Laptop nikad nisam imao. provodim osam sati dnevno za kompom, kad dodjem kuci ne pada mi na pamet da upalim. Zadnjih par godina bukvalno palim racunar kuci iskljucivo zbog skidanja filmova mada i to sad ako skidam jednom mesecno dobro je. Hbo go, netflix i udri.
Za gejming je tu konzola. I fala bogu sto sam se resio mmo-va tako da zaista ne vidim potrebu za novim kompom.
Ista prica 100% ispred nosa mi stoji po deo dan dva komp… ne pitaj moram dva da imam
A kuci PC palim retko. MAC mi sluzi za filmove itd… a za igrice planiram novu konzolu. Ali i tu mi je kvaka posto “smem” da igram tek posle 22h
A ista prica samo gledam Netflix ili HBO, Amazon… na TV i ne palim komp.
Opet ja i opet amd sad su na red dosli novi ryzen procesori iz serije 5000 koji su izgleda lupili cekicem poslednji ekser na kovceg intela. Sad su i za gaming ili totalno izjednaceni ili ih amd sije a u ostalim stvarima bolje ne pricati sta im crveni rade.
Ne bih ja to bas tako nazvao. Ne znam koliko godina imas ali se ja secam slicnih situacija.
Kada se probijala granica 1ghz to je bio AMD pa nije pukao Intel.
Ako nije AMD propao od 2010 do 2020 ne nece ni sada Intel. Bukvalno ne znam nikoga normalnog ko ima vise od 300e za komp u dzepu da je kupio AMD zadnjih 10god.
Sada se okrece.
Gde sam ja rekao da je propao ili da ce propasti intel ? Od kad su krenuli ryzeni pre par godina ja ih znam dosta. A tek ce ih biti jer je amd zadao prilicno snazan udarac s ovom novom serijom. Ono intelovo visegodisnje ladjenje jaja ce ih skupo kostati.
Upravo tako, i prvi x64 procesor su predstavili pa nista…koliko god bili ovi novi procesori bolji od intela iskreno ja da sada sastavljam konfu opet bi unutra bio intel u kombinaciji sa Nvidia-om. Za ozbiljan rad nema bolje, uvek je bilo zajebancija sa driverima za grafiku. Procesori uvek trose vise struje-znam da ovi poslednji imaju bolji odnos per-wats. Stock kuler je bio njesra pa si morao after market inace glasnoca je jaca nego kod ps4 pro…
Ma znam da je sala nego generalno pisem. Pratim desavanja na kompovima od kada sam imao prvi Intel na 66mhz
Ovo je odlicna vest. Konkurencija je dobra za nas krajnje korisnike.
Intel se ulenjio.
Ako uzmes npr neki i5 iz 2010 uporedis sa i5 iz 2017/8 bukvalno ne dobijes preko 15-20% poboljsanje. To sve zato sto su sedeli na lovorikama i blejali. Posto AMD kao da je bio u komi 10god.
Da ne otvaram novu temu. Skinuo sam red dead redemption 2 i igra izgleda očajno, ali bas očajno. Texture na nivou ps2 igara. Podešavanja su mi većinom na ultra(uključujući i texture) na 1080p I stvarno izgleda igra ogavno. Na ps4 kad sam je Prelazio izgledala je divo, ovo na pc je užas. Jel se ovo dešavalo još nekom?
gtx 970
i5 6600k
16gb ddr4
Znam da nije top notch, sama igra je odredila ultra texture na 1080p, i fura oko 40-50fps,medjutim meni fps stvarno ne smeta uopste sto nije 60, vec texture koje su bukvalno gore nego sto bih ocekiva na low podesavanja.
@Akiris ma skinuo sam sa fitgirl sajta, 100gb je skoro bila igra (tjst bez repacka).
Da ponovim, ovo je na ULTRA podesavanja, igra mi je izgledala bolje na ps4 100 put. Ovo su samo iz kampa skrinsotovi, da ne spominjem pojedini djelovi grada ili NPC koji izgledaju zalosno. @Djordje1990 Ugaseno je skaliranje.
PS: https://www.youtube.com/watch?v=0hme8ZSoaco&ab_channel=MR4KUPSCALER
evo ovom momku je ista stvar, sa svim na ultra texture su lose.
Skini neku drugu verziju ne znam sta da ti kazemo. Skidas torrent, boga pitaj sta je tu spakovano sta nije, trebalo bi da bude proper, vidi drajvere, ne znam. Ne izgleda ovo 100 puta gore nego na PS4, mozda tebi ostalo u pamcenju. Vidi se da su ivice krzave, stoji, ali ne znam.
Malo sam pretjerao, nije bas toliko ogavno, ali s obzirom da je ovo ultra podešavanje, meni lično izgleda dosta jadno, pogotovo ground, drveće i garderoba arturova.