Šta je potvrđeno:
Cortana
Background Music
Universal Apps
New Store
prilicno velike i interesantne izmene.
jel ima neko objasnjenje sta nam donosi sve ovo?
pretpostavljam
Cortana - personalni asistent koji bi radio super sa kinectom ali ce raditi i sa slusalicama
Background music - da strimuje u pozadini dok igras groove music
Universal apps - ovaj mi je nejasan deo… da li to znaci da ce XO korisnici odjednom dobiti pristup milionima aplikacija za android, windows?
New Store - potreban je jedan fejslift, suvise je konfuzan i rudimentaran
Universal Apps se verovatno odnosi na aplikacije koje su kreirane kao deo onog UWP programa, koje bi radile na PC, XO i WP. A za Background Music sam i dalje zaprepašćen da im je trebalo više od dve godine da implementiraju.
Universal apps su windows 10 aplikacije koje će raditi i na xbox one. Za sad su to samo avatari, ali eto i Cortana dolazi. Videćemo kakva će podrška biti i koliki će broj aplikacija raditi.
bice interesantno videti da li ce se XO transformisati u stripped down PC, ako moze da izvrsava win 10 aplikacije… nakacis tastaturu i radis u novom ofisu?
Ja sam se ovome još nadao na 360 kada se nešto spominjalo. Tako da mi nije čudno što se toliko oteglo.
Cortana ce zahtevati kinect najverovatnije, sto je uzasno, s obzirom na broj ljudi koji ga imaju.
To jeste uzasno. Meni je Kinect interesantan samo zbog skajpa, mada moram da priznam da daje jedan futuristicki feel koriscenju Xboxa. Ali ne po ceni od 100e.
Pa bas to, dobar je ovaj kinect, ali ne vredi toliko. Ja imam day one konzolu, ali sam prodao kinect jer mi je dosadio, i malo sam ga koristio… Samo se nadam da nisu tacne informacije za cortanu i kinect.
Ja očekujem podršku za ne master cd/dvd/bd diskove! Znaci ni jedan medijum koji nije master(narezan…) ne pusta se na xbox one, po meni težak fail od strane Ms-a dok na primer na Ps4 sve to radi. Shame on you MS!
Verovatno neka zastita od piraterije, ali za uredjaj koji pretenduje da bude “one” morao bi da omoguci diskove iz kucne radinosti. Mada, diskovi se generalno napustaju kao nosac medija…
Cemu bi trebalo da sluzi Cortana? Pretpostavljam ne kao u Halou. Bilo bi cool da se integrise sa onim njihovim prototipom Hololens. Omg to bi zapravo bilo epic.
Sve to stoji ali ja ne mogu svoju svadbu i neke snimke da radim u masteru, nema računice. Trebali su ovo za medijume da puste jos pre godinu ipo-dve ali nisu namerno, bile su glasine ali do sada nista.
Ah Cortana ce mi koristiti kada budem imao hi-tech kucu, ono Cortana upali mi svetla, koliko proslo od kada mi se gibanica pece u rernini, kada trebam da platim racune za kucu i da li sam ih platio. Ovakav primer bi bio savrsen ali nazalost daleka buducnost.
@padawan sluzice npr go to network settings kazes i udje odmah tamo, ustedis vreme… Ili npr. record last 55 seconds… Ili je bio primer u otkazanom fable legends-u kazes cortana show me the nearest quest, i ona ga odmah oznaci. Slicno kao kinect samo unapredjeno dosta…