Nadam se, da se ne ponavljam po pitanju otvaranja ove teme (ako sam napravio previd u pregledu svih postova i tema na forumu), koja bi se odnosila na mogucnost ili nemogucnost, zamjene (dodavanje) hdd-a u RGH 360 slim trinity ali ne zamjene onoga hdd-a koji je vec u konzoli vec zamjene i ubacivanja novog-polovnog hdd-a umjesto dvd-a koji bar meni i u mojim potrebama ama bas nema nikakve funkcije i potrebe kada sve novo ubacujem preko USB-a i eksternog hdd-a. Ocekujem da ce biti odgovori tipa, eto, sam si lijepo rekao da koristis usb i eksterni pa koji ce ti mali stanojko da ubacujes novi hdd. Poenta je mogucnost/nemogucnost iskoristenje one konekcije koja ide prema dvd-u a koji je po meni bez upotrebne vrijednosti (ili je to moje subjektivno misljenje), sem ako nema neku vezu ili funkciju sa cipom (sto mi je jedino kao logicki zakljucak ostaje). Ovu opciju znam da moze i da je fercerala na mome starom onom prvom xbox-u (debeljko, koji je cipovan sa vec nekim cipom koji se koristio u to vrijeme, znam da je crvene boje). Ovde ima pametni glava koje mogu dati najbolji sudi i ocjenu. U slimu mi je tx cr3 lite v1. I ma kako pokusavao i trazio na netu ikakav podatak po ovoj temi ostao sam kratkih rukava, znam mogu dobiti automatski odgovor da cim necega nema i o necemu se ne prica da to i ne postoji, medjutim, ali ipak, mene i dalje interesuje dali se to gore navedeno moze teoretski a posebno prakticno izvesti. Ako moze KAKO a ako nemoze ZASTO (razumite mene da sam lik koji voli da ima saznanja o svemu i svacemu, sada me muci ovo pitanje a odgovor nisam nasao na drugome mjestu).
TLDR: Da li se može izvaditi disk drive, a umesto njega da se stavi još jedan HDD? Ako može, kako? Jednostavnije je ako se sumira
Bem li ga ti svede na jednu recenicu a meni malo bi i da sam Rat i mir ispisao u opisu pitanja :headbang:.
Shvatio sam iz poruke koja je isto bila pozamašna Nije loše što si detaljno pojasnio šta hoćeš, ali je korisno imati i sumirano
Ako sam dobro shvatio hoce dva hdd tj drugi da ubaci na mesto dvd citaca, ja sam probao na jednoj i seckalo je i blokirala je konzola, moguce jer je ovaj bio 3.5" ali mislim da mora nesto da se uradi i hackovanom sistemu da bi to moglo da radi. Pravo da ti kazem ti si privi koji si se setio da ovo uradis
Mislim da je još neko pitao pre godinu-dve, samo za Phat, ali ni tu nije bilo ništa konkretno rešeno…
Bicu opet duzi u opisu problema :). Ja se drzim ono sto bi rekli naravoucenja, sve sto je ziv covjek napravio i namjenio jednoj svrs, to isto se moze (svakako sa drugim zivim covjekom koji se razumije u kojesta i ima motiva) preobliciti i u nesto sasvim drugacije. Sem ako nije vanzemaljska tehnologija u pitanju (ali u Danu nezavisnosti su nam pokazali da i to nije problem :)))) ). A razlog koji mene i moju mozdanu masu natjera na to pitanje jeste situacija (sada je banalna a tada bez-izlazna) u onim majskim poplavama (sto me nije obislo a ni ove od prije neki dan), sam krov nad glavom imao u vikendici ali ne lezi vraze ista nije bila predvidjena za vanredne situacije vec za opustenciju. A problem nastaje u samo dvije uticnice (sa namjerom sam samo te dvije ostavio za zlu ne trebalo (ali ne za TV ili kojekva cudesa tehnike, svi koji su upoznati bili sa objektom i lokacijom znaju da je predvidjeno za totalno opustanje uz minimum ikakvi pogodnosti i luksuza da ne ulazim u detalje), sve u svemu dzaba eksterni disk (koji ima posebno napajanje) i usb sa jednom igrom, djeca su mi krv sisala na slamku, pa me razumite. A lopova uticnice ni na mapi :). sve u svemu nuzda natjera male bubrege u glavi da opravdaju svoj smisao bitisanja u toj i takvoj glavi. A cijenim da bi mogucnost sprovodjenja rijesenja gore navedenog pitanja olaksala koliko toliko ako ne moj navedeni problem ono bar manje kojekakvi eksterni dijelova i komada pratece opreme.
Lepo si nam napisao objasnjenje, sedi 5 :), zbunio si me sa ovako dugackim postom…
Ako ste probali sa nekim od 3.5" i rekoste da sjecka, pretpostavimo da je za varijantu sa 2.5" situacija sjeckanja recimo smanjena ili cak iskljucena. Vec sam dobio odgovor da se MOZE ugraditi taj drugi HDD. A koliko je to stabilno to je vec drugi par opanaka. Prvi odgovor po samome pitanju sam ovde dobio. Nadam se da je jos neko imao licno iskustvo ove vrste, pa da se svojim vidjenjem ovde iskaze.
Konzola nije mogla da radi sa hddom od 3.5" kada sam isti ubacio na hdd mesto sve je normalno radilo, remeti rad RGH napajanje za hdd uzeti je sa regulatora napona na ploci i sve je radilo, da li moze da izdrzi da napaja dva 2.5" treba da moze i ima struje trebas imati na umu da je drugi port namenjen za dvd drive.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Error bot
Ponovo sam se bacio na sunjanje po netu jeli neko nesto slicno cinio na ovoj zemaljskoj kugli, pa mozda i neka njihova iskustva pomognu da se rijesi problem. A ovde kanda vidim da cete vi M007 raditi po pitanju ovoga na mome slimu. Jedan mi je elektronicar nekada rekao da uvjek postoje aj da sada mojim rijecima nazovemo naponske tacke na plocama elektronike sa kojih se moze vuci napon na nesto (nije samo jedna moze da ih bude vise ali to treba da radi onaj koji zna o cemu se prica).
Da to za 3,5" inca jer je standardan konektor projektovano za 2.5" ili dvd. Najbolje da se stavi 2.5" hdd ne trosi mnogo struje a moze da se napaja kao dvd drajv i lakse je za fiksiranje u kucistu nego 3,5" koji je tezak kao cigla.
Sent from my Sensation XL using Tapatalk
Do linka dole sam dosao tako sto sam nekada jutros nasao torrent fajl (bar sa nekim naznakama onoga o cemu ovde pricamo) koji je bio rarovan i sa sve slikama koje se nalaze na sledecem linku: http://team-xecuter.com/forums/showthread.php?t=138629 (nadam se da ne krsim neka pravila zbog radi linka). Elem taj rar kada sam otpakovao dobio sam samo slike i naravno opcija google slike pa da po zadatoj slici trazi vjerodostojnu kopiju izbaci mi link koji sam naveo. Samo ovde se opisuje priblizno ona tvoja prica sa 3,5" inca umjesto 2,5" inca gdje je samo zamjena opet jednoga diska (u ovom slucaju izbacena optika i 2,5" inca regulare pratnja hdd), ali ima po meni zanimljivosti kako je to lik rijesio po pitanju povezivanja i lemljenja bar te njegove varijante a u slikama se vidi i da je TX cip u pitanju. Sto dovodi do zakljucka da je sve moguce :), ko nema parica za skuplje 2,5" inca diskove ima i ovakva mogucnost. Ima i youtube link: https://www.youtube.com/watch?v=HvFGq5Rq4_8
Ja sam ti pricao konkretan primer slim trinity sa 3.5" hdd povezan na dvd sata, ja sam testirai dvd port i video kako se cudno ponasao ali kada sam stavio na hdd sata port na ploci nije bilo problema. Ovo je PHAT xbox malo vise se razlikuju, ovaj xbox skroz modovan
Phat konzola je JTAG a Slim je RGH sa cr3 pro chipom.
Dobro nemoj da galamis samo opusteno :))))). Meni kao meni je najbitnije da se postavljena tema kao ideja moze realizovati u praksi. Da ste isto iskusili u svojoj praksi i da je ferceralo.
Pa mozes u teoriji, mislim da niko nije video od nas ovde sa dva HDD-a, obicno je taj jedan sto kupuju stavka a kamoli dva
Pare nisu problem, para nema :), iglenisemo o vise moguce-teorijsko-prakticnoj izvodljivosti a ako se to moze uraditi tada dolazi cijena kao rijesenje ili ti nekome problem