user score pa je opet najigranija sportska simulacija. Ultimate Team je mnogo vise od samog fudbala, takvo bogatstvo modova, dnevni apdejti, nagrade, packovi i trgovina - to nema nigde. Nisu samo licence bitne, jednostavno su napravili perfektan mod koji drzi interesovanje 11/12 meseci u godini, povremeno tera na ivicu ocaja… Igra koja izaziva toliko emocija, makar i negativnih, ne postoji nigde. Tesko je objasniti to, ako si igrao iskljucivo piratsku verziju.
Iskreno, licence su mi veliki plus. Kako timova,igraca tako i stadiona. Kao veca mogucnost podesavanja meca. Ne igram nikada online bilo koje sportske igre, kao ni sp( fut i mycareer ili kako vec se zove sp na pes). Igram samo cisti play off. A sa dodatkom secon leg fixtures na fifu, postala mi je jos draza. Ne mogu cisto da kazem nesto zbog cega mi je pes drazi od fife, u apsolutno svemu je bolja.
Ne znam ja sam skeptik prema svim EA igrama. To je sve projektovano da vas navuce i izmuze novce 
Pa jeste projektovan tako. Mada evo, vec 7-ma sezona i ne pada mi na pamet sa trosim dodatne pare a u svakom FUT-u sam bio “pun para”. Fifu 19 sam zavrsio sa 6,5 miliona coina viska koje nisam nigde potrosio.
Niste spomenuli ubedljivo najgoru stvari u Fifi, a to je dynamic difficulty, igraci su postali vrlo skepticni nakon sto je patent procureo a EA kategoricki pobija da postoji, u nekim je situacijama toliko ocigledno (45 i 90 min).
Prosto receno, EA namesta utakmice da bi povecao dramaticnost, olaksao ili otezao igracima igru u zavisnosti od raznih faktora. Lag je takodje uzasan, mada iznenadilo bi me da ga i PES nema i karakteristican je za sve online igre u manjoj ili vecoj meri. Ali dzabe, i pored tog uvredljivog feature-a FUT je jednostavno predobar i dostigao je zavidan e-sports nivo.
Ljudi ovde na forumu malo igruckaju FUT i maltene odmah, posle mesec-dva odustanu jer ne mogu u sustini da izdrze tempo i pritisak, ostali ne igraju FUT, ili su solidni igraci koji se non-stop zale na “specijalne kartice”. FUT apsolutno nije za casual igrace i zahteva strasno mnogo vremena i posvecenosti. 3000 utakmica imam samo u ovoj sezoni, a od sledece, postace jos vise objective-based i nagradjivace samo igranje i vreme provedeno u igri. Jasno vam je o kakvom se neverovatnom utrosku vremena radi i to je, po mom misljenju, ubedljivo najgora stvar u Fifi. Vecina nije spremna za tako veliku zrtvu jer zahteva da zaboravis na sve druge igre.
Offline play PES-a sa prijateljima je neki potpuno drugi zanr elektronske zabave, kao da poredis Gearse sa online pokerom. Bezveze je pricati o Fifi na temelju takvog iskustva ili sta se prica na basketu. Postoji zvanicna twitch statistika, a gameplay je tu manje bitan od samog takmicenja, kakav je tebi takav je i za protivnika. Mada, povremeno i nije. 
Ok sve zavisi kako ko dozivljava elektronski fudbal. Mene zanima offline sa prijateljima i eventualno klasican online mec. Stvarno nisam spreman da i fudbalu posvetim stotine sati 
Ti si sprrman na grindanje, a EA je keva za te stvari, cak su uspeli da izvuku emociju iz tebe i osecaj ponosa 
Samo mi nije jasno zasto Konami ne iskopira taj mod, pa njima je EA celu igru iskopirala…
Hiljade, da budemo precizni
Godisnje!
Konami ne moze da isprati to, jer dnevni apdejti dosta kostaju, a bez licenci to sve nema nikakvog smisla.