Novi Splinter Cell se pravi u Ubisoft Torontu

Za vreme GDC Game developer Rant Panel, Jade Raymond, generalni menadžer Ubisoft Toronta, izjavio da će prva igra ovog studia biti novi Splinter Cell.

Nije najavila na koje će platforme izaći niti je dala bilo koje informacije sem da će sadržati "interrogation based gameplay”. Sve do sada, rumori su pokazivali na to da će to biti nastavak Splinter Cell Conviction.

Nešto ranije, Jade je rekla:
_
Uskoro ćemo najaviti našu prvu veliku triple-A igru. Moram reći da mislim da će biti bolja nego što smo ikada mogli da je zamislimo. Stvarno sam zadivljena timom koji smo stvorili i šta smo sve uspeli da uradimo i mislim da je i Ubisoft uzbuđen isto koliko i mi. Uskoro ćemo saznati i šta svi ostali misle.

Mi ustvari ne radimo na nekom velikom, novom IP-u još uvek sa studiom. Definitivno ciljamo da krenemo u tom pravcu, ali za sada, ne radimo na nekom novom serijalu. Za sada smo 100% fokusirani na Splinter Cell._

Pravljena u Ubisoft Montreal, prvi Conviction je izašao za Xbox 360, PC, Windows Phone 7, Ios, Mac OSX, Android i Bada, ali nikada nije izašla za PS3.