Only Fun's

2 Likes

Pa znaš kako plaća se mesto ali ne baš papreno , papreno se plaćaju ona najudardnija i najprometnija mesta tipa na Adi, Kališu, Knezu ili šta ti ja znam, a inače meni je roba najveći izdatak, roba je skupa, evo recimo Frikom mi pre prekjuče u 7 ujutro dovezao 5 kutija sladoleda da dopunim frižider (beše Cedevitu od limuna, Kapri kornet, kornet od čokolade, Kontiki od jagode i Medu) da dopunim frižider i to me izašlo već 12,13 hiljada.

Mada opet porudžbine zavise od prometa, recimo sad ovih dana kad je slabiji promet i kad je dnevni pazar možda 4,5 hiljada onda i manje robe poručujem i radim porudžbine od možda 10-12 hiljada a tamo negde u Aprilu, Maju, početkom Juna kada sam imao najbolji promet i dnevni pazar fazon 10-15 hiljada onda su porudžbine bile po 30-35 hiljada.
Znači visina troškova ide proporcijalno sa visinom prometa.

Mislim da se sad nešto useravam od para ono daleko od toga a opet da ništa ne zaradim verovatno se ne bi sad cimao na 45 stepeni, mada meni je bitno ono da ne radim neki korporativni posao i moram da blejim negde 8 sati (jer verovatno bi u tom slučaju morao non-stop da budem na nekim sedativima ili lekovima), da se cimam svako jutro u 7, da imam nekog šefa kome moram da polažem račune ili smišljam priče i lude scenarije zašto kasnim 15 minuta , da dolazim kući sav izmožden i da više nisam nizašta i bitno mi je samo da se ne ode u ono neko totalno džabalebarenje i da se nešto lagano raducka (po mogućstvu bez mnogo stresa i previše cimanja u smislu da mi posao ne postane centralna figura u životu i da ne krene da mi diktira život) i da kaplje neka kinta pa sad koliko može može i koliko bude bude.

8 Likes

Shvatite da je pazar 5-6 hiljada. Zarada ako je 30% marza da se sto bi nas narod reko, sutira u dupe.

1 Like

Brt nije uvek ni ta korporativna prica toliko losa. Dosta zavisi od firme i tima u kom radis. Sad je dosta aktuelno i fleksibilno radno vreme pa jako tesko mozes da zakasnis. Sa nadredjenim nisam imao probleme nikakvih (osim jednog al to je posebna prica), uvek odnos kao sa drustvom. Šala, šega, ali da se posao zavrsi. Nema tenzija.

Inace postujem tvoj nacin zivota, da ne shvatis ovo na pogresan nacin. :slightly_smiling_face:

Gde nije losa, mozda postoji par % gde valja i gde je koliko toliko ok, da kazemo podnosljivo, sve ostalo je katastrofa. Pogotovo kod nas i to pricam iz iskustva.

Meni je muka i dosta svega evo posle par godina vodjenja tima od preko 20 ljudi, a kad je doslo do toga da moram da ukljucim i lekove da bih mogao da funkcionisem odlucio sam da batalim, da uzmem kljuceve i gedore u ruke i da se vratim onome sto sam sljakao pre par godina. Tad sam bio daleko opusteniji, srecniji, vise uzivao u zivotu, a radio sam za mizernu platu za posao kojim sam se bavio.

Poredjenja radi u to vreme sam aktivno fotografisao, putovao, imao energije za konzolu, dok sad pa samo cu reci da fotoaparat nisam upalio 2 godine, stoji u torbi i skuplja prasinu. Jedva imam zivaca i energije da odem do radnje, a kamoli da putujem i sto se tice igranja imam tolike “rupe” da po par meseci ne pridjem konzoli, a kamoli da je upalim. Tek pre par meseci kad sam definitivno presekao, poceo sam da se vracam malo u zivot, da tako kazem.

6 Likes

Ma jasno sve, zato sam i napisao da nije UVEK losa. Ima po koja firma koja kao pokusava da neguje tu opustenu pricu ali to bas dosta zavisi od menadzera koji vodi odredjeni tim. To pricam iz iskustva jer od tri menadzera, sa dvoje je bilo top i uzivancija raditi, da ne kazem jedva cekas na posao, dok treci menadzer je pakao pakla paklenog. Jednistavno nema soft skills i ne zna sa ljudima, sve istalo je dzaba. Msm svako prica iz svog iskustva, ja sam jos relativno mlad tako da me vrv ceka sve isto sto i stariju ekipu sa foruma…

3 Likes

1 Like

2 Likes

4 Likes

5 Likes

Mislim da su vece sanse da mi povratimo oteto kosovo nego oteti dinar za dizel :rofl:

5 Likes

2 Likes

1 Like

2 Likes

Zato je generalno alfa na lošem glasu,kupiš jeftino 2.4 210ks posle je sve skupo pa se budži

1 Like

ovo za Breru juri garant :grinning_face_with_smiling_eyes:

Kolega je vozio jednu pa je prodao kada mu je dusu izvadila (u finansijskom smislu)

Trebaš biti upućen kad kupiš auto sa nekom kubikažom koja nije česta da je i održavanje egzotično mada danas sve je skupo da se vozi osim vw

2 Likes

3 Likes