Racunar iz neobjasnjenih razloga ne moze da se podigne nakon odlaska na spavanje (sleep), iskljucio sam i u power options on ponovo ide na spavanje. Na monitoru pise prvo input video, a posle par sekundi pise sleep i ugasi se monitor. Googlao sam ali nista mi nije pomoglo, nastelovano je u device menager da se budi putem misa ili tastature, nemam znak za sleep na tastaturi.
Jel ima struje ako nema onda je PSU, ako ima a ne daje sliku grafika, ili ploca. Milion gluposti moze da bude ali koliko si ti opisao on radi ali ne daje sliku ?
Uuuu to je problem kod vise kompova i stalno sam se susretao sa time, problem je memorija skoro uvek, tj njena setovanja i mogucnost da radi suspend to ram… Ali takodje BIOS utice na te mogucnosti, npr desavalo se ostavim sve komponente iste, zamenim plocu i sleep radi normalno…
Uzmi u bios stavi sleep state S1 on ce da radi ali nece da se gasi skroz, S3 je da se gaai i drzi sve u ram
Update biosa prvo odradi pa vidi dalje
Sent from my HTC One X using Tapatalk
Za sada je izgleda bio problem u xbox kontroleru koji je stalno bio ukljucen, za sada radi od kada sam ga isljucio. Mene najvise brine to sto se budio a posle nece, za sada je u redu. Ostala mi je jos jedna opcija ako se bude ponavljalo to je da sa balanced energy stavim na high energy.
ma ko zna sta sve tu utice…
meni se desavalo da se komp budi sam od sebe, a ugaseno mi sve sto bi moglo da ga probudi iz sleep-a i LAN, i svaki USB i sve zivo… posle nekog vremena vise se nije ni budio sam heheheh
Ladno je u BIOS-u bilo sve na disable, sada sam ukljucio i tast i pacova za budjenje
Zaboravio sam da napomenem ranije dok nisam dirao bios, da kada odem na sleep preko starta lampica na tastaturi posle par sekuni se ugasi kao i pc(ne vrte ventilatori i dr.), dok kada sam ode na sleep lampica i dalje gori a vent i dalje rade kao da nije otisao u sleep.
pa nije otisao u pravi sleep ako rade ventovi to je samo usao u neki standy rezim da se pogase odredjene kompoenente, igraj se malo sa POWER SCHEME options da vidis sta te zeza
u BIOS stavis za sleep mode S3 (STR) - Suspend To Ram onda kada ide u sleep bice ugasen skroz, kod nekih ce mozda power lampica da blinka, ali ne mora da znaci zavisi od ploce do ploce
Radi za sada, bilo koje dugme ga budi. U biosu gde stavka power imam AC back>always on ili off i imam memory da se ukljuci ne mogu ovo S3 da nadjem ali nadam se da necu morati nista da ceprkam… Cek,cek sada vracam film pa meni je turn off the display bio na 10 min, a sleep na 30 min. to znaci da je tu problem, jer taj problem nemam ako su podeseni na isto vreme.