Održavanje Xbox One X konzole

![IMG_20200720_215612420|412x550](upload://7uFGcY2PGX9Mm980kAgmHe14HjJ.jpeg

14 Likes

Ja bi ruku na sebe digao kad bi trebalo ovo da uradim. ali svaka cast, kontam da ce da ti traje vecno.

2 Likes

Sklopio bi ali bi ti ostao jedan sraf koji ne znas ni gde je bio ni gde ide :smiley:

1 Like

Imao sa problem sa bitovima koje sam kupio jer su bili previše mekani ili su šarafi bili pretegnuti.Tek treći bit torx 10 je izdržao do kraja.Samo strpljivo i nema greške.Imaš uglavnom dvije dužine šrafova tako da je mala verovatnoća da se promaši.Sve ukupno 3 sata bez žurbe mi je trebalo za čitav zahvat.Alat bitovi torx 10 i 15,mala plastična strugalica,alkohol što većeg procenta 80+ opciono i sprej za čišćenje električnih kontakata i dosta papira za čišćenje i sušenje alkohola i termalna pasta ja sam uzeo artic mx4 2g I potrošio sam možda pola grama.
EDIT: sledeći put kad budem rasklapao ide ssd I tečni metal ali to nakon kupovine series x

1 Like

Nikada nisam kontao zašto neko rasklapa konzolu i čisti je, menja pastu itd. osim ako nema nekih problema sa konzolom.
Imam ps4 skoro od početka i ne pada mi na pamet da nešto čačkam unutar konzole dok sve radi kako treba, ono malo ga obrišem ponekad :grin:

Pa baš zato sam i mjenjao pastu jer se grijala malo više od normalnog režima rada a samim tim i ventilator na hladnjaku je bio bučniji pa sam tako eliminisao tu buku i usput zavirio ispod haube :wink:

1 Like

Meni je drug pušač i svaki dan po 2-3h je ps4, pre nedelju dana kad smo otvorili po prvi pit konzoli zuta prasina svud oko nje jedva se kuler okretao. Zato treba redovno cistiti konzolu jer ako se zagusi kuler ili skoreni se sva pasta dolazi do pregrevanja i onda si ga ugasio…

2 Likes

Ostavis kameru ukljucenu i pocnes skidati polako, odvajas srafove i ne mozes da pogresis. I ako se negde zamislis gde je sta bilo uvek vratis kameru i pogledas. Usput imas i YT tutorijal kako rasturiti i sastaviti :grinning:.
I ja sam pre neki dan rasturao komp detaljno, ocistio ga od prasine zamenio pastu na grafickoj i procesoru. Nisam imao prevelike razlike mozda 1-2 stepena ali sam ispunio sebi popodne. Sve ponosan sto ga sastavio opet da sljaka :face_with_monocle:

1 Like

Ima i to :wink: Kad voziš alfu onda imaš tik da sve hoće održavanje i pažnju