PC Master Race vol. 3

Crucial BX500. Ja sam uzeo 120GB, imaju i veći.

1 Like

Hahaa pa dobro ja to malo seljackim izrazom :joy:

1 Like

Ovo izasao Heavy Rain za PC koliko vidim. Sada ja malo da kritikujem PS nema vise ekskluziva ???!

AMD je pregazio Intel u ovoj generaciji procesora, pogotovo u laptop segmentu… Da nije bilo njih, Intel bi dan danas prodavao 4c/4t procesore za 250$ :sweat_smile:

4 Likes

Skroz tacno. Ja sam uvek bio samo za Intel ili nista. Ali sada da pravim komp samo AMD
Ozbiljno je skocio amd sada.
Ma da i sto se gradika tice bolja je opcija bila
Proc intel graf AMD/ATI
Evo sada su bas radili test DOOM na masini iz 2012
Ista masina i na su stavili GTX 680TI i neku ATI ne secam se koja je bila ekvivalent njoj mislim 6990 ali za nvidiu sam siguran
Na istom podesavanju na LOW nvidia gura oko 35fps ATI na 60fps

1 Like

Da, verujem da je to slucaj bas sa mojom 8 godina starom 7970 karticom. Za Eternal je problem sto megatektsure gutaju VRAM, a 7970 ima samo 3 GB pa tehnicki ne moze da podrzi vise od low preseta (tj mozes da dignes samo neke opcije na high).

Inace procesor iz bench opisa je 4000$, cisto da razjasnimo, nije namenjen za gaming. Da budem iskren, uvek sam bio AMD user, iz finansijskih razloga, ali odavno vise ne pratim desavanja na CPU i GPU trzistu. Jedino sto se secam da je AMD malo zakasnio sa podrskom za raytracing, koja ce sigurno biti neophodna vec za sest meseci kada krenu next gen konzole.

AMD je uvek bio losiji od Intela do sada.
Jedan kratak period kada su preskocili 1ghz oko 2001/2 je AMD malo bio bolji ali to je bilo jako kratko. Ovo im je najveci skok do sada.
Sreca pa se to desilo posto intel nije radio nista i sedeli su na rukama skoro 10god.
Razlike izmedju procesora iz 2012 i 2018/9 je pisiljivih 10-20%

Mislim da se varas, AMD je takodje pomjerao bubrege Intelu jedno 3-4 godine prije izlaska Core2Duo arhitekture :smile: Ali ovo sada je odlicna stvar jer se nadam da ce 8c/16t procesori konacno da udju u mainstream, bilo bi i vrijeme vise…

Da ne idem u detalje dublje ortak i ja sklopili gaming pc pre jedno 6 godina uz malo nadogradnje jos nam sluze…ja fx8320 on i74700 mislim…po 8 gb ram ista graficka gtx1060 6gb slican motherboard sdd disk…
Ja cpu platio 185e a on skoro 400e…i jede sam seba kada vidi da ide isto…sve sto igramo zajedno radi isto…hahaha amd rules

Heh i ja jos imam 8350, uzeo sam ga na pocetku generacije, jer sam mislio da ce igre biti optimizovane za 8 core, posto ga imaju i konzole ove generacije. Nisam mnogo pogresio.

Ali, ipak ocekujem ozbiljan pad performansi sa next gen igrama, koje ce verovatno traziti upgrade cele masine.

Ja sam nekoliko godina na laptopu, završava mi većinu stvari, ali nema igranja.
Na desktopu sam se intezivno igrao, naročito u početku, naročito pre kupovine konzole. Pre par godina mi je crkla ploča, moraće kompletna konfiguracija da se menja kada sazre da kupim novu.
Možda zadržim kućište, monitor, zvučnike i periferije.

Gde uzeti windows key za par $ da maknem ono activate windows?

Skines KM Spico i aktiviras besplatno

1 Like

Koji windows ?

Aktivacija Windowsa je relativno jednostavna, izgugla se očas posla.

Isto ovo sam upravo poslao drugaru koji voli da se igra sa ovim stvarima. Gledamo iste stvari izgleda :grinning:

1 Like

Posto sam sve razdelio, vreme je za kupovinu :joy:

Mislis kupujes nov komp?