Pre par dana mi je crkao monitor koji sam koristio za PC i konzole, gde bi HDMI na VGA prebacivao sa jedne na drugu konzolu, pa sam rešio da koristim monitor koji mi je stajao godinu-dve neuključen. Rekoh, kad mi već sakuplja prašinu i niko ga ne koristi, ajd da ga povežem sa PC i konzolama dok ne kupim novi monitor.
E sad, glavni problem je to što monitor ima samo VGA priključak. Od ranije imam HDMI na VGA adapter, tako da sam taj problem rešio bez nekog preteranog problema. Onda sam hteo da na taj monitor povežem i konzole u jedan sistem, gde ne bi morao da se za****vam oko čupanja kablova i pritiskom na jedno dugme bi birao između PC, PS3 i 360.
Imam HDMI Switch koji ima tri ulaza i jedan izlaz. Hoću da stavim HDMI na VGA adapter na Output, dok stavim HDMI od PC, PS3 i 360 na Input 1, 2, 3. Kad su konzole u pitanju, sistem radi bez ikakvog problema, mogu da prebacujem sa jedne na drugu konzolu pritiskom na jedno dugme i svaka radi kako treba.
Problem je u PC. Kada prebacim na PC ne prikazuje nikakav signal. Sve dok se ne upali neka konzola. Onda signal stiže sa PC bez ikakvog problema. Čim se ugasi konzola, signal nestaje.
Ima li neko ideju kako bi mogao da rešim ovaj problem, jer nemam pojma šta bi više mogao da uradim?
Evo i slike toga šta sam skarabudžio:
Znači, jedini problem u sistemu je PC ako nije istovremeno uključena neka konzola. Neki savet?