Novo neotvoreno
Kupljen juce u A1
Domaca garancija 24 meseca
Fiskalni racun
Cena : 810€
Novo neotvoreno
Kupljen juce u A1
Domaca garancija 24 meseca
Fiskalni racun
Cena : 810€
to tebi ko kredit da si uzeo
Nije on uzeo.. Ali neki mucenik jeste..
Neki lik nema para, ne moze ni kredit da uzme.. Ali mogu da kupe tehniku po radnjama.. Kupi onda telefon, Sonysta se vec trazi.. Proda ga za manje para nego sto je platio zato sto mu hitno treba KES.
Onda lagano placa na rate to sto je uzeo.
Tako je nisam ja uzeo na rate, ne znam zasto je mucenik ali da 141k dobije kao sto plati kod njih je nemoguce.
Druga stvar, ja sam 4 godine uzimao tako telefone. 13 pro max pa s23 ultra 2 godine kasnije i nikad vise.
Dobra stvar sto dobijes odma , losa sto placa godinu dana pravu vrednost telefona, sledecih 12m je harac. Niko me nije terao, sam sam izabrao tako
Mucenik je zato sto mu trwba lova i uzima tako nesto ne da bi koristio taj neko nego se zavalio da bi se dokopao kesa..
Kada izracunas izgubio je ludilo para na tome. Bukvalno zelenaska kamata . Tako sam ja prosle godine kupio iphone 16pro max bukvalno smesno… kum je otkupio od nekog slicnog mucenika i dao meni.
Suštinski i to mu dođe kao neki kredit, samo ga ne kreditira banka, nego taj od koga je kupio. A kad se sve sračuna nije ni mnogo više nego što bi mu banka uzela.
Dobra stvar ako ti treba nešto stvarno hitno, ne daj Bože da ti je neko bolestan ili nešto tako zaista urgentno. A da pritom imaš stabilna primanja i da si samo trenutno bez živog keša.
Loša stvar je što to ljudi kod nas, kao u ostalom i bankarske kredite, uzimaju za letovanja, kupovinu nekih drugih gluposti i najčešće za neke poroke.
Kad gledam ove naše “poznate” ne mogu da dođem sebi koliko para zgrću, a svi su na kamati
Dobro, mucenik sam i ja onda sto sam 4 godine uzimao 2 telefona na isti fazon.
Aj uplati mi koji dinar za kredit, ljubi te brat pa da sw malo preko sms dopisujemo
Automatski je mucenik ako je nesto uzimao na rate? Brt bas glupa konstatacija. Nekome su rate daleko bolja opcija jer lakse upravlja kucnim budzetom. Mislim da je ovo cak i nas profa iz Spanije pricao, kako je on sve uzimao na rate bas zbog te fleksibilnosti.
I ja izmedju ostalog dosta stvari uzimam tako. Za auto sve kesiram a tehniku pretezno na rate uzimam. Tako sam od pocetka i ne vidim nikakav problem. A nisam bas ni mucenik da se razumemo, imam sasvim dobar posao u IT sektoru…
Jesi koristio to ili ti je gorelo za pare pa zato? Jesi prodao.?
Rekao bih da ne razumes sta je to..
jos si mlad.. To su uglavnom “davljenici” Na nekoj kamati.. Znam sta ti pricam..
90% to nije kao sto i ti i ja uzimamo na rate za sebe. Pa i ja tako uzimamo
Pa razlika je što ti uzimaš za sebe, a neki da bi dobili nešto keša se uvaljuju u kredit i otplaćuju kasnije duplo…
Za sebe uzeo.
Svakako da je to losa opcija, jer kao sto sam napisao vratis skoro duplu vrednost ali jbg tako je napravljeno. Dobijes nesto u velikoj vrednosti odmah.
Recimo ovaj pro, 141k je na racunu, za koliko on moze njega da proda? Toliko ne moze sigurno, dakle ili ostavis sebi ili prodas.
Pa sto ga je uzeo sebi da ga proda i izgubi brdo para… ma mislim ok.. Realno da je malo razmislio uz matematiku do 5 osnovne dodjemo do racunice da je bolji i kes kredit u banci za cenu PS5 nego to..
Kao sto rekoh iz nekog mog malenog iskustva to su uvek kombe “davljenika” Na kamati ali 90%
Naravno taj racun sbb, ili telefon ne traze kao banka sve zivo i brze dobiju uz to obicno su ugovori na mame, babe, tate..
A sta da ja kazem sto X kupa kupim sony , igram 2 meseca plafon i prodam 50-70€ jeftinije? A od izlaska sam prodao bar 11 obicnih i 4 Pro konzole, gde su monitori , steamdeck i ostale stvari ![]()
To je već problem druge prirode![]()
Samo kes kredit i to uzimam one brze preko mobilne app gde pare odma legnu u po noci…na 100.000din, godinu dana, kosta me 4000din kredit…batali bre ovo, ides u dubiozu
Ma nije, iskreno kako meni sve to izgleda kad mi se igra uzmem, pored sonija imam Xbox, kad me sony zasiti onda leti i tako. Al da, imas pravo da je i druge prirode, kad se setim da sam u 4 meseca uzeo 2 kompa od 4k€ i prodao za 700€ manje sve ukupno.
Ćuti, makar imaš mogućnosti i da kupiš i da posle prodaš. Ja sve gledam da kupim nešto samo kad znam da ću koristiti duže vreme. Mada sa ovim poskupljenjima tehnika svakako bolje drži cenu nego ranije, tako da ćeš potencijalno gubiti još manje po jednom flipu
Koja banka tako nudi? Prvi put cujem da mozes bez dodatne dokumentacije da podnesea zahtev i da ti kinta legne tek tako
Adiko