Par smernica, sta ciniti?

Pozdrav svima, u manjim sam nedoumicama, svaki savet je dobrodosao. Naime posedujem arcade x360 od 2008. i sluzila je svrsi sve do 2012. kada sam dobio RROD. S obzirom da je popravka kostala ~50e a ne postoji trajno resenje za problem nisam hteo da je popravljam te je stajala po strani, hvatala prasinu :slight_smile: Manje vise sam i prerastao gejming dane, pa i nisam imao neku potrebu da je popravljam, dok se nisam zazeleo ponovo (GTA 5 :smiley: ). RROD je uklonjen i konzola pusta sve starije naslove koje imam narezane, medjutim nista novo nisam pokusavao, pre svega zbog nedostatka adekvatnog DVD rezaca za XGD3 igre. S obzirom da nisam ravno 2 godine u xbox vodama, tehnologija me je prestigla te imam par pitanja…

Koliko jos moze da traje reflow-ovana konzola i da li u nju vredi ulagati? Konkretno me zanima R-JTAG/RGH, s obzirom da ovo cipovanje i nije jeftino, verovatno preko 50% vrednosti konzole u ovom stanju.
Iako se nikad nisam peo na LIVE niti planiram, da li je mozda bolja (jeftinija) opcija kupovina novog rezaca i rezanje DVD? I ima li nekih ovde zackoljica?
Planiram da uzmem piratski GTA 5 jer isti ne mogu sam da narezem i zanima me da li mi je potreban neki dodatni flash za igranje, odnosno sta bi sve trebalo uraditi na konzoli da igra radi s obzirom da imam fw i dashboard iz februara 2012, a verujem da se dosta toga promenilo :slight_smile: U pitanju je phat falcon sa hitachi 79 drajvom, nisam siguran koji LT imam jer nemam opremu da ga povezem sa kompom i proverim u JF… mislim da je 2.0 jer je poslednji put fleshovan februara 2012 a tada je 2.0 bio max za moj drive.

Oprostite na mogucim tehnickim previdima, nikad nisam bio u ovoj materiji :slight_smile: svaki odgovor je dobrodosao, hvala

flash ostaje isti koliko se secam za njega noviji i nema…

sto se tice RGH bolje je da ga preskocis zbog dodatnog ulaganja jer konzola nije u najsjanijem stanju zbog reflow-a ako je radjen samo reflow a ne REBALLING, jer nisu iste stvari, cak sta vise opet se vracamo na isto da je nesigurna konzola… Reflow ako je radjen dodatno krivi plocu i povecava rizik da se RROD vrati 10x vise nego bilo sta drugo, umanjuje i sanse za pravilan reballing, sa druge strane reballing je trajnije resenje ali opet niko ne moze da garantuje do kada ce da traje jer opet zavisi od toga i koliko je kriva sama ploca

dakle, nabavi GTA 5 pirata, izigraj se kao covek dok konzola izdrzi pa pravac limundo…

Hvala na konciznom odgovoru. Guglao sam i vidim da je u medjuvremenu izasao LT 3.0 za moj hitachi, ali ne bih se ni baktao time ako je nepotrebno? Jel dovoljno samo da ubacim igru i igram ili mi treba neki update? Video sam onu temu konvertovanje igre za lt 3.0 u 2.0 zato me buni malo :slight_smile:

Mozes da probas da li mozes da pustas te igre na neku foru sa pesmom ili sta bese ima, LT+ 3.0 za hitachi 79 ne dozvoljava truncated backups znaci samo full dvd burn.

Moras da napise koji dashboard imas da bi ti odgovorili ?

Reflow je kratkorocno resenje kod vecine ljudi konzola radi najvise par meseci nekima i par dana, ovo cisto informativno. :slight_smile:

Poslato sa HAL9000 Terminal editor Tapatalk 2

U pitanju je 2.0.14699.0 dash :slight_smile:

Ova konzola je dashboard za RGH 1 sto je ok strava ali posto je imala rrod to je lose rizicno i mislim da nije isplativo, e sada mora flesh lt+ 3.0 i mora dashboard update za igranje najnovijih igara ti odluci sta ti je za ciniti.

Evo tabele RGH

odlicno, to me zanimalo! zahvaljujem :slight_smile:

ljudi bre jel vi mene za****vate ili sta :smiley:

vezano za HITACHI 79

poslednje za njega je Hitachi 79- iXtreme LT+ v2.0b dakle nema 3.0 i to je taj koji vec imas na konzoli jer je izasao jos i pre tog datuma koji si naveo… dakle nabavis samo GTA 5 lepo i uredno narezan i nema sta da se cimas vise posto ti je RGH rizican za tu konzolu, igraj koliko mozes kako sam ti vec rekao i uzivaj :slight_smile:

Vlado neki nemaju provere video sam i ja da 2.0b radi isto na full birn, c4eva je naknadno izbacio za htachi fw, izaso je 3.0 pise i na Address: znas gde bem mu misa :). Zaboravio si to jer su retki.

Hitachi 78/79LT+ v3.0RELEASED
Hide version details
This version adds support for topology data in place of AP2.5 replay data for all XGD3 and AP2.5-active XGD2 backups. *NOTE: For drives that support AP2.5, all backups containing AP2.5 replay data will need to be patched or re-dumped and re-burned for compatibility with v3.0.
iXtreme LT+ v3.0 for Hitachi 78/79 does not support the use of truncated backups, and requires full XGD3 burns made with a compatible Lite-On iHAS drive flashed with the iXtreme Burner MAX fw.

In LT+ v3.0, backups remain the same layout, but require new “AP2.5 topology data” in place of the older “AP2.5 replay sector” that was used in LT+ v2.x and older. Burned backups made for v2.x will not work on v3.0, and vice-versa. In the case of v3.0, the firmware would be looking for nonexistent topology data on a backup burned for v2.x. For v2.x, the firmware would be looking for nonexistent AP25 replay data on a backup burned for v3.0. Either way will not work, and will flag your 360 by failing AP2.5 challenges outright.

zato sto sam u zivotu flesnuo samo jedan hehehehhehe

ovo sam onako napamet iskopao sa neta, sutra cu bas da pogledam na drugom kompu koji mi je za posao sta mi stoji u pack-u od fw-a, sad me kopka…

muthafaka, tacno to, nema ih uopste, lepo ja rekoh jedan jedini sam flesovao u zivotu, 99% kod debelih konzola je ili Benq ili Liteon, cak sam i par onih MS28 i MS25 imao, ali 79 samo jedan

C4E’s Hitachi iXtreme LT+ 3.0 in association with Team Jungle & Team Xecuter

• Official release of the iXtreme LT+ v3.0 for Hitachi 78 and 79 drives
  • Support for topology data on AP25 enabled titles. Will correctly answer any ap25 challenge eliminating need for dae.bin to create a backup.
  • No need to make new backups everytime dae.bin is updated on console
  • Use current JF to upgrade from 2.0 to 3.0 (3.0 as Target firmware) using free flash (Ctrl F8) until an updated version of Jungleflasher is released.
    Merry Christmas and a Happy New Year. LT Ultimate & The LT Ultimate PCB is next!
    Thanks go to Team Jungle and all testers for their hard work and efforts in the development process.
    Thanks also go to Team Xecuter for their support to this project.

Ja sam ih vise ali moji na svu srecu nisu imali te provere meni je bilo cudno posle nasao na google da nemaju svi Ap25 provere znaci xgd3 tera kao obicne wave igre bez provera tj ne vrti par minuta. :slight_smile:
Nista placas turu za sve prisutne u temi :slight_smile:

pa zato meni i bilo cudno otkud 3 za njih jer znam da nemaju provere, kad ono medjutim mosa do pola hehehhe

a one MS2x modele necu ni da spominjem, nema glupljih drajvova za flesovanje, preznojim se sve oko njih…

znaci suma sumarum, ne gine mi flesovanje? :smiley:

tako je