Persona 5 nam stiže tek u 2015-oj

Persona is arguably the biggest JRPG franchise in the world right now, and Persona 5 is the most eagerly-anticipated game in any genre, [URL=“http://www.ign.com/articles/2014/02/20/persona-5-mario-kart-8-among-japanas-most-wanted-games”]at least in Japan. Today, IGN can confirm that Persona 5 is indeed coming to the west – as if that comes as any surprise, considering Persona 4’s success – and will launch exclusively on PlayStation 3 later in 2015.
Persona 5 was originally revealed in November of 2013, but it was only confirmed for release in Japan at that time. The game has been rumored [URL=“http://www.ign.com/articles/2009/07/20/persona-5-for-ps3”]since 2009, spoken of again [URL=“http://www.ign.com/articles/2011/08/31/persona-5-is-in-development”]in 2011, and again right before its reveal [URL=“http://www.ign.com/articles/2013/07/07/persona-5-domain-name-registered”]in 2013.
The last mainline game in the Shin Megami Tensei: Persona series – Persona 4 – launched on PlayStation 2 way back in 2008. It was excellent. But by the time Persona 5 finally launches on PS3, at least in North America, it will have been about seven years between releases.
We’ll have more on Persona 5 soon right here on IGN.

Majku mu, zašto, ali zašto? Ko će da čeka 2015? Ali, sa druge strane, u pitanju je Persona 5 :slight_smile: I to za PS3 :slight_smile:
Nema veze, imamo godinu dana da naučimo Japanski da pričamo (nije preterano teško) i da čitamo (tu smo ga na******) :smiley:

A nastavak Persona 4 Arena nam stiže na jesen:

Next up is Persona 4 Arena Ultimax – also known as Persona 4 Arena 2 – a follow-up to the surprise-hit fighting game based around the events and characters of Persona 4. Famed Japanese fighting developer Arc System Works is again taking the reins, a promising sign for fans of the original. Interestingly, while Persona 4 Arena 2 was confirmed for Japanese release on PlayStation 3, Ultimax will be available on both PlayStation 3 and Xbox 360 in the west, and, like Persona Q, will also launch in the Fall of 2014.

Neka izbace bar iz za ps4 ,ko ce za godinu ipo toliko koristiti ps3…

Sent from my iPhone 5 via Tapatalk

Sto da izbace i za PS4? Pa isto je bilo sa Persona 4 i PS2, ako se dobro sećam? A i zašto ne bi, za razliku od MS i dalje podržavali i izbacivali ekskluzive, pa makar i third party ekskluzive za PS3 i narednih godinu i po - dve? Treba još da se pojavi i Kingdom Hearts 2.5 Remix, pa uz te dve igre će se PS3 itekako igrati još neko vreme.
Evo kad je izašla Persona 4, pa ti vidi:

Persona 4

  • <small>[SUP]JP[/SUP]</small> July 10, 2008

  • <small>[SUP]NA[/SUP]</small> December 9, 2008

  • <small>[SUP]EU[/SUP]</small> March 13, 2009

Pa valjda je njima profitabilnije da urade i za ps4,igrace se i na trojci ali ce se dosta slabije prodavati ali to nije realno jer igra izlazi ove godine ali EU verzija tek sledeće pa ako bi ubacili nesto na foru persona golden sa dodatnim contentom pa da izbace i za next gen

Sent from my iPhone 5 via Tapatalk

Ajd sad malo razmisli, i pogledaj prethodne igre i videćeš šablon.

Persona 3 je izašla kasnije kao Persona 3 Portable. Tu je dodat ženski lik i izmenjena priča i likovi, u odnosu na muškog lika. I ubačeni su par Camea, od likova iz Persona 4 do glavnog lika iz Catherine, Vincenta. Jedino mi je žao što nisu ubacili i FES, ali jbg, i ovo je i više nego dovoljno.
Persona 4 je postala Persona 4 Golden. Dodat je i Answer Arc i još par izmena u odnosu na PS2 verziju. I ovde je ubačeno par interesantnih Cameoa, u vidu likova iz Persona 3, u neku ruku pripremajući teren za Persona 4 Arena i Persona Q :slight_smile:

Obe igre su dobile rimejk, ekspanziju, kako god, kasnije. Verovatno će tako biti i sa Persona 5, mada, čak i da ne bude, moćiće da se igra na PS4 kada krenu sa Now servisom. Ima se mogućnosti, samo je pitanje vremena. A to da kasnije izlazi kod nas, to je praksa sa dosta JRPG, i to je u neku ruku i normalno, i nemam pojma šta se toliko čudiš? Realno, budi srećan što uopšte dobijamo još dosta Persona igara :slight_smile:

Persona 3 i persona 3 portable su dosta razlicite. Prica jeste ista, ali je izvodjene dosta drugacije, polozaj kamere kao i pozadinska grafika. U portable verziji grafika je 2d sa 3d likovima i ne mozes da vodis glavnog lika direktno, vec imas kursor kao point and click. E borbe nisam igrao, verovatno je i to drugacije uradjeno.

I jesu i nisu. U Portable verziji ne juris po gradu sa 3D modelom lika, vec u vidu kursora, ali mislim da je tako preglednije i jednostavnije, ali je to stvar ukusa. Borbe su manje-vise identicne, samo bolje izgledaju na PS2, sto je normalno, s obzirom na hardver PSP-a i UMD diskova. Ali ono najbitnije, prica je identicna, samo sto je za PS2 kasnije izasla i ekspanzija zvana Persona 3: FES, koja ima još jedan Arc i dodatne Persone, koje su, iz nekog čudnog razloga, prisutne i Portable verziji, ali ne i sam FES. U neku ruku je Portable superiornija verzija, po pitanju sadržaja, jer ima jošjednu kampanju, u vidu ženskog lika, i par elemenata je drugačije u toj verziji, kao i neke Persone, znam da je Orpheus drugačiji, ali nisam siguran za ostale.

Evo i trejlera za igre