PC Master Race vol. 3

Ko uci da koduje zelim mu svu srecu.

1000002145

1 Like

Epic Store ima novi program gdje nudi 100% zarade developerima u zamjenu za ekskluzivnost prvih 6 mjeseci na Epic Storu. Nije nova vijest, pisano je o ovome prošle godine ali juče su imali prezentaciju.
Teško će protiv Steam-a ali opet veliki potez, ako ništa privuće bar neke indie developere.

3 Likes

Na pc-u u sobi imam net preko powerline. E sad, desi se tipa svake dva, tri mjeseca da odjenom nece da radi pa gasi restartuj muke muci dok proradi pa opet dva tri mjeseca sve top i sve tako.
I sada posle x gasenja resivera i svega nije htio da proradi net dok nisam kliknuo, yes.
Zasto? Kakve to veze ima?

Pricao sam sa drugarom neku masinu da sklapam ( opet :joy: ) pa me zanima ekipi koja se vise nesto razume kako ovo izgleda. Ukoliko ima predlog za jeftinije , a solidno uvazava se :grinning: Ne znam koliko znaci i to da imam G5 Odyssey 2k , 165hz , nadam se da to ne mora da se poboljsava u poredjenju da parira masini :grinning: Ne uzimam odmah sve, verovatno par delova mesecno pa bi onda sklapao. U pinshopu ima zanimljivih konfiguracija takodje, ali verujem da je lepse kad sam sve sklopis i uzmes kako zelis.

1 Like

Nemoj da se zezneš i stvarno uzmeš grafičku sa 8gb samo.

Bolje uzmi 6700xt sa 12gb nego 7600 sa 8

1 Like

Nije loše, samo ne znam baš da li je napajanje dovoljno i za taj cpu cooler baš ništa ne znam da li je dovoljno. Grafa premalo mislim. Moja je 24gb lol.
45 hiljada za ovo je čist kriminal. Gore nego od skalpera da kupuješ u jeku kopanja.
Inače, da se izvinem @padawan ispade da je čovek u pravu. Gledam sebi da sklopim nešto da se prinovim, da ostatak konfiguracije prati 3090. Cene svega su otišle u 3pm. Kopaju neki kurčev qubit pa su procesori sa više jezgara otišli u nebesa, a i ostalo sve, kućišta prazna po 300 eur i slični fazoni.
Hteo sebi mobo, i7 13th gen, aio, 32 ddr5, nvme od 2 tb i kućište. Ravno 1000€ , i to je bez napajanja i gpu. Čak nisam siguran ni da li će mi moje evga g2 850w biti dovoljno ili ću morati i to u pm.

1 Like

@Wahad @celahudini

Gde nabavljati delove, jel ima nesto pametnije da se sklopi? Pre ce biti od pomoci gotov build da mi nekako napisete iz glave, ovo za grafu ima smisla. A cene su sto se kaze " hit hit hit" :grinning:

Ja gledam striktno na kp, razlika u ceni je baš osetna.
Mada imam i jednog druga što se bavi prodajom računara pa može da mi “skine pdv”
Čekam da vidim kakve cene mu daju njegovi dobavljači pa ću videti šta mi izadje povoljnije.
Otprilike ovako nešto sam planirao
Montech king 95 pro 19k
i7 13700k 3.4 42k
Msi mag tomahawk 30k
Deepcool ls720s zero dark 12k
Fury beast 32gb ddr5 5200 cl40 14k
2tb adata legend 800 8k
125k, da se makne pdv nije mala ušteda. Ima i onaj lik na kp što prodaje i firmama, znam da je drugi drug sebi uzimao od njega pa skinuo pdv, imam i tu varijantu pa ćemo videti jbg

1 Like

Od mađara

Devojka je uzela sinu komp pre par meseci, baš sam joj rekao da uzme 6700xt, oko 300€ je, a bolji je mislim za 10-15% od 7600 + 12gb rama. Imaš na netu.

Ali ali, ako imaš keša, bolje uzmi nVidiu, to ti kažem a guram AMD već 10godina možda… Jeste skuplje sada… ali jbg.

I pitanje je za šta će ti komp, ako ti treba za igre, bolje uzmi Ryzen nego Intela, jer je Intel dosta skuplji i ploče su skuplje.

i 32gb rama jbg

1 Like

Da igre mi trebaju za gaming ako ga uzimam, nista osim toga. Bukvalno je razlog da odigram smeca koja na konzoli ne podrzavaju 60fps i lock su 30. Generalno sta god sam kupovao do sad osim Xboxa sam prodao,sad koliko mi je potreban ovoliko jak racunar ne znam, al svakako volim kad uzimam da valja.

Ja imam 3060TI 8gb, dovoljno je, ali sa 12gb bi baš progledala i grafika i performanse. Tako da gledaj nešto vece od 8

1 Like

Navodna lista igara koje će biti u Humble Choice za april. Moguće je da je uranjena prvoaprilska šala pa uzeti sa dozom rezerve.

Returnal
Assassin’s Creed: Valhalla
Werewolf: The Apocalypse – Earthblood Champion of Gaia Edition
Noita
Fashion Police Squad
BLACKTAIL
Pâquerette Down the Bunburrows
Spirittea
20240329_140314

Cao drugari, neka preporuka za monitor?
@Scalper kakav ti je Odyssey G5? Njega merkam, ali za slicne pare ima jos dosta dobrih monitora, a generalno naginjem ka Samsungu jer njih preferiram za televizore i monitore…

Gledam 27-32 inca… tu do nekih 250eur ±

Trenutno imam Samsung 27 inc Fullhd al obican model sa 60hz pa kao da se zameni u nekom trenutku, nebitan panel, bitno je najbolje sto moze za taj neki novac

1 Like

Imao sam G7 odyssey 240hz koji je za PC top masina, overkill je hz jer konzola gura 120hz najvise , presao sam na G5 i mogu reci da sam isto zadovoljan za 2k , a sigurno 2x jeftiniji. Mislim da ces biti bas zadovoljan sa istim.

Iskreno mene zanima kvalitet slike, rezolucija i hercaza ne previse mislim samo da bude 144hz ili jace, mislim i Full hd bih opet uzeo ako je dobra slika jer svakako nemam bas grafu za 2k (RX 6600), bitnije mi je da moze neki HDR i da boje budu dobre u igrama i za YT…

Svakako sam otvoren za svaku sugestiju, zahvaljujem za G5 info

Ryzen 5 5600
2x16 3600 vegnece pro
1tb m.2
B450 aorus elite v2
700w Chieftec
Chieftec kuciste argb
3060ti Aorus elite
Custom slave red

Ovo imam ponudu od momka sto sklapa kompove, sve je novo. 92k , kakva su misljenja?

Imao sam tu maticnu, crkao rgb posle godinu dana, malo jace. Svetlelo je i dalje, al nije bilo plave boje. Ali je bilo skroz okej.
Doduse gledaj mozda noviju maticnu? Ovo je oko 5 godina staro sigurno.
Napajanje gledaj da je 80+ gold
Ostatak je okej. Kod Ryzen procesora je brzina rama najbitnija, tako da sto brzi ram uzmes, bolje ce raditi

Mislim da je malo skupo to iskreno. Starije su komponente da bi vredelo toliko. 3060ti jeste relativno novije ali opet 8 gb.
Mislim da je u rangu s mojom trenutnom konfig iz 2018, eto i da maknemo gpu ako 3060ti računamo 30tak ne vredi ostatak 60k sigurno.
Mator am4 socket, ddr4 ram, sutra ako hoćeš neki upgrade opet moraš da pljuneš za cpu ram i mobo.