Pozdrav, evo novi sam oko xboxa pa bi htio postavit par pitanja.
Ja imam lt 3.0 evo bas jucer sam dao na update. Kolko sam do sad razumio, da bi mogao igrat igre online
moram znaci proci postavke preko abgx-a presnimati preko liteon ihas pomocu ixtream burnera na max.
Ako dobijem ban da li onda mogu normlano i dalje igrat offline igre? Ako mi banaju HD kako onda mogu opce saveat igre?
I jos jedno pitanje nikad se jos nisam spojio na xbox live odma kad se zelim spojiti pita me da se treba provjeriti da li postoje nekakvi update-i itd… Da li ako updatam mi se brise lt3.0.
Corrupt HDD-a se vise ne radi, tako da se ne brines. Ako sve rezes sa odgovarajucim rezacem i u okviru zadatih vrijednosti, brige skoro da nema. Sto se tice bana, u slucaju da se to desi bice ti uskraceno live igranje. Mozes i dalje da igras offline igre najnormalnije, znaci samo ti live uskracuju. Kazes da si uradio dashboard update, tako da dodatnih provjera nema, imas najnoviji dash i najnoviji flash
Puno hvala na odgovoru, znaci samo pratim tutorail kako nasnimati igru i to je to.
Jos jedno pitanje da li se xlive placa ili se moze besplatno koristit?
Preporucuje se da se uvijek vratis na stock, pa onda najnoviji dash i flash, ali mozes i bez toga. Cini mi se da je taj update safe za flash, ali ne treba da ga radis ako imas namjeru da kasnije radis RGH. Ovo kazem iz sjecanja, bolje da sacekas nekog od flashera ili clanova koji rade RGH da ti potvrde
Ukoliko želiš da radiš RGH nemoj dalje update-ovati.
Poslednji Dash koji je kompatibilan za RGH je upravo taj koji imaš: 2.0.14719
Ukoliko se konektuješ na Live, ponudiće ti malo noviji dash na kojem je onemogućen sam proces RGH. Posle obavljanja RGH konzola se normalno koristi sa custom dashovima najnovije verzije.
Za vraćanje na stock pre update-a nisam siguran. Zvanični izvori preporučuju da se to radi, dok ja ne vraćam stock(cimanje mi cela procedura rasklapanja za svaki tromesečni update). Međutim moji načini i nisu za preporuku svakome
Ukoliko pak ne želiš da radiš RGH, apsolutno nastavi kao što piše u uputstvima i ne brini se za update(c4eva je potvrdio da je najnoviji dash live safe za LT+, samo što blokira čitanje CPU key-a koji je bitan za RGH). Ukoliko uspeju da probiju Salt enkripciju key-a moćiće i RGH bez problema…
RGH-reset glich hack omogucava ti pokretanje igara sa HDD-a, bez diskova, cimanja sa update-ima i slicno, ali ne mozes da ides na live
Flash (u ovom slucaju lt 3.0)-mozes da igras na live, ali ces za svaku novu mjeru zastite ili nesto sto MS izmisli morati da ponovo flashujes konzolu
Aha znaci svaki put kad bude neki novi update kada updatam morat cu ponovo flashat konzolu?
Ali sad trenutno ako updatam je sigurno, ne moram ponovo flashat?
I ako mi mozes samo dati neki tutorail kako se flasha konzola, student sam informatike pa mislim da mi to ne ce biti problem neki. Do sad jos to nisam radio jer sam kupio…
Ne, ne bas svaki put. Samo kad izadju neke novije provjere koje MS izmisli. Recimo da godisnje bude 2 nova flasa, nekad 3 (lt 1.9, 2.0, 3.0). Moja je na 2.0, i moze tako da ostane jos dugo dugo. Samo uputa za svaki sledeci update-prvo dodji ovde i iscitaj da li je sigurno, pa tek onda prihvacaj update
Updateuj slobodno i cepaj ovaj put, s obzirom da si uradio flash na 3.0 vjerujem da te rgh ne zanima. Taj koji ti je flashovao box trebalo je da ti stavi i zadnji update prije flasha, sljedeći put naglasi posebno da ti to stavi.
Što se tiče samog flashovanja, treba ti poseban alat za flashovanje, a i sam proces nije jednostavan bez obzira čime se baviš. Možeš alat da kupiš ali to ti se neće isplatiti sem da počneš da flashuješ konzole mimo svoje.
Znači, reži po tutorijalu i igraj online slobodno, sljedeći put kad ti traži update potraži potvrdu prvo kod nas na sajtu da je update safe, ili ako nije zašto nije i koji su koraci dalje. Jeste, preporučuje se da prilikom svakog update-a prvo vratiš konzolu na stock, update-uješ, pa je ponovo reflashuješ ali to velika većina nas ne radi kad se radi o manjim update-ima, a nisam čuo da je neko banovan do sad. Ako se ipak desi da MS naknadno aktivira nešto što nam je promaklo i pobanuje konzole, makar nećeš biti sam… (mala je vjerovatnoća za ovo)
U tom slučaju možeš da igraš offline kao i do sad, bez drugih posljedica osim što ne možeš na live.