Sa JTAGovanim Xboxom mozes pokretati kod koji nije potpisan od strane Microsoft-a, sto podrazumeva emulatore za druge konzole, programe, custom dashboard, i izmedju ostalog omogucava da sav sadrzaj pokreces sa hard diska bez potrebe za dvd-jem.
ovo je stari link za prvi JTAG, ali sve ovo se odnosi i na ovu varijantu
http://www.xboxrepublika.com/guides-tutorials/1198-xbox360-jtag-noob-friendly-f-a-q.html
Zapravo jos uvek ne. Trenutno samo xell i sve sto isti moze da pokrene. Nista od pokretanja .xex aplikacija jos uvek.
ma znam ali kao sto vidis pola ljudi ni ne zna sta ovo uopste moze da donese. a i sam znas da nece ostati na ovom sto je za sada izaslo. mislim ko je toliko lud da od xbox-a napravi emulator za N64? tako da pitanje je bukvalno sati kad se provali sve da radi kao Jtag 1.0. otud i postavljanje tog clanka cisto da ljudi koji bas nisu upoznati sa erom JTAG-a, da imaju uvid u to sto ih (najverovatnije) ceka
oće sa ovim bit moguće prebacit igre sa kompa na xbox hdd bez potrebe za dual layerom?
Verovatno hoce,mozda ce moci da se koristi i externi hdd za pokretanje igara.
naravno ali u buducnosti
Sent from my iPhone using Tapatalk
sto podrazumeva emulatore za druge konzole
Ovo me posebno zanima. Koje konzole su mogle da se emuliraju do sada, sa fat jtag-ovanim boxom? Mislim ako je u pitanju Sega Mega Drive onda nije narocito interesantno, ali ako je u pitanju npr. Wii onda je to OK.
A sto se tice pokretanja igara sa harda…pa 100din za disk po igri nije uopste strasno. Neka bude i 50e za 30-tak igara. Toliko kosta jedan original. Uostalom koliko ce da kosta jtagovanje konzole? Koliko diskova moze za te pare da se kupi.
Plus, nisam upucen, ali deluje mi kao da postoji izvesni rizik da se sjebe konzola ovim karabudzenjem.
Svaka konzola ima neku svoju draz i “ono nesta”! Sega Mega pa sjeti se samo igara i sta si (naravno ako si) proveo vremena uz tu konzolu, molio starce da ti kupe diskete i onda na pijaci birao u velikoj kartonskoj kutiji? Bar kod mene je takav slucaj. Sega Dreamcast i N64 su, po meni, jedne od najbljih konzola kao i PSX i kad se samo sjetim sve one ceznje za tim konzolama… Ma nikakav xbox ili PS3 se ne moze mjeriti! Nadam se da me pratite i shvatate o cemu vam pricam. Emulacija je jako dobra stvar ako ste kao ja i volite stare retro igre. Wii nece i ne vjerujem da ce u skorije vrijemo moci jer je novija konzola pa s tim u vezi njihov radni vjek nije prosao pa zato nema “volje” za takvom emulacijom a i ona je malo specificna. Potrazi neki JTAG forum ili tako nesta pa ces vidjeti kakvih sve aplikacija ima za takve konzole. Slazem se s tobom za CD-ove ali za emulatore izvini ali ne mogu! Jos Segu megu si uzeo kao primjer?!
Lakse ti je kupiti Sega Mega konzolu nego cekati onda na ovo
paaa ne bih se bas slozio jer je jako tesko naci (bar kod mene u BL) OSIM ako kontas na one kineske kopije sege mege sto crkavaju nakon 28 dana?! Govorim bas za Segu Megu. Aj OK nadjes konzolu ali gdje ces naci igrice?! To je cak i u BiH prevazidjeno (ne mogu vjeovati da pisem da je nesta u BiH prevazidjeno a ovdje Golf 2 star 20 godina vrijedi oko 3000e a za nokia telefone da i ne govorim)
moj drugar ima cini mi se jedno 3 sege i jedno 80-90 igara jos uvek.
Moj punac ima ispravan Commodore 64, original pakovanje
Ljudi, da rezimiramo ako sam dobro shvatio moguce je pokretati svashta sa ovim hakom, jer neko probao? Jer radi? Ja nemam onaj xilinx-ov cip XC2C64A CoolRunner-II CPLD (aka Digilent C-mod) inace bi ga josh veceras probao. Jer zna neko gde ima da se kupi?
Ne znam druze ali po meni je n64 najveci promasaj od nintendo kompanije, ok su dreamcast i psx ili svojevremeno ali mislim da geberalno nijedna konzola ne moze da prismrdi NESU orginalnom i psx-u po slavi i kvalitetu tadasnje generacije konzola.
To je neko moje misljenje kao starijeg 26 godisnjeg gejmera
Inace imam orginalnu mega drive segu sa svom opremom sem pistolja i imam 72 kertrodza, nararvno imam i dremacast tako da mi emulatori neznace nesto posebno ali fino moze da dodje, posto su na 360 bezicni jojpadi, bar ja imam oba
Mrsko mi da stalno bockam jojove na usb kada sa bratom igram emulatore preko kompa
Jbg 3310 je stvorila mit u bosni zvani nokia kao i golf mkII tako da ljudi će kupiti opet nokiu ma kakva ona bila a i sa golfom je ista stvar sa mkII na mkIV i tako dalje dok bude fauvea
Nije draž igrati na emulatoru igre jer su one predviđene za određeni kontroler koji je koristila ta konzola i meni bar nije to interesantno ali sam pristalica homebrew scene što se tiče multimedije,interneta itd za konzole.Ah da kod nas su sve konzole koje su koristile ketridže zvali sega mega iako su imale neke nazive terminator,alien itd
PSX i N64 je najvise sto ces od emulacije videti na xboxu. Jednostavno nije dovoljno jaka masina za bilo sta novije. Cak ni PC ne moze da emulira wii jos uvek. I ne znam gde bi utak’o senzor
Pa jbt moj xbox kec emulira psx bez problema, ocekujem bar da moze da emulira dreamcast ako ne i i ps2, inace mi emulatori netrebaju na 360 ako to ne bude mogao.
^ PC moze da emulira Wii i to prilicno uspesno (Dolphin emulator) a ni spajanje senzor bara nije problem.
A problem sa emulacijom kod Xbox 360 konzole nije snaga vec sto generalno emulatori novijih generacija konzola (Dreamcast, PS2, Gamecube…) jos uvek nisu dovoljno razvijeni i oni ne mogu ni na hi-end PC konfiguracijama da rade savrseno.
Xbox360 moze da emulira i PS2 i Wii ali nema emulatora tj nece ljudi da ih naprave, rekli su da nikada nece da naprave te emulatore za jtag konzole…