Paraliza sna

Pa to i jeste suština lucidnog sanjanja, kako se valjda “profesionalno” naziva. Sanjač treba da radi shvati da je u snu i da preuzme kontrolu, ko likovi iz filma, tipa ona devojka koja izvrće grad naopačke i tako to. To bi, po teoriji barem, trebalo i mi da možemo u snovima da radimo, samo da umemo kontrolu da preuzmemo.

To sam i ja “rekao” …cim sam video temu. Malo manje drooogeeeeee.:smile:

1 Like

Upravo je to lucidno sanjanje. Koliko god zvucalo sjajno, nema nista dobro kod toga. Kad si ‘utreniran’ ti ne mozes birati koji ti je san lucidan a koji nije. Svi su, a tu nastaje problem. Mozak ti radi tokom citave noci i umara se, tako da neces biti ni naspavan.
Ako te to bas toliko interesuju ovakvi ‘tripovi’, uzmi pecurke :smiley:

Ovo mu je cini mi se bolje od pecurki :smile:

EDIT:

:joy: :joy: :joy:

1 Like

Probao sam oba. LSD je mnogo bolji od pecurki, ali stvara psihicku zavisnost dok pecurke ne…tako da ne zelim da preporucujem nesto od cega se moze postati ovisnik da ne budem posle ja kriv :smiley:

Neke stvari je bolje zadrzati za sebe… :wink:

1 Like

Nije strasno probati. Nisam ni za ni protiv droge. Neka ljudi rade sta hoce ali neka gledaju svoja posla. Ja se ne drogiram, jednom sam probao…nasao se u takvom drustvu u to vreme i sta sad ajd i ja… U mojoj okolini je relativno tesko izbeci dodir sa time…u srednjoj skoli od nas 32, 18 je travu svakodnevno pusilo… Ajde reko srednja skola bice bolje na faxu…djavola, iz dana u dan saznajem da se sve vise njih drogira (trava, ekseri, lsd, mdma i pecurke)…u pitanju je drzavni ekonomski…da ne bude zabune da idem na neki fabus labus…
Inace sam jakog karaktera pa se tesko navucem na neke stvari kao sto su cigare alkohol droga i sl (pucam na gaming i admit it).
Pokusao sam da pocnem da pusim…da jako glupo zvuci…glupo kao moj mozak sa 16 godina…svi oko mene pusili pa reko da budem u ‘trendu’…kupovao ja sebi cigare 2-3 nedelje…po kutiju dnevno pusio non stop…ali ni u jednom trenutku nisam osetio potrebu da pusim…tako da imam osecaj da mogu da probam sta hocu a da ne postanem ovistan o tome.

Ja bi takvoj djeci/mladima/odraslima prepisao dobrog psihijatra. Mada, u njihovom slučaju, droga je daleko jeftinija od terapije koja im je potrebna.

Droga je beg iz realnosti…ljudi imaju razlicite nacine da pobegnu od stvarnosti…nekima je to gaming, nekima alkohol ali nekima i droga. Ali nije ni svaka droga ista…ne mozes na marihuanu i na heroin gledati kao da je isto…ja recimo marihuanu pusim jednom u nedelju-dve…nit sam ovistan, nit sam budala/kreten ili slicno…iskreno ne vidim nista lose u tome…odem do druga pustimo muziku/film #nohomo zapalimo 1 i kraj…ali neko drustvo oko mene vidi na to kao na nesto najgorr na svetu…recimo imam drugaricu koja je svaki cet, pet i sub mrtva pijana da ne zna gde se nalazi koja kaze da ce mene to sto popusim 2-3 dzointa mesecno unistiti…

Meni se ovo hvala Bogu nije desavalo i nadam se da nece,a skoro uvijek znam kad je san i tad samo nekako kazem “Hocu da se probudim” i uvijek uspije,znam da je smijesno ,ali tako je :smiley: Obicno nista i ne sanjam a kad sanjam samo gore navedeni metod i probudim se.

Neko to zove paraliza sna ali u stvari samo odbijate Crvenu pilulu svaki put kad vam se ponudi :wink:

1 Like

Ja da dozivim neke od ovih stvari koje opisujete ne bih smeo vise da spavam. Koja strahota covece, baba na plafonu gori iznutra i vristi, wtffffff… :fearful:

1 Like

Paralize su bas ono true horror. Ne desavaju mi se cesto ali zato svaku pamtim do najmanjih detalja, jer si bukvalno svjestan svega sto se desava. Snove kontrolisem, ali me zato paralize uniste.

Probleme sa disanjem nisam imao, kao ni smrad (rece neko gore smrad smrti, ffs xD), ali zato jesam djevojku sa cupavom crnom kosom i saputanje pored kreveta ili iz druge sobe. Btw zivim veoma cesto sam u stanu tako da ne mislite da me to mozda zove neko od ukucana.

I uvijek je ista situacija, samo oci mogu da pomjeram, tijelo je paralisano. Neko stoji na ulazu spavace sobe i zove me ili se djavolski smije, ili mi sapuce blizu kreveta odakle ne mogu da ga vidim. Poslednji put me je to uhvatilo za ruku i izvlacilo iz kreveta, ali tada sam srecom provalio da je san po slusalicama koje su mi bile u usima i koje nisu ispale pri povlacenju, vec su mi ostale u usima, sto je bilo nemoguce. Onda ide ona borba da se probudim, vrtim ocima koliko mogu i nista… pokusam da vrisnem-jok… Imao sam do sada ukupno oko 5-6 paraliza, od toga mozda dvije su bile bas ono intenzivne da sam morao da ustanem i ne vracam se u krevet do jutra.

I te paralize prilicno dugo traju. One gluposti da san traje dvije sekunde su laz, traje to nekad i preko sat vremena. Nije to tesko provjeriti.

I za kraj, nema to nikakve veze na narkoticima. Nisam ih nikad koristio, niti cu :slight_smile:

1 Like

Neki ljudi uopste nisu culi za ovu pojavu, dok sa druge strana, dobar deo je to i doziveo… Eto i ovde ljudi imaju iskustva sa tim, i na YT sam citao da ljudi sa nasih prostora su se dosta susretali sa ovim (mogu misliti koliko tek ima raznih iskustava), pa i do toga da ljudi koje licno poznajem su imali slicne dogadjaje… Zaista jezivo i nikome ne pozeleti :slight_smile:

Edit: @Marko96 Ponosno mogu reci da nisam u zivotu uzeo dim trave, kamoli cega drugog… Ne poznajem osobu koja nije probala travu (muske populacije)… A kada cuju da nisam nikada probao (jos mi je jedan od najboljih drugova redovan na tome pa se znam cesto i naci u krugu i u tom drustvu) svi mi cestitaju i dive se :joy:
Ove generacije sto tek dolaze, oni se drogiraju na smrt, svim i svacim, a po 15,16 godina imaju :dizzy_face:

Haha!

Bapske price. :slight_smile: Interesujem se za lucid dreaming dobar deo svog zivota. Potpuno je bezopasno. Nista lakse nego da batalis vezbe i vratis se u normalan sleep pattern. Doduse moguca je pojava nesanice.

Neke priče koje napisaše pojedini podsjetiše me na primitivne civilizacije iz Star Trek, kad ugledaju parče tehnologije ili nečega u što se ne razumiju, pa počnu smatrat božanstvom. Ko što @padawan reče, bapske priče. Na kvadrat.

Ja sam kao klinac jos imao neko vreme creepy vantelesna iskustva. Tek sam kasnije poceo da se interesujem za to. Sta bih dao da sada lako mogu da dozivim OOBE :frowning: Pa i taj sleep paralysis zvuci cool. Ali mrzi me da radim i cimam se oko toga. Malo sam radio sa lucidnim snovima, fenonemalna stvar i zaista posebno iskustvo, ali treba dosta vezbe da bi se odrzali u tom stanju svesti duzi vremenski period, o nekoj kontroli tek da ne pricam.

Uglavnom, radi se o dosta poznatim fenomenima granicnih stanja svesti koji se zovu “hipnagogicne halucinacije” i mogu da se indukuju raznoraznim tehnikama.

1 Like

Imao sam ja dva puta.I to dvije noci zaredom. Prvi put sam imao senzaciju da mi neko sjedi na grudima.A drugi put da mi je neko prekrivac pomakao skroz preko zida bocnog od sobe.Naravno oba puta nijesam mogao pomjeriti tijelo niti oci. Zaista zasttrasujuce iskustvo, uglavnom posljedica premora. E sad citao sam i o sucubusima to je cesto povezano, osjetio sam kazem prisustvo nekog bica prve noci ali nijesam ga vidio. To je bilo pretprosle godine, od tada se nije ponovilo, premda moram primijetiti da vise nemam snova uopste.

Naravno da imas snove, samo ih se ne secas. :slight_smile:

O bre, kakvi sukubusi. Sta je ovo, Witcher 3? :smiley:

For fuck’s sake ljudi, ispade da smo summonovali djavola :smiley: paraliza je sasvim normalna pojava, pa skoro svako je ima. :smiley:

Ali najjace mi je bilo prvi put kad sam je imao, kad sam je prepoznao i shvatio da se radi o paralizi jer sam do tada dosta slusao o njoj. Koje je to samoohrabrivanje bilo, “budi se majmune, vrisni, trepni jako da se razbudis, uradi nesto!!” :smiley:
Tada sam jedini put vidio tu cupavu djevojku, otvarala je vrata spavace sobe i polako mi prilazila, a moj pogled fiksiran u nju i ne mogu da ga skrenem. Covjece plakalo mi se tada

3 Likes